Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μητρόπολη και Πολύτεκνοι λένε την Κυριακή στη Νάουσα «ΟΧΙ» στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Γιορτή για την οικογένεια στο Μητροπολιτικό Κέντρο «Παντάνασσα» με ομιλίες και χορωδία

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την οικογένεια που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα με την ευκαιρία της Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, η οποία παραδοσιακά συνδυάζεται με τη Γιορτή της Μητέρας και της Οικογενείας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας, θα ομιλήσει ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και ο εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος, ενώ θα συμμετάσχει η παιδική χορωδία «Χριστιανική Ελπίδα» και η χορωδία εκπαιδευτηρίων «ΕΛΠΙΔΑ».

Η οικογένεια στις ημέρες μας περνά μια μεγάλη κρίση και βάλλεται από παντού. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί ευκαιρία όλοι μαζί, κλήρος και λαός, να μην επιτρέψουμε να θεσμοθετηθεί ένας γάμος, ο οποίος θα διαλύσει την έννοια της οικογενείας και τον ιερό θεσμό του γάμου και θα γίνει μελλοντικά αιτία πολλών προβλημάτων.

Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 6:00 μ.μ. από την ηρωική και αγιοτόκο πόλη της Ναούσης, λέμε «ΟΧΙ» στο υπό ψήφισίν νομοσχέδιο!

Είσοδος ελεύθερη



20 σχόλια:

  1. Δεν αφορα κανεναν. Η εκκλησια δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ λογο στο συγκεκριμενο νομοσχεδιο αφου ΔΕΝ αφορα θρησκευτικο αλλα πολιτικο γαμο. Η πολιτεια πρεπει επιτελους να παρεμβει και να σταματησει την ρητορικη μισους της εκκλησιας με νομικα μεσα αν χρειαστει. Εχουμε νομοθεσια κατα της ρητορικης μισους η οποια καταπαταται καθημερινα απο την εκκλησια και τους φορεις της.

    Οσο για την "γιορτη για την οικογενεια" η οικογενεια εχει πολλες μορφες, οχι μονο αυτη που αρεσει στους εξτρεμιστες. Οσο για τον συλλογο πολυτεκνων υπαρχουν και ομογονεικες πολυτεκνες οικογενειες αλλα φανταζομαι αυτες δεν σας αφορουν καλοι μου εξτρεμιστες.

    Ντροπη και αισχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα μίσος. Προσπαθείτε να περάσετε ως νόμιμες και φυσιολογικές τις παρεκκλίσεις, ανατινάζοντας τα κοινωνικά θεμέλια: Παρεμπιπτόντως τη λέξη οικογένεια αφήστε την διότι παράγεται από τον οίκο και το γένος. Βλέπεις κανέναν σας να γεννάει; Η δε τεκνοθεσία παράγεται από το τέκνο που προέρχεται από το τίκτω. Τίκτει κανένας ''άνδρας΄΄;

      Διαγραφή
    2. Αλλο ενα παραδειγμα ακραιας ρητορικης μισους απο καποιον ασχετο με θεματα σεξουαλικου προσανατολισμου. Η μονη παρεκκλιση ειναι η ομοφοβια σας, αποτελει ψυχικη ασθενεια. Η ομοφυλοφιλια αποτελει φυσιολογικη μορφη σεξουαλικου προσανατολισμου. Αν τα σχολεια προσφεραν ως οφειλουν στοιχειωδη σεξουαλικη αγωγη θα το ξερατε εδω και δεκαετιες αλλα δεν πειραζει ποτε δεν ειναι αργα. Συνεχιζουμε. Η οικογενεια οπως ειπαμε εχει ΠΟΛΛΕΣ μορφες : πυρηνικη ετερογονεικη, πυρηνικη ομογονεικη, εκτεταμενη, μονογονεικη κτλ οποτε οι αναχρονιστικες ανοησιες σου δεν αφορουν κανεναν εν ετει 2024. Πολλα ετεροφυλα ζευγαρια η και μεμονομενα ατομα δεν γεννανε αλλα αποκτουν παιδια μεσω αλλων οδων (υιοθεσια, παρενθετη κυηση, εξωσωματικη) οπως και τα ομοφυλα ζευγαρια ανα τον κοσμο. Καιρος να ενημερωθειτε λιγο. Διαβαστε και καμια ερευνα απο τις ΔΕΚΑΔΕΣ χωρες οπου τα ομοφυλα ζευγαρια εχουν παιδια (οπως εχουν και στην Ελλαδα βεβαια) και αφηστε τους ορισμους λεξεων. Τα παιδια ομοφυλων ζευγαριων μεγαλωνουν εξισου καλα με τα παιδια ετεροφυλων ζευγαριων. Αιντε, καιρος να αφηνουμε πισω μας το ελλαδισταν της θρησκοληψειας και να προχωρησουμε. Αρκετα ως πολιτεια και κοινωνια χαιδεψαμε τα αυτια στην ομοφοβια, το μισος και την αμορφωσια.

      Διαγραφή
    3. ο γαμος και παιδια δεν μπορει να εχει καμια σχεση με ΛΟΑΤΚΙ ή οτι αλλο περιεργο εχει ο καθενας στο μυαλο του περα απο αντρα + γυναικα. σχεσεις οποιας αλλης μορφης θελουν ας τις εχουν και ας τις παραχωρησει το κρατος, να τις καμαρώνουν και να τους χαιρονται οσοι τους χαιρονται!

      Διαγραφή
    4. Το μονο περιεργο εδω εισαι εσυ και ετσι πρεπει να αντιμετωπιζεσαι απο μια σωστη κοινωνια. Ως γραφικο αξιοπεριεργο φαινομενο. Και ετσι θα αντιμετωπιζεσαι καθως περνανε τα χρονια. Ο γαμος ειναι ενα νομικο συμβολαιο δυο ερωτευμενων ανθρωπων που επιθυμουν να αποκτησουν οικογενεια ανεξαρτητως φυλου. Απλα πραγματακια. Αιντε και περαστικα. Και μην ανησυχεις οι σωστοι γονεις και φιλοι χαιρονται οταν τα παιδια τους και φιλοι τους ειναι ευτυχισμενα και ολοκληρωμενα.

      Διαγραφή
    5. Περαστικά να εύχεσαι σε όποιον έχει ψυχολογική παρέκκλιση από το φυσιολογικό. Νομίζεις ότι είσαι γυναίκα όπως οι σκοπιανοί νομίζουν ότι είναι Μακεδόνες....

      Διαγραφή
  2. Ο πρώην πρόεδρος των πολυτέκνων που τρέχει με τα κατηχητικά...θα πει στον βουλευτή που υπηρετεί να μην το ψηφίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Εκκλησία έχει και δικαίωμα και υποχρέωση να τοποθετείται για σοβαρά ζητήματα με βάση το Ευαγγέλιο, τους Πατέρες και τις Οικουμενικές Συνόδους. Το δικαίωμα αυτό προκύπτει από την Ιστορία της πατρίδας μας, από το δημοκρατικό πολίτευμα και από θεσμικά κείμενα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της Ελλάδος.

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ως Καταστατικό Χάρτη τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, η οποία στο άρθρο 17 θεσμοθετεί τον συστηματικό διάλογο μεταξύ της Ε.Ε. και των Εκκλησιών και άλλων θρησκευτικών ενώσεων. Η Ευρ. Ένωση θεωρεί, λοιπόν, υποχρέωσή της να ακούει τη άποψη της Εκκλησίας και δηλώνει ότι αναγνωρίζει την ταυτότητα και τη συμβολή της. Όσοι αρνούνται στην Εκκλησία να εκφράζει δημοσίως την άποψή της ουσιαστικά αρνούνται θεμελιώδεις θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

    Το Σύνταγμα της Ελλάδος χαρακτηρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία ως Επικρατούσα (άρθρο 3). Άλλοι ερμηνεύουν τον όρο ως στατιστική δαπίστωση, δηλ. το θρήσκευμα της συντριπτικής πλειοψηφίας, άλλοι προσδίδουν και μία διάσταση κανονιστική (πχ ορισμένες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας). Όποια ερμηνεία και αν επιλέξουμε, το δικαίωμα της Εκκλησίας να εκφράζει άποψη είναι κατοχυρωμένο, ενισχυμένο και από το άρθρο 13 του Συντάγματος περί θρησκευτικής ελευθερίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η εκκλησια να κατσει στα αυγα της σε θεματα που δεν την αφορουν. Δεν προκυπτει κανενα δικαιωμα της να στεκεται εμποδιο στα ανθρωπνα δικαιωματα. Διαλογος εγινε, εξεφρασε την θεση της, τελειωνει εκει το θεμα. Ο ομοφοβικος ακτιβισμος που αυξανει την λεκτικη και σωματικη βια απεναντι στα ΛΟΑΤΚΙ ατομα πλεον πρεπει να διωκεται και να τιθεται προ των ευθυνων του για την αυξηση αυτης της βιας απο τη σχολικη αυλη μεχρι τον δρομο. Οι πραξεις εχουν συνεπειες καιρος να το μαθει και αυτος ο σκοταδιστικος θεσμος συνολικα οπως το εμαθε ο Αμβροσιος με τα ομοφοβικα παραληρηματα του.

      Η χωρα απο το 2014 διαθετει ισχυρη αντιρατσιστικη νομοθεσια που κανει ειδικη αναφορα στην ρητορικη μισους και τις νομικες της συνεπειες. Καιρος να εφαρμοστει ως οφειλει αλλιως δεν αξιζει το μελανι που ξοδευτηκε να γραφει.

      Διαγραφή
  4. Εγώ που δεν είμαι ομοφοβικός,αλλά tideοφοβικός έχω δικαίωμα να πω την άποψή μου ή με πιάνει κι εμένα ο αντιρατσιστικός νόμος;;!! Συμφωνώ με την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου όπως και με την αποποινικοποίηση της αιμομιξίας,για την οποία έχει γίνει(ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)μία πρώτη συζήτηση-πρόταση τον περασμένο Αύγουστο. Θα πρέπει να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει με τα ερωτικά του και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Φτάνει πια ο σκοταδισμός και οι οπισθοδρομικές αντιλήψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας κανει οτι θελει ο καθενας με τα..."κολλήματά " του αλλα να μην θελει και με νομο να του αναγνωριζεται η ηθικοτητα , η κανονικοτητα, η φυσικοτητα, η λογικη.
      Δε θα αλλαξουμε τη φυση επειδη καποιοι την ειδαν ...αλλιως!

      Διαγραφή
    2. Τα εχουμε πει καλο μου η ομοφυλοφιλια ειναι ενας φυσιολογικος σεξουαλικος προσανατολισμος, αποτελεσμα της φυσικης ποικιλομορφιας. Δεν εχει καμια σχεση με ηθικη και λογικη μιας και ειναι κατι φυσιολογικο και φυσικα ειναι κατι κανονικο και φυσικο. Ο γαμος ειναι ανθρωπινο κατασκευασμα ετσι κι αλλιως και αποτελει νομικο συμβολαιο. Περαστικα και καλωςηρθατε στο 2024 οπου υπαρχει σεβασμος στα ανθρωπινα δικαιωματα.

      Διαγραφή
    3. 11.55 Δεν είναι μόνο η ομοφυλοφιλία φυσικός σεξουαλικός προσανατολισμός, αλλά και η αιμομιξία!!! Εγώ π.χ. θέλω να παντρευτώ την γιαγιά μου και να υιοθετήσουμε ένα ή και δύο παιδάκια. Θα τα μεγαλώσουμε με αγάπη και κατανόηση.Στην τελική αυτό είναι το ζητούμενο!!Και μία φίλη μου θέλει να παντρευτεί τον θείο της(αδερφό της μητέρας της)και να μεγαλώσουν μαζί το παιδάκι από τον πρώτο γάμο του,αλλά και να υιοθετήσουν ακόμα ένα. Η άδικη και σκοταδιστική κοινωνία μας όμως δεν το δέχεται. Εμείς ενωμένοι θα φέρουμε την πρόοδο, την δημοκρατία και τον διαφωτισμό!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Αν αρχίσουν να επικρατούν οι αποκλίνοντες και κάθε ένας με περίεργα χούγια, θα δούμε να απαιτούν και αιμομικτικούς γάμους ή γάμους και με οτιδήποτε τους έρθει στο... σαλεμένο τους μυαλό!

      Διαγραφή
  5. Οι αχάριστοι της ιστορίας είναι η χειρότερη φάρα.
    Οι μεγάλες σελίδες της ιστορίας, οι αγώνες και οι θυσίες του έθνους για ελευθερία, για ανεξαρτησία, για δικαιοσύνη, εμπνεύστηκαν από την πίστη στην εκκλησία του Χριστού, από το ήθος, από την οικογένεια.
    Ποια ΛΟΑΤΚΙΚΗ ή ομοφυλοφιλική ιδεολογία έχει προσφέρει, έστω και κάτι ελάχιστο στην ιστορία του έθνους?
    Ήρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περα απ ολα αυτα, η περιεργη (τουλαχιστον ) σχεση που εχουν δεν μπορει να εχει καμια συσχετιση με την εννοια του γαμου - οικογενειας - παιδιων.
      τι δεν καταλαβαινουν οι πολιτικοι μας;;;; γιατι οι ΛΟΑΤΚΙ ξερουν το ...θεμα τους και βρηκαν τροπο να βγουν στον αφρο!

      Διαγραφή
  6. Δυο άντρες ΔΕΝ μπορούν αν κάνουν παιδί.

    Δεν είναι θέμα Θεολογικό ,ή, νομικό.
    Το πεπτικό συστημα δεν επιτρέπει την σύλληψη μέσω αυτής της οδού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάντως όλοι ανώνυμα γράφεται!!!....
    Έχω 5 παιδιά και όσο περνάει από το χέρι μου με την βοήθεια του ΘΕΟΥ θα τα προφυλάξω με όποιον τρόπο εγώ νομίζω σωστό!! Είμαι αρνητική λοιπόν σε αυτούς τους νέους νόμους. Όλα έχουν διορθωθεί σε αυτήν την κοινωνία και έμεινε να λύσουμε αυτό!!!! Ας λυθούν τα υπόλοιπα και όταν έρθει και η σειρά σας τότε θα τα ξαναπούμε. Προτεραιότητα έχουν άλλα...
    Τώρα εσείς αν θέλετε έτσι να είναι η ζωή σας, ζήστε την έτσι. Χωρίς να εμπλεκομαστε εμείς οι φυσιολογικοί και σκοταδιστές και και και... Δεν με ενοχλεί τι θα κάνετε μέσα στο σπίτι σας, έξω από αυτό θα πρέπει να είστε κανονικοί για να σας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια χωρίς να σας δείχνουν με το δάχτυλο και μετά να τα ακούμε και από πάνω!!!!
    Πρέπει να είμαστε όλοι σωστοί επιτέλους σε αυτήν την κοινωνία και όχι να κυκλοφορούμε σαν καρναβάλια και να ζητάμε και τα ρέστα μετά!!! Όπως εγώ δεν σε ενοχλώ έτσι δεν θέλω να με ενοχλείς και εσύ!! Για να ζήσεις αρμονικά σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να είσαι σωστός άνθρωπος στην κοινωνία!! Όπου και να πας είτε σε δουλειά, είτε σε σούπερ, είτε στο νοσοκομείο κάποιος κάτι θα βρει να πει είτε για τους φυσιολογικούς είτε για τους μη. Ένα παραπάνω όμως για τους μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Η Εκκλησία να κάτσει στ' αυγά της και δεν έχει καμιά δουλειά με το νομοσχέδιο" αλλά έτσουξε που είπε παρα πολύ σωστά ότι τα παιδιά που υιοθετούνται από ομόφυλα δεν θα βαπτίζονται μέχρι την ενηλικίωση τους. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω. Μη δαγκώσετε την γλώσσα σας προσέξτε μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ