Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με πολύ κόσμο γιορτάστηκαν τα Φώτα στο Ξηρολίβαδο

Μια ευλογημένη ημέρα περίμενε 
το Σάββατο 6 Ιανουαρίου τους εκατοντάδες Ξηρολιβαδιώτες, οι οποίοι  γιόρτασαν με λαμπρότητα τα Φώτα. Στις 11.30 π.μ., όπως αναμενόταν, πάρα πολύ κόσμος ανηφόρισε στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία. 

Εκεί ο ιερέας του χωριού, τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό και στη συνέχεια όλοι μετακινήθηκαν στην Μπάρα, την λίμνη του χωριού, για την τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Ο ιερέας, μετά το απαραίτητο τελετουργικό, έριξε τον Σταυρό στην λίμνη.

Μετά την λήξη της τελετής, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου δεξιώθηκε όλο τον κόσμο στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου, μιας και ο καιρός το επέτρεπε. Με μέριμνα του Ομίλου, είχε στηθεί μπουφές, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακές πίτες, γλυκίσματα και άφθονο κρασί, κάτω από τους ήχους παραδοσιακών σκοπών.

Ταυτόχρονα έγινε υποδοχή των Ξηρολιβαδιωτών και φίλων με τις ανάλογες παραδοσιακές ευχές των ημερών και ακολούθησε ενημέρωση για την επόμενη δραστηριότητα του Πολιτιστικού Ομίλου του χωριού.

Δείτε φωτογραφίες:

















7 σχόλια:

  1. Το καπέλο τα σπάει... Τέλειο λουκ, πού να δουν αυτά στο Σέλι... Ούτε στο όνειρο τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Σέλι δεν έχει ανάγκη από καπέλα και τέτοιου είδους εκδηλώσεις.....είναι από μόνο του top προορισμός

      Διαγραφή
  2. Ούτε μια ανακοίνωση δεν έκανε ο Π.Ο.Ξ. , δεν το γνώριζαν πολλοί και του χρόνου και καλή φώτιση στην διοίκηση για τα λάθη της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 📸 Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Facebook https://www.xirolivado.gr/?p=5268&fbclid=IwAR2UQhJ4VIxCSfGMdZf3shS63d1AC-oLGa8eU33HsFj-0rRh6Z1X_EYw6Lg_aem_Ae8qD5G63JXIOYqWBIsd5yIaLoxgjJORXgnGWlevjVqXCkxHEnBnz9LBu6JjA4AzSuE

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει ανακοίνωση στο Facebook .......ως Π.Ο.Ξ. ....

      Διαγραφή
    3. Το είδα , αλλά με ανακοίνωση 5-1-2024 και ώρα 12:30
      ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2024 – ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
      xirolivado 5 Ιανουαρίου, 2024

      Αριθ. Πρωτ.: 1/24

      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2024 – ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ.

      Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξερολίβαδου εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς, τα μέλη του, τους φίλους του χωριού και σε όλο τον κόσμο ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος για την επίτευξη των συλλογικών και ατομικών στόχων της καθεμιάς και του καθενός και για την προκοπή του τόπου.

      Ανακοινώνει παράλληλα ότι η τελετή καθαγιασμού των υδάτων με την κατάδυση του Σταυρού την ημέρα των Θεοφανείων είναι προγραμματισμένη να τελεστεί και φέτος στο Ξερολίβαδο στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024. Μετά την κατάδυση του Σταυρού στη «Μπάρα» ο Όμιλος θα δεξιωθεί τους παρευρισκόμενους στην αυλή του κτιρίου του Π.Ο.Ξ. για την καθιερωμένη ανταλλαγή ευχών.

      Το Δ.Σ. του Π.Ο.Ξ.

      Διαγραφή
  3. Η μπάρα είναι βρώμικη και κακώς γίνετε ρίψη του σταυρού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ