Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε κεντρική πολιτική θέση ο Τόλκας στο νέο ΣΥΡΙΖΑ

Θα είναι ο επικεφαλής των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων - Τον εμπιστεύεται απόλυτα ο Κασσελάκης

Νέες προκλήσεις αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στη μετά τη διάσπαση εποχή, όπου υπήρξαν πολλές αποχωρήσεις. Κι ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών από τις αρχές του έτους, το θέμα των περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων αναλαμβάνει να «τρέξει» ο πρώην βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας (μάλιστα εκλέχτηκε στις βουλευτικές του Μαΐου, αλλά όχι του Ιουνίου) ο οποίος ήταν και εκείνος που εισηγήθηκε τη διεξαγωγή τους από νωρίς (πολύ πριν από τη διάσπαση).

Σύμφωνα με κεντρικά δημοσιεύματα των Αθηνών αποφασίστηκε από την Πολιτική Γραμματεια του κόμματος να αναλάβει εκείνος την μεγάλη ευθύνη για την περιφερειακή δομη του κόμματος. 

Πλέον ο χρόνος μέχρι το συνέδριο είναι ουσιαστικά ελάχιστος, οπότε η εκτίμηση είναι πως εφικτό είναι το σενάριο για δύο τέτοια συνέδρια, ένα τον Ιανουάριο και ένα τον Φεβρουάριο. Σημειώνεται πως τα περιφερειακά συνέδρια είναι εφ’ όλης της ύλης, με προτεραιότητα τα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκάστοτε περιφέρεια και η ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Επομένως, οι ανάγκες για την προετοιμασία τους είναι χρονοβόρες, καθώς απαιτούνται και επαφές με τοπικές οργανώσεις, τις τοπικές αρχές και φορείς κ.ο.κ.

Στις σκέψεις που υπάρχουν για το πού θα γίνουν τα συνέδρια που χρονικά είναι δυνατό να γίνουν είναι να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε περιφέρειες που έχουν πολλά προβλήματα, είναι πιο «μειονεκτικές» και από την άλλη περιοχές που είναι πιο δυναμικές και μπορεί να θεωρηθούν και υπόδειγμα. Τέτοιες είναι από τη μία η Κρήτη ή τα Επτάνησα και από την άλλη η Θεσσαλία (μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες) ή ο Έβρος.

Οι πιο ολοκληρωμένες περιοδείες και με την κατάθεση προτάσεων από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ακολουθήσουν μέσω των περιφερειακών συνεδρίων που θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο και θα συνεχιστούν και μετά το συνέδριο του Φεβρουαρίου στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου,

Ομολογουμένως, μια δύσκολη αποστολή για τον Άγγελο Τόλκα, ο οποίος θα κληθεί να «οργώσει» ολόκληρη την Ελλάδα και να έρθει σε επαφή με εκατοντάδες μέλη του κόμματος και δεκάδες Νομαρχιακές Επιτροπές. Το θετικό είναι ότι μιλάει απευθείας με την ηγεσία, με τον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη να τον εμπιστεύεται απόλυτα!

7 σχόλια:

  1. Στην Νότια Μακεδονία ,είναι πολύ δυνατός ο Σύριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε δεν έμεινε και κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ......ψάχνουν άτομα και δεν βρίσκουν πλέον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημαντικό στέλεχος μην πάει χαμένο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιος είναι αυτός είπαμε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γονατιστός θα παρακαλεί τον Ανδρουλάκη να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ