Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Στα χρόνια τα κάποτ'να»: Ένα βιβλίο γραμμένο στα... βεροιώτικα παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το απόγευμα της Τετάρτης (13/12) η αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας γέμισε ασφυκτικά για μια ιδιαίτερη παρουσίαση με πολύ έντονο το βεροιώτικο στοιχείο. Ο λόγος για το βιβλίο της Μουστιάκα-Μπατσαρά Ελένης, συνταξιούχου Εκπαιδευτικού, με τίτλο «Στα χρόνια τα κάποτ'να», που παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση με μεγάλη ανταπόκριση, που διοργάνωσε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη και οι Εκδόσεις Super Course.

Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου σχετίζεται με τη γλώσσα που είναι γραμμένο, αφού πρόκειται για ένα έργο στο Βεροιώτικο γλωσσικό ιδίωμα. 

Την παρουσίαση έκαναν ο κ. Καλλιγάς Γεράσιμος ιδρυτής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Λέξις» και των εκδόσεων Super Course και ο κ. Πυρινός Παύλος θεολόγος και συγγραφέας.

Ήρθε η σειρά της συγγραφέως, η οποία αφού μίλησε για το εγχείρημά της αυτό, στη συνέχεια αφηγήθηκε αποσπάσματα του βιβλίου στη Βεροιώτικη ντοπιολαλιά. 

Το βιβλίο πωλούταν στην είσοδο της αίθουσας και συνοδεύεται από CD. Το κόστος του ανέρχεται στα 5€, με τα έσοδα να διατίθενται στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Βέροιας.

Δείτε φωτογραφίες:





































2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχει βεροιωτικο γλωσσικό ιδίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι πείτε κύριε Μπαμπινιώτη. Και οι ναουσαίοι όμως λένε στα Ναουσαίοι, οι Κοζανίτες στα κοζανιτικα, κλπ. Έτσι είθισται. Δε μιλάμε για διάλεκτο αλλά για ιδίωμα, το οποίο ήταν κοινό σε κεντρική και δυτική Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ