Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μαζεύουν δυνάμεις έξω από το Μακροχώρι οι Αγρότες


Ξεκίνησε από το πρωί της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2024 η κινητοποίηση των Αγροτών της Ημαθίας. Το απόγευμα της Κυριακής 28/1 ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας πραγματοποίησε συνέλεύση στο Μακροχώρι, όπου αποφασίστηκε να στήσουν το μπλόκο τους έξω από το Μακροχώρι, πριν την διασταύρωση για Ν. Νικομήδεια.


Από το πρωί της Δευτέρας οι αγρότες συγκεντρώνουν σταδιακά τα τρακτέρ τους στο σημείο, το οποίο θα αποτελεί το κέντρο αποφάσεων για τις επόμενες ημέρες και το απόγευμα, αφού θα συγκεντρώσουν δυνάμεις, θα αποφασίσουν για τις αυριανές κινητοποιήσεις τους.




«Μας έφερε εδώ η εξαθλίωση - Ζητάμε τα χρήματά μας»

Τα κύρια αιτήματα των αγροτών, όπως την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τις καταστροφές και την ακαρπία, τα πετρέλαια, τα οικολογικά σχήματα κτλ., ανέφερε στην κάμερα του veriotis.gr o υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου, Γρηγόρης Ηλιάδης, λέγοντας χαρακτηριστικά «Μας έφερε εδώ η εξαθλίωση», ενώ όπως είπε, θα συμμετέχουν και στην μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών στην Agrotica στη Θεσσαλονίκη.


Δείτε το βίντεο:

16 σχόλια:

  1. Κάρβουνα και κοψιδια μην ξεχάσουν να πάρουν οι τεμπέληδες για να γίνει ο αγώνας πιο σκληρός. Τα έτοιμα τελείωσαν πείτε τους, για να ζήσουμε δουλεύουμε δεν κοθταμε5τον ουρανό και τα βουλευτικά γραφεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...μαλιστα, πηγαινε αυριο 5 το πρωι χωραφι να δω κατι

      Διαγραφή
    2. Και λίγα τους λες.

      Διαγραφή
    3. Βρηκες να πεις για τεμπέληδες. Πρεπει να είσαι μεγάλο νούμερο εσύ!

      Διαγραφή
    4. Ετσι σε ειπαν να γραψεις απο τα γραφεια της ΝΔ, τεμπεληδες? Αρε προσκυνημενο νουμερο να δουμε σε λιγο ποιος θα πεινασει.

      Διαγραφή
    5. Αυτην την διενεξη θελει η εκαστοτε κυβερνηση και στη προκειμενη περιπτωση η καλοταισμενη ΝΔ....οι πολιτες να τρωγονται και αυτοι να κανουν την καλη ....α ρε κακοκμοιρη πολιτη

      Διαγραφή
  2. Όλα καλά όλα ωραία ( ας πούμε)......οι άνθρωποι διεκδικούν τα χρήματα από διάφορα πράγματα...... αλλά γτ πάντα γίνεται τώρα που κάθονται και δεν το κάνουν το καλοκαίρι ας πούμε...... τότε έχουν δουλειές? Ο υπόλοιπος κόσμος δεν έχει δουλειές? Αλλά άμα ριζώσουν κάποια πράγματα δύσκολα αλλάζουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να αποζημιωθούν οι αγρότες από θεομηνίες , θα πρέπει να ασφαλίσουν την παραγωγή τους , πολλοί από αυτούς είναι ανασφάλιστοι και λαϊκίζουν . Όλα γίνονται κάθε χρόνο στην περίοδο της ΑΓΡΟΤΙΚΑ , βαρεθήκαμε να τους ακούμε .....μια σαλάτα μαρούλι 1,5 ευρώ και μάλιστα μονή όχι τριπλή .....δηλαδή 511 δραχμές ..ενώ το 2002 την αγοράζαμε 50 δραχμές ....έλεος !

      Διαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΝ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΚΑΙ ΘΙΓΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζί σας φίλοι αγρότες, καλή επιτυχία στον αγώνα σας. Αν και προέρχομαι από το χώρο του δημοσίου σας εύχομαι νίκες. Όσο για τους κομπλεξικούς που κατηγορούν τους πάντες, ας μείνουν με την κακία και τον φθόνο τους, τους ζήσαμε όταν έκοβαν και σε μας τα δώρα και είχαν μια χαρά, λες και τα πλήρωναν από τη τσέπη τους. Ας κοιτάξουν τα μούτρα τους στον καθρέφτη κι ας σκεφτούν λίγο, βέβαια με το μυαλό που διαθέτουν δύσκολα να κατανοήσουν τα απλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ φίλε από το δημόσιο μάλλον ξεχνάς ότι πληρώνεσαι από τους φόρους του κοσμακη....... μέχρι να μπείτε όλα καλά.... μόλις μπείτε τα ξεχνάτε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε παιδιά μια ερώτηση υπάρχουν αυτή τη στιγμή 3 μπλόκα σε μια ακτίνα 20 Χιλ..είναι δυνατόν ρε??αντί να πάμε μαζί όλοι κάποιοι το έχουν σπάσει αυτό για δικά τους συμφέροντα .γι'αυτό και ο κόσμος δεν ακολουθεί..τι είναι αυτά που κάνετε ρε...και είμαι αγρότης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε θεωρώ τους ετεροαπασχολούμενους ότι είναι αγρότες και δε θα πρέπει να παίρνουν καμιάς μορφής αγροτική επιδότηση, ούτε καν αγροτικό όχημα. Μόνο στους κατά αποκλειστικό επάγγελμα αγρότες οι επιδοτήσεις και με σκοπό να μεγαλώσουν οι ιδιοκτησίες και να απαλλαχθεί ο κλάδος από τους "μικρούς" που ούτως ή άλλως δεν είναι βιώσιμοι. Δεν είναι δυνατόν πχ γιατρός ή μηχανικό ή υδραυλικός στο επάγγελμα που έχει και χωράφια να παίρνει αγροτικές επιδοτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ που μας λες τεμπέληδες είσαι μεγάλος βλάκας έλα να σε πάρω εγώ 10 μέρες στο χωράφι και μετά θα κοιμάσαι ένα μήνα βλάκα Ε βλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρώτα απ'όλα πρέπει να συζητήσουμε....πως θα έρθω έτσι? τι σκάλες έχεις; ξύλινες ή τις παλιές τις σιδερένιες; Κρουασάν έχει; το απλό ή το deluxe; το παγούρι το πλένεις ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ