Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πόσο θα κοστίζει το ταξίδι Βέροια-Αθήνα μετά τις αυξήσεις στα διόδια;

Το «πράσινο φως» για νέες αυξήσεις στα διόδια δόθηκε από την κυβέρνηση, με τις ανατιμήσεις να αναμένονται από την 1η Ιανουαρίου του 2024.

Η αύξηση στα διόδια αναμένεται να «κλειδώσει» σε μονοψήφιο ποσοστό, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι το ποσοστό θα κυμανθεί μεταξύ 6-8%.

Αυτή η εκτιμώμενη μονοψήφια αύξηση στα διόδια είναι αρκετά μικρότερη από την αύξηση που ζητούσαν οι παραχωρησιούχοι και που για το 2022 έφτανε το 12%, ενώ περίπου στο 1,8% ήταν για το 2023.

Αν εφαρμόζονταν αυτές οι αυξήσεις μιλάμε για μια συνολική επιβάρυνση στα κόμιστρα των διοδίων σχεδόν 14%, αυξάνοντας πολύ το κόστος διέλευσης στους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Οι αυξήσεις για το 2025 και το 2026 θα αποφασιστούν αν θα έχουν και ένα παραπάνω ποσοστό από τη διανομή της αύξησης του 2022.

Πώς μεταφράζεται όμως η αύξηση σε αριθμούς;

  • Από Βέροια προς Αθήνα οι οδηγοί θα καταβάλουν 32,55 ευρώ από 30,15 ευρώ.
  • Επίσης, από Αθήνα προς Πάτρα οι οδηγοί θα πληρώνουν από 11,80 ευρώ, 12,70 ευρώ.
  • Από Αθήνα προς Καλαμάτα θα καταβάλουν για διόδια από 13,95 ευρώ, 15 ευρώ.

Η απόφαση για τις αυξήσεις

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η κίνηση των παραχωρησιούχων για τις αυξήσεις δεν γίνεται αυθαίρετα, καθώς είναι στα πλαίσια των όσων ορίζονται στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με το Ελληνικό Δημόσιο.

Τυχόν αυξήσεις ή μειώσεις στην τιμή διοδίων καθορίζεται από τον εκάστοτε δείκτη τιμών καταναλωτή (τον πληθωρισμό δηλαδή). Σε αυτό το πλαίσιο στο παρελθόν έχουμε δει και μειώσεις (στην περίοδο της οικονομικής κρίσης) αλλά και αυξήσεις.

Πηγή

7 σχόλια:

  1. Θέλουμε διόδια pass.
    Είμαστε αξιοπρεπείς, Ευρώ παίοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα περίμεναν να τα ανακοινώσουν μετά τις εκλογές (νόμος κόκκινων δανείων ,φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών ,απελευθέρωση τιμών ενέργειας ,αύξηση διοδίων) και όλα όσα θα έλθουν,όχι για το καλό μας βεβαια και χωρίς να έχουν πει τίποτα προεκλογικά ...
    Ο πρωθυπουργός του 41 τακατό ,μας θεωρεί πρόβατα και μάλλον έχει δίκιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζουν την ίδια τακτική. Δημιουργούν το πρόβλημα και μετά θα προτείνουν τη λύση. Δηλαδή, αυξάνουν το κόστος με φυσικό χρήμα, για να δώσουν τη λύση, πάνφθηνα διόδια με ψηφιακό χρήμα.
    Τι δεν καταλαβαίνεις?
    Όλες οι μεγάλες ψηφιακές αλλαγές προς την Νέα Εποχή έγιναν ως λύση μετά από ένα πρόβλημα, με πιο χαρακτηριστικό την γρίπη-19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α ρε ΠΑΣΟΚ ορθόδοξο που είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό θα γίνει, με το Νέο ΠΑΣΟΚ, της νέας αλλαγής και θα είμαστε κομπλέ με Νέα Αριστερά και Νέα Δημοκρατία, για ακολουθήσουν το ρεύμα της Νέας Εποχής.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ