Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή δώρισε στον δήμο Βέροιας η «Χοροθεραπεία»

Θα τοποθετηθεί σε κυτίο στο Δημαρχείο
Με την ευχή να μην χρησιμοποιηθεί ποτέ, ο Χορευτικός Όμιλος «Χοροθεραπεία» προχώρησε στη δωρεά ενός τελευταίας τεχνολογίας αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στον δήμο Βέροιας.


Η δωρεά πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βέροιας, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, του υπεύθυνου, καρδιολόγου Χρήστου Ταχματζίδη, των μελών της «Χοροθεραπείας» αλλά και των αντιδημάρχων Βέροιας Καλλίστρατου Γρηγοριάδη, Λάζαρου Ασλανίδη, Βασίλη Παπαδόπουλου, Κώστα Βασιλειάδη, Άρη Λαζαρίδη, Θανάση Δέλλα και Ηλία Τσιφλίδη.

Ο απινιδωτής θα τοποθετηθεί σε κυτίο σε δημόσιο χώρο στο Δημαρχείο Βέροιας, ενώ το επόμενο διάστημα, υπάλληλοι του Δημαρχείου αλλά και αιρετοί θα εκπαιδευτούν στην χρήση του.


Τον λόγο πήρε αρχικά ο Δήμαρχος Βέροιας, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε στον Χορευτικό Όμιλο «Χοροθεραπεία» και τον Καρδιολόγο Χρήστο Ταχματζίδη, είπε πως πρόκειται για μια χρήσιμη δωρεά, ευχόμενος να είναι αχρείαστη.


Με την σειρά του ο κ. Ταχματζίδης, ευχαρίστηκε τον δήμο Βέροιας για την θετική ανταπόκρισή του στην πράξη αλληλεγγύης, αλλά και τα μέλη της «Χοροθεραπείας» για την προσφορά, καθώς τα χρήματα (1.050€) συγκεντρώθηκαν από το περίσσευμα καρδιάς των μελών του Χορευτικού Ομίλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.


Ο κ. Ταχματζίδης, αναφέρθηκε στον σχετικά πρόσφατο χαμό ενός συμπολίτη μας πέθανε από ανακοπή λίγα μέτρα από το Δημαρχείο, λέγοντας πως αν υπήρχε ο απινιδωτής, πιθανόν να είχε σωθεί. 
Αναφέρθηκε γενικά και στα οξεία εμφράγματα του μυοκαρδίου, λέγοντας πως από τα 100, τα 25 είναι θανατηφόρα οι αυτοί οι συνάνθρωποί μας πιθανόν να είχαν σωθεί αν υπήρχε κοντά τους αυτό το «μικρό σύγχρονο θαυματάκι», όπως το χαρακτήρισε. 


Προέτρεψε τον κόσμο να εστιάσει στην πρόληψη του εμφράγματος, με άσκηση, διακοπή καπνίσματος και χορό, όπως άλλωστε και τα μέλη της «Χοροθεραπείας» που μέσω του χορού προσπαθούν να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική υγεία τους.

Τέλος, αναφερόμενος στη δωρεά, είπε ότι γίνεται για να αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας και να καταδείξουν την αγάπη, αλληλεγγύη και αλληλουποστήριξη των μελών του Ομίλου προς τους συμπολίτες τους. «Πιστεύω να μη χρειαστεί ποτέ, αλλά μια φορά να χρειαστεί θα σώσει μια ανθρώπινη ζωή».

Δείτε φωτογραφίες:



















1 σχόλιο:

  1. Αν και άργησε πολύ η πόλη να αποκτήσει κοινόχρηστο απινιδωτή είναι αξιέπαινη η δωρεά, όπως βέβαιο είναι ότι χρειάζεται πολλούς ακόμη ο Δήμος Βέροιας.
    Σίγουρα χρειάζεται έναν σε κάθε αθλητικό κέντρο, όπως και στην πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου), πλατεία Δημαρχείου, πλατεία Αγ. Αντωνίου, στον Προμηθέα κοντά στα γήπεδα στον κόμβο, αλλά και σε κάθε κοινότητα.
    Και φυσικά να εκπαιδευτούν υπάλληλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί από τα γύρω καταστήματα με δαπάνες του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ