Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνταγή για εύκολη και αφράτη Βασιλόπιτα


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Αφράτη, νόστιμη, πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη και τόσο εύκολη για να την φτιάξεις. 

Αν θέλεις φέτος να ετοιμάσεις την δική του Βασιλόπιτα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς, ακολούθησε βήμα-βήμα την συνταγή που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς για την πιο αφράτη και εύκολη Βασιλόπιτα!

Υλικά

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
250 ml γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
Λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C. Αλείφουμε καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Ρίχνουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το μπέικιν.

Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά. Πριν το ψήσιμο βάζουμε και το φλουρί!!!

Οταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φόρμα και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ