Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Κακά μαντάτα» από την πρώτη συνεδρίαση της ΠΕΔΚΜ έφερε ο Δήμαρχος


Την καθιερωμένη ενημέρωση από την συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, την Τετάρτη 17/1 ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης.

Αρχικά αναφέρθηκε στα τέλη διαμονής παρεπιδημούντων και την υπουργική απόφαση για παρακράτηση του 20% από την ΑΑΔΕ, λέγοντας πως, ενώ αρχικά τα νέα ήταν καλά, καθώς με την ψηφιοποίηση όλων των δεδομένων σε πλατφόρμα λύνεται το γραφειοκρατικό θέμα με αποτέλεσμα την πιο εύκολη και γρήγορη καταβολή του ποσού, ωστόσο η ΑΑΔΕ ζητάει μια παρακράτηση της τάξεως του 20% επί των εσόδων για την χρήση της πλατφόρμας της.

«Ελπίζουμε να διαψευθεί από την κυβέρνηση γιατί δεν έχει νόημα, με το ένα χέρι να δίνεις διευκολύνσεις στους δήμους και με το άλλο χέρι να τους παίρνεις τόσο μεγάλα ποσά», σημείωσε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην μεταβίβαση της ευθύνης καθαρισμού επαρχιακών δρόμων, από την Περιφέρεια στους Δήμους.

Όπως εξήγησε ο κ. Βοργιαζίδης, «χωρίς να ερωτηθούμε σαν τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού, "πήραμε" και τον καθαρισμό επαρχιακών δρόμων που μέχρι τώρα την ευθύνη τους είχε η Περιφέρεια. Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία γιατί θεωρούμε ότι ο Α' και Β' βαθμός αυτοδιοίκησης πρέπει να συνεργάζονται και όχι να κοιτάζουν κάποιοι να μεταφέρουν υποχρεώσεις σε άλλους. Ο νόμος έγραφε ότι θα έρθουν και τα μηχανήματα αλλά μηχανήματα δεν υπάρχουν. Με τους υπολογισμούς που έκαναν, κάθε χιλιόμετρο οδού που ανατίθεται στους δήμους, ο δήμος θα εισπράττει 400€.

Στον δήμο μας που ανατέθηκαν 126 χιλιόμετρα, θα εισπράξει ένα ποσό της τάξης των 50.000€ για τον καθαρισμό τους. Προτείνουμε, αφού τα χρήματα βρέθηκαν, να τα δώσουμε στην Περιφέρεια για να καθαρίσει αυτό που είναι ούτως ή άλλως δική της υποχρέωση», ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας, ενώ ανακοίνωσε πως θα προσβληθεί και η απόφαση για το τέλος ταφής.

9 σχόλια:

  1. Κανένα καινούργιο κάδο με καπάκι δικαιούνται οι πολίτες; Μόνο στην Πιερίων είναι καμιά 5 -6 κάδοι χωρίς καπάκι και δίπλα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι περίοικοι ας προσέχουν περισσότερο τους κάδους,δεν είναι κακό,ούτε ντροπή!

      Διαγραφή
    2. Καλά εκι στην Πιεριων μόνο η καδη ίνες το προ βλήμα, η αλή η τρέλι που δεν μας αφήνει να μπαρκάρουμε? Ολι στα πληκτρολόγια να τα καταγράψουμε όλα να κάνουμε επανάστα

      Διαγραφή
    3. Ούτε για καφέ δεν μπορείς να σταματήσεις πλέον εκεί, όλοι οι περιοδικού χειρότεροι από γυφτοι

      Διαγραφή
    4. Πεστα Χρυσόστομε να αγιάσει το χέρι σου με αυτό που γράφεις, έλειπε μια τέτοια φωνή στα μέρη μας. Μπράβο. Πεσ κιαλα

      Διαγραφή
  2. Ας προσεχατε στις εκλογές όλοι για πρόσκαιρα οφέλη να βάζετε πλάτη στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη...εισθε συνυπεύθυνοι ολοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλέφωνο στο γραφείο καθαριοτητας ? Οση ωρα σου πηρε να μπεις εδω και να σχολιασεις θα ειχες παρει ηδη τηλέφωνο και θα μαθαινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ακούσω την συμβουλή σου και θα το κάνω. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ