Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το συγκλονιστικό video της Αστυνομίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

«Δύο λεπτά άργησα, δεν έβρισκα να παρκάρω - Ε, δεν πιάνω και όλο τον δρόμο - Τους άλλλους δεν τους βλέπεις; - Πετάχτηκα για λίγο στο φαρμακείο»


Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Ελληνική Αστυνομία συγκλονίζει, αναδεικνύοντας τη σημασία των ραμπών και των θέσεων για ΑΜΕΑ. Η σκηνή που απεικονίζεται αναδεικνύει την κρίσιμη σημασία αυτών των υποδομών για την κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρία.

Οι πολίτες με κινητικά προβλήματα έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με αναποτελεσματικότητα και δυσκολίες πρόσβασης, απειλώντας το δικαίωμά τους στην ισότητα και στην κοινωνική συμμετοχή.

Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παράλειψη στην προσαρμογή των δημόσιων χώρων για όλους. Η προσβασιμότητα πρέπει να αναγνωρίζεται ως θεμελιώδες δικαίωμα, και κάθε κοινωνικός παράγοντας οφείλει να εργαστεί προς την εξασφάλισή της.

Σεβασμός προς το δικαίωμα της προσβασιμότητας σημαίνει επίσης ευαισθητοποίηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης. Κάθε άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενισχύοντας την ανάγκη για πλήρη προσβασιμότητα και δημιουργώντας ένα περιβάλλον που είναι προσιτό για όλους.

Είναι επιτακτικό να δράσουμε προτού είναι αργά. Η διασφάλιση της προσβασιμότητας δεν είναι μόνον υποχρέωση, αλλά και ευκαιρία για μια πιο δίκαιη, συμπεριλητική και ανθρώπινη κοινωνία.

4 σχόλια:

  1. Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια για αυτα τα ατομα, αλλα οι πολεις μας (ειδικα οι μεγαλες) εχουν γινει ζουγκλες για ολους μας απο λαθη κυριως του κρατους ( ρυμοτομία , πρόβλεψη, επέκταση πολεων, αστυφιλία, κτλ) και μετα των πολιτων.
    πλεον, μαλλον δεν υπαρχουν λυσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι τέτοιες μέρες καλύτερα να σιωπάτε...Όταν παίρνουμε τηλέφωνα να καταγγείλουμε παραβιάσεις σε ράμπες και πάρκινγκ ΑμεΑ, μας λένε κορνάρετε κάπου εκεί γύρω θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβως...η δεν εχουμε αυτοκινητο ειναι σε υπηρεσια...φυσικα δεν φταινε οι υπαλληλοι φταιει που το κρατος αυτο εχει τα χρηματα μας για αλλες προτεραιοτητες

      Διαγραφή
  3. Είναι δύσκολο να δεχτούμε οτι είμαστε απολίτιστοι.
    Είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ