Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνάντηση Βεσυρόπουλου - Kεφαλογιάννη: Στο Σέλι το μεγαλύτερο έργο τεχνητής χιόνωσης στην Ελλάδα

Στη συνάντηση που διενεργήθηκε με την Υπουργό Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, παρουσία του Προέδρου του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου κ. Γεώργιου Μιχαλιά και του Διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου κ. Απόστολου Μελιόπουλου, συζητήθηκε η πορεία της αίτησης που υποβλήθηκε για την ένταξη του έργου της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. 

Στη σχετική συνάντηση συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την έγκριση του έργου. Στο έργο της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου εντάσσεται η υποδομή τεχνητής χιόνωσης που είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα από πλευράς δυναμικότητας. 

Ειδικότερα, η προβλεπόμενη ανάπτυξη υποδομής τεχνητής χιόνωσης σε τρεις πίστες, θα καλύπτει μία μεγάλη έκταση του χιονοδρομικού, διασφαλίζοντας τη λειτουργία του για όλη τη χειμερινή περίοδο. 

Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία λιμνοδεξαμενής χωρητικότητας 45 χιλιάδων κυβικών νερού που θα δημιουργηθεί στην κορυφή του βουνού η οποία θα τροφοδοτεί το σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Το ύψος της επένδυσης και των έργων αναβάθμισης ανέρχεται σε 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ ενώ τα έργα και οι υποδομές θα έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025. 

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε σχετικά: «Η Ημαθία μέσα από την επερχόμενη αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου ισχυροποιείται ακόμη περισσότερο καθώς θα μπορεί πλέον να συγκαταλέγεται στους χειμερινούς προορισμούς με μεγαλύτερες αξιώσεις και προοπτικές. Ο ορεινός και χειμερινός τουρισμός διαφοροποιούν το τουριστικό μας προϊόν και αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα προορισμών όπως η Ημαθία».

11 σχόλια:

  1. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζαμπα λεφτα! Δυστυχώς το αγαπημένο μας χειμερινο Σελι δεν υπαρχει πια. Οι θεμοκρασιες αλλα και η τρομερη ηλιοφανεια τα τελευταια πολλα χρονια το εχουν αλλαξει, συν το χαμηλο του υψομετρο ... Σελι , ΤΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πιστες με τεχνητη ειναι στα 1700 εως 1900 μετρα.Μια χαρα θερμοκασιες εχει εκει και κραταει το χιόνι ανετα.

      Διαγραφή
    2. Μακάρι, αλλά φαίνεται... χλομό !
      Ετσι που το παει ο καιρος, χιονι θα μενει μονο στην Πίνδο και στο Βορα!

      Διαγραφή
  3. Δεν δίνεται τα λεφτά να γίνουν κλειστά γήπεδα στην Βέροια που χρειάζονται 12 μήνες τον χρόνο?
    Μόνο στο μπάσκετ υπάρχουν 3 συλλογοι
    Τόσο μυαλό θελει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Σέλι ξόφλησε εδώ και χρόνια από χιονοδρομικό κέντρο,......όλα τα υπόλοιπα είναι για να έχουμε αν λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για αυτο βαζουν την τεχνητη για εχουν χιονι στο Ασουρμπασι και να λειτουργουν οι πιστες εκει.

      Διαγραφή
    2. Μεγαλη ημερα για την Χιονοδρομια της Ημαθίας...πολλα μπραβο

      Διαγραφή
  5. ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ( ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΆ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΖΩΗ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτέλους κάτι σοβαρό θα γίνει στο χιονοδρομικό. Αφήστε τις γκρίζες οι υπόλοιποι. Ας στοχεύουμε και σε ένα ακόμη κλειστό γυμναστήριο μετά την αντικατάσταση του τάπητα στίβου στο ΕΑΚ. Αγώνα και υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί τόση απαισιοδοξία ?? Γιατί τόση μιζέρια !! Φτάνει με εσάς τους ξερόλες !! Φτάνει ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ