Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα τη νύχτα; 10 πράγματα που πρέπει να προσέχετε

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να βγάζουν βόλτα τους σκύλους τους τη νύχτα αφού επιστρέψουν σπίτι από τη δουλειά. Κάποιοι μάλιστα βγαίνουν και πολύ αργά τη νύχτα. Το καλοκαίρι, λόγω ζέστης, η βραδινή βόλτα είναι ό,τι καλύτερο. Όμως αυτή η βόλτα έχει και κινδύνους.

Πώς να παραμείνετε ασφαλείς όταν περπατάτε τη νύχτα

Όταν περπατάτε τη νύχτα, γίνεστε σχεδόν αόρατοι από τους οδηγούς, εκτός αν χρησιμοποιείτε έξυπνες πρακτικές ασφαλείας. Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, οι περισσότεροι θάνατοι πεζών συμβαίνουν τη νύχτα.

Αν και εσείς ανήκετε στους βραδινούς τύπους, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Γιατί άλλο μέρα και άλλο νύχτα. Ακολουθήστε τις 10 συμβουλές μας ώστε να κάνετε τη βόλτα με τον σκύλο σας ευχάριστη και ασφαλή.

1. Φορέστε φωτεινά και ανοιχτά χρώματα

Μια νυχτερινή βόλτα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να φορέσετε μαύρα ρούχα. Αποφύγετε τα σκούρα φούτερ, τα σκούρα παπούτσια. Αντ’ αυτού, φορέστε φωτεινά, έντονα χρώματα ή ανακλαστικά ρούχα. Αν βρέχει, επιλέξτε ένα φωτεινό κίτρινο μπουφάν βροχής.

Η ίδια συμβουλή ισχύει και για τον σκύλο σας, ειδικά αν έχει σκούρο τρίχωμα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε ένα γιλέκο ασφαλείας για αυτόν που θα φοράει όταν βγαίνετε βόλτα μετά το σκοτάδι. Αυτά τα γιλέκα έχουν συνήθως έντονο χρώμα και διαθέτουν επίσης ανακλαστικές ιδιότητες.

2. Έχετε κάποιο ανακλαστικό αντικείμενο

Εκτός από το να φοράτε πιο φωτεινά ρούχα, έχετε μαζί σας και κάποια ανακλαστικά αντικείμενα. Ένα ανακλαστικό λουρί και κολάρο σκύλου είναι απαραίτητα. Αυτά τα δύο μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Θα είστε πιο ορατοί στους οδηγούς. Υπάρχουν και πολλά ανακλαστικά αξεσουάρ, όπως καπέλα, γάντια και ζώνες.

3. Ξέρετε πού πηγαίνετε

Υπάρχουν καλύτερες ώρες από τις νυχτερινές για να εξερευνήσετε έναν νέο δρόμο ή να βρείτε μια νέα παράκαμψη. Όταν περπατάτε στο σκοτάδι, είναι καλύτερο να ακολουθείτε αυτά που γνωρίζετε. Κάντε τη συνήθη διαδρομή και μην παρεκκλίνετε.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια οικεία διαδρομή, δεν θα χρειαστεί να εστιάσετε την προσοχή σας αλλού, όπως να κοιτάτε το GPS ή να διαβάζετε πινακίδες. Μπορείτε να εστιάσετε όλη σας την προσοχή στο να είστε σε εγρήγορση. Και δεν θα χαθείτε.

4. Μείνετε στο πεζοδρόμιο

Αν υπάρχει πεζοδρόμιο εκεί που πάτε, μείνετε σε αυτό. Μην περπατάτε στο δρόμο, εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση ελέγξτε καλά το δρόμο, κρατήστε το λουρί κοντό και βάλτε τον σκύλο σας από τη μέσα πλευρά.

5. Αποφύγετε περισπασμούς

Είναι σημαντικό να είστε προνοητικοί κάθε φορά που περπατάτε κοντά στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Πρέπει να έχετε εκεί το μυαλό σας. Μην φοράτε ακουστικά και αποφύγετε να στέλνετε μηνύματα ή να κοιτάτε το κινητό σας ενώ περπατάτε.

6. Πηγαίνετε αντίθετα από την κυκλοφορία

Κάθε φορά που πρέπει να περπατάτε στο δρόμο, περπατήστε αντίθετα από την κυκλοφορία, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια και τα ποδήλατα. Και να έχετε, όπως είπαμε και πιο πάνω, τον σκύλο σας από τη μέσα πλευρά και όχι από την πλευρά των αυτοκινήτων.

7. Έχετε ένα φακό

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε όταν πάτε νύχτα βόλτα με τον σκύλο σας είναι ο φακός. Ένας φακός σας βοηθά να δείτε πού πηγαίνετε, ειδικά αν είναι πολύ σκοτεινά. Ο φακός επίσης του κινητού σας τηλεφώνου λειτουργεί καλά σε περίπτωση ανάγκης.

8. Έχετε την ταυτότητά σας

Ακόμη και αν κάνετε μόνο μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας την ταυτότητά σας. Γιατί αν, για παράδειγμα, ένας οδηγός σας χτυπήσει, αφήνοντάς σας αναίσθητο, να μπορούν οι άλλοι να σας αναγνωρίσουν.

Ομοίως, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει στο λαιμό του ταυτότητα με τα στοιχεία σας ώστε αν συμβεί κάποιο ατύχημα και φύγει, να μπορέσετε να τον ξαναβρείτε.

9. Έχετε μαζί το κινητό σας (αλλά μην μιλάτε και στέλνετε μηνύματα)

Αρχικά πρέπει να ξέρετε ότι τα κινητά τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή πολλών οδηγών. Μελέτες δείχνουν ότι οι οδηγοί είναι πιο αφηρημένοι τη νύχτα.

Ωστόσο, το κινητό είναι απαραίτητο όταν βγαίνετε έξω τη νύχτα. Πάρτε το μαζί σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μην σας αποσπά όμως την προσοχή όταν περπατάτε. Αποφύγετε να μιλάτε ή να στέλνετε μηνύματα την ώρα που είστε με τον σκύλο σας βόλτα γιατί τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Όπως είπαμε, το θέμα είναι να είστε σε εγρήγορση και να έχετε επίγνωση του περιβάλλοντός σας.

10. Έχετε πάντα τον σκύλο σας με το λουρί του

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας, όποια ώρα κι αν είναι, είναι να τον έχετε με το λουρί.

Ακόμη και αν ο σκύλος σας είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένος και ανταποκρίνεται στις εντολές σας, ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί. Επιπλέον, τα περισσότερα μέρη έχουν νόμους για την υποχρεωτικότητα των λουριών ούτως ή άλλως.

Η χρήση λουριού μειώνει σημαντικά τον αριθμό των πραγμάτων που μπορεί να πάνε στραβά. Για παράδειγμα, να δει ο σκύλος ένα άλλο ζώο, να αρχίσει να τρέχει πίσω του, να τρομάξει από κάτι και να βγει στο δρόμο. Κρατώντας τον σκύλο σας με λουρί, τον κρατάτε ασφαλή και διασφαλίζετε επίσης και ότι οι άλλοι γύρω σας παραμένουν ασφαλείς.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το περπάτημα τη νύχτα ενέχει κάποιους επιπλέον κινδύνους και προκλήσεις για την ασφάλεια τόσο τη δική σας όσο και του σκύλου σας. Μην το αφήσετε όμως να σας σταματήσει. Αν η νύχτα είναι η καλύτερη ή η μόνη ώρα που μπορείτε να βγάλετε βόλτα τον σκύλο σας, κάντε το. Αλλά φροντίστε να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ