Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«ΟΧΙ» στη συγχώνευση της ΔΕΥΑΒ από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Την συγχώνευση του έργου των υφιστάμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης & Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) σε νέα μεγαλύτερα εταιρικά σχήματα, προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην περιοχή μας, προβλέπεται να συγκροτηθεί μία ΔΕΥΑ στους νομούς Πέλλας - Ημαθίας - Πιερίας, με έδρα κατά πάσα πιθανότητα την Βέροια, με την νέα επιχείρηση να διοικεί ένας manager και 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που θα
 αποτελείται από 5 αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Το θέμα συζητήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11/12 στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, όπου το Σώμα κλήθηκε να εγκρίνει ψήφισμα για την απόσυρση των ρυθμίσεων του Υπουργείου για τις συγχωνεύσεις.


Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος, αναφέρθηκε στην εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΥΑΒ, λέγοντας μάλιστα πως δεν χρωστάει, ενώ επισημανε τα προβλήματα που θα φέρει η συγχώνευση.

«Σήμερα έχουμε την τύχη να έχουμε μια υπηρεσία που σε λίγες ώρες αποκαθιστά τις βλάβες. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει έπειτα από συγχώνευση. Το πιο σοβαρό είναι πως σήμερα η τιμή του νερού αποφασίζεται από την ΔΕΥΑΒ, από αυτή την αίθουσα. Κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει, καθώς η διοίκηση θα είναι απρόσωπη και στην καλύτερη περίπτωση θα υπάρχει ένας άνθρωπος από τον δήμο Βέροιας», σημείωσε, ενημερώνοντας στη συνέχεια για την προσεχή ενημέρωση που θα γίνει στην Αθήνα από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη.


Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, είπε ότι φαίνεται ότι πλέον προχωράμε προς την ιδιωτικοποίηση και αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα φέρει η συγχώνευση.

«Μπαίνουν προβλήματα καιθημερινότητας, λειτουργίας, νοικοκυροσύνης κτλ. Σήμερα η ΔΕΥΑΒ είναι νοικοκυρεμένη και δεν χρωστάει. Παρά την κρίση έχει 600.000 € αποθεματικό. Σταθήκαμε όρθιοι. Θέλω να μείνουμε αυτοκέφαλοι όπως είμαστε, δεν θέλω να έρθει καιμία ΔΕΥΑ στη Βέροια. Ας τους φωτίσει ο Θεός...», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στα έργα και την λειτουργία της ΔΕΥΑΒ σε αριθμούς.


Στην αίθουσα παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒ καθώς και ο 
πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ, Παύλος Δραγκόλας, ο οποίος πήρε στη συνέχεια τον λόγο, αναφερόμενος και ο ίδιος στα προβλήματα που θα φέρει η συγχώνευση.


«Τ
ο μυαλό μας πηγαίνει ότι θα δίνονται τα έργα εκεί που θα θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση. Θέλουν να ελέγξουν τα μεγάλα έργα. Πρόσχημα κυβέρνησης ότι οι ΔΕΥΑ χρωστάνε χρήματα στο ρεύμα. Χρωστάνε γιατί δεν έχει αυξηθεί το νερό πάνω από 15 χρόνια και δεν μπορεί να καλυφθεί η αύξηση του ρεύματος. Πρόκειται για νερό. πρέπει να μετράμε με το τι προσφέρει στους πολίτες. Τα έργα θα δίνονται σε ιδιωτικές εταιρείες. Έρχεται ιδιωτικοποίηση από την πίσω πόρτα», σημείωσε ενώ αναφέρθηκε στην δυνατή προσωπική σχέση των εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ με τον δήμο και την διοίκηση της επιχείρησης, κάτι που τους κάνει να εργάζονται με ζήλο, ακόμα και τις Κυριακές σε έκτακτες βλάβες.

Ζήτησε τέλος από το Σώμα να εκγρίνει το ψήφισμα για «να έχουμε περισσότερη φωνή μήπως και σταματήσουμε την κυβέρνηση», όπως ανέφερε.


Ακολούθησε ένας κύκλος ερωτήσεων και τοποθετήσεων των δημοτικών συμβούλων και η ψηφοφορία, σύμφωνα με την οποία το Σώμα ενέκρινε το ψήφισμα κατά πλειοψηφία.

Κατά ψήφισαν, η Γεωργία Μπατσαρά, ο Κώστας Παλουκίδης και ο Γιώργος Γουλτίδης. Λευκό ψήφισε ο Δημήτρης Πυρινός. Απείχε ο Χρήστος Τσιούντας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ