Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αποχώρησε η Κοτταρίδη από την Αρχαιολογία Ημαθίας - Την αντικατέστησε η Στρατούλη

Με τη νέα χρονιά μια σημαντική αλλαγή είχαμε στο τιμόνι της Αρχαιολογίας στην Ημαθία. Η Αγγελική Κοτταρίδη, μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στην θέση της Προϊσταμένης, αποχώρησε οριστικά από την ΕΦΑ και την θέση της πήρε η αρχαιολόγος Γεωργία Στρατούλη. 

Η Αγγελική Κοτταρίδη, αφού ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το τεράστιο έργο αναστήλωσης του ανακτόρου του Φίλιππου Β', τα εγκαίνια του οποίου, έγιναν την περασμένη Παρασκευή, παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έβαλε τέλος στην πολύχρονη πορεία της!

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της Βεργίνας η κ. Στρατούλη έκανε την παρθενική της εμφάνιση ως αναπληρώτρια έφορος Ημαθίας, ενώ συνεχίζει να παραμένει Προϊσταμένη της ΕΦΑ Κιλκίς.

47 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Προσωπικά νομίζω πως ήταν άξια,αλλά στο θέμα των κολλητών στην παλαιά μητρόπολη κτισμάτων είχε λανθασμένη άποψη.

      Διαγραφή
  2. Πάει για υπουργός πολιτισμού φίλοι μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο κομπλεξικός μπορεί να,είσαι για να μην αναγνωρίζεις το έργο μιας γυναίκας που έκανε τη Βεροια τουριστικό προορισμό για νέα επωφελούνται όλοι από αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι την Βεροια, τη Βεργινα. εδω στα εγκαινεια δεν ανεφεραν καθολου το δημο βεροιας, φτασαμε να βλεπουμε στα καναλια οτι η βεργινα ειναι στην...πελλα!!!!!

      Διαγραφή
    2. Τουριστικός προορισμός με παρατημένο και γκρεμισμένο το ιστορικό κέντρο της Βέροιας που ήταν περιοχές της εποπτείας της? Μάλλον δεν ζεις σε αυτήν την πόλη...

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά όλοι στην Δημοτική αρχή είχαν για την ανευθυνότητα τους ότι φταίει η Κοτταριδη...Αχριστοι υπηρεσιακοί, αιρετοί και ιδιοκτήτες για το κατάστημα της πόλης σε Ιεραρχών, Πάτρ. Ιωακειμ, Μπαρμπούντα κτλ..Ντροπή όλων των υπευθύνων.

      Διαγραφή
  4. Μόνο που το έργο δεν ολοκληρώθηκε δυστυχώς.... πολλές αβλεψιες για τους επισκέπτες.... πολύ ψηλά σκαλοπάτια με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας..... καθόλου πρόσβαση για ΑΜΕΑ...... ελλιπής σήμανση.....και πολλά άλλα που χάνονται στην ομορφιά των κολόνων του περιστυλίου....και που δυστυχώς οι δημοσιογράφοι δεν τα "βλέπουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ...ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ...

      Διαγραφή
  5. Ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος προορισμός με ελλιπή συγκοινωνιακή σύνδεση με την Βέροια. Που ενώ ανήκει στον δήμο Βέροιας το αστικό πηγαίνει μέχρι το Μετόχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλικάρια το πήραν το κορίτσι στη Νάουσα.
    Τα καλύτερα θα έρθουν στη Νάουσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. τι ακριβως σου στερησε η Κοτταριδη που θεωρεις οτι η επομενη προισταμενη θα στο παρεχει ?

      Διαγραφή
  8. Έχει απαξιώσει πολύ σημαντικούς Βεροιώτες καλλιτέχνες με διεθνή πορεία και τις προτάσεις για εκδηλώσεις σε μνημεία που θα βοηθούσαν πολύ την προβολή της πόλης.Ελπιζουμε τώρα να αλλάξει αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και ποιοι ειναι αυτοι οι παγκοσμιας εμβλειας καλλιτεχνες που θα εκαναν τα τα μνημεια πιο προβεβλημενα ? Μηπως εχουμε τοσο μεγαλη ιδεα για τον ευατο μας που νομιζουμε οτι οι αρχαιοτητες της περιοχης μας εχουν αναγκη προβολης απο τους καλλιτεχνες . Δεν νομιζω οτι υπαρχει καλλιτεχνης του νομου που ξεπερναει σε αιγλη τα μνημεια φιλε/η μου

      Διαγραφή
  9. I kiria kotaridou sigura ine epitiximenh
    Tosa xronia kanis den thn kunise. Edose psomi epi 30 xronnia se ola ta palatitsia k vergina k oxi mono. Ths wgazume to kapelo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσύ που δεν είσαι κομπλεξικος γιατί δεν ρωτάς τους ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης τι έχουν τραβήξει τα τελευταία χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι άλλος κομπλεξικος και θέλω νά ρωτησω αυτούς τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών εστίασης που έχουν τραβήξει τα δεινά που λες έχουν σκεφτεί όλους εμάς που είμαστε έρμαια στην θέληση τούς για επιπλέον κέρδος που το επιβάλουν αγνοώντας καταπατώντας το δικαίωμα όλων των πολιτών που περνάνε μπροστά από το ν κοινόχρηστο χώρο (πεζοδρόμιο)? Φτάνει αυτή η καραμέλα με όλους αυτούς τούς ανάγωγους φτάνει και η ανοχή σε όλους αυτούς που τούς καλύπτουν και υποβαθμίζουν τις ζωές μας

      Διαγραφή
  11. ΕΓΏ, εγώ, εγώ γιατί έτσι θέλω, αν θέλω και οποίους θέλω,αυτό έκανε η κυρία έφορος . Ανάδειξη καμία! εμπόδια Πόλα ,σε εστίασης, ιδιοκτησίες ,αγροτικό τομέα, ανθρώπινο δυναμικό, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΆ. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν φταίει η κυρία. Εκείνος ο Νόμος του Βενιζέλου "περί αρχαιοτήτων" που τους έδωσε απεριόριστη εξουσία και μαζί με αυτό κατάφεραν να διεκδικήσουν σαν συνδικάτο και κατάφεραν να είναι ο μοναδικός φορέας το Υπουργείο Πολιτισμού που διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια του ΕΣΠΑ άρα και του ΠΕΠ με αυτεπιστασία. Μονοπρόσωπες υπηρεσίες δηλαδή να προγραμματίζουν να εγκρίνουν και να υλοποιούν. Αν διαφωνούσες παρ ελπίδα τότε κινδύνευες να ταλαιπωρηθείς σε μία ατέρμονη διαδικασία με δόση αυταρχισμού.
    Πάντως η παρουσία της κυρίας στην περιοχή μας είχε περισσότερο χαρακτήρα πολιτικού μηχανικού με ανεγέρσεις και ανακατασκευές παρά αρχαιολόγου με ανασκαφικό και ερευνητικό έργο.Δεν προστέθηκε απολύτως τίποτα σαν εύρημα, παρά κάποιοι τάφοι που αποκαλύφθηκαν κατά την κατασκευή έργων από ιδιώτες ή το δημόσιο. Και παρά λίγο βέβαια να τινάξει στον αέρα και τη Σχολή στη Νάουσα όπως προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρακωλύσει και άλλα έργα στην Ημαθία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της! Η αρχαιολογική υπηρεσία θα κάνει καιρό να δει τέτοια αρχαιολόγο! Είναι η μοίρα των αρχαιολόγων να συγκρούονται με τοπικά συμφέροντα και είναι η μοίρα πόλεων που οι μοντέρνες είναι κτισμένες πάνω στις αρχαίες( Άργος, Θήβα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια κ.ά)Αν δεν υπήρχαν οι αρχαιολόγοι οι εργολάβοι θα έκτιζαν ακόμη και στην Ακρόπολη!!!! Παράδειγμα η αρχαία αγορά στη Θεσσαλονίκη!Αν γνώριζαν οι απλοί πολίτες τι δουλειά έριξαν με αρχηγό την Αγγέλικα και μετά οι συνεργάτες της, επιστημονικό και μη προσωπικό, με αυταπάρνηση , δουλεύοντας ακόμη και αργίες για να φέρουν σε πέρας αυτό το τεράστιο έργο, όχι με αναστηλώσεις τύπου Κνωσσού ή Ρόδου, με επιστημονικό και άκρως τεκμηριωμένο τρόπο. Θυμούνται άραγε πώς ήταν ο χώρος πριν? Τα αρχιτεκτονικά μέλη που σώθηκαν και βρίσκονταν στον χώρο περίμεναν την αναστήλωση τους. Και έγινε! Ξέρετε πόσο καιρό αναστηλώνεται ο Παρθενώνας? το 1985 όταν ήμουν φοιτητής αρχαιολογίας ανέβηκα και άκουσα τον Μανώλη Κορρέ που μόλις είχε ξεκινήσει την συντήρηση και αναστήλωση του ιερού μνημείου. Αρχαιολογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά καλά ειναι, αλλά η κυρία ήθελε να έχει λογο ακόμα και για την κοπή ενος δέντρου επικίνδυνου για τον κόσμο!
      Για το χρώμα της βαφής ενός τοίχου που απέναντί του έτυχε να υπάρχει ένα παλιοντουβαρο μισού μέτρου από πουρόπετρα!!! Δες τα χάλια που έχει το πάρκο απέναντι απο την εκκλησία των αγ. Αναργύρων κτλ.

      Διαγραφή
  14. Όλοι την ίδια συμπεριφορά έχουν όταν έχουν εξουσία δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δοξα τω θεο!!! Γλυτωσαμε απο τη κοτταριδη!! Επιτελους θα ξεκινησει η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το έργο που αφήνει η κυρία την εξασφαλίζει μια θέση στην ιστορία της περιοχής.
    Όλους τους άλλους που κοιταν να ξεγελάσουν την Αρχαιολογία στα μαγαζάκια τους, μόλις κλείσουν δεν θα τους θυμάται ούτε η γυναίκα τους.
    Αν δεν υπήρχαν τέτοιοι Αρχαιολόγοι θα είμασταν σαν τις ΗΠΑ χωρίς ιστορία μόνο καφέ, πιτσαρίες και πολυκαταστήματα.
    Άντε όλοι οι ανίδεοι έχετε και άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο Καλό. Επιτέλους να γίνει ο Ναός του Αγίου Ιωάννου στη Βενιζέλου που τον σταματούσε με νύχια και με δόντια. Good Bye!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τωρα θα καταστρεψει κ την ναουσα… την βαλανε σ ενα τομεα του δημου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νουλα
    " πεντε μεγαλους βγανει
    Πανω τους βαρει
    Να λειψουν απ τη μεση
    Τους δοξολογει.."
    "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο επομενος,κρινει,τον προηγουμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ελπίζω μόνο τα Λευκάδια να μην πέσουν στα χέρια της, αλλά σε κάποιον σωστό αρχαιολόγο. Άλλο καλός επιστήμονας, άλλο καλός στο marketing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν αποχώρησε η κα Κοτταρίδη, συνταξιοδοτήθηκε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνταξιοδοτήθηκε, δεν αποχώρησε η κα Κοτταρίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ευτυχώς που υπάρχουν Άνθρωποι προσφοράς ,όπως η κ.Κοτταριδη.Ευχαριστω προσωπικά για την πολύχρονη επιστημονική έρευνα και εργασία, στις Αιγές,και την Τουριστική προβολή της Περιοχής,που θα ακολουθήσει.Αν η Περιφέρεια κάνει την πρόσβαση μέσω καλύτερων δρόμων,και ο Δήμος χώρους στάθμευσης, τότε θα μπορούσαν οι πολίτες να κρίνουν.Λαζαρος Τοπαλτζικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ