Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ο Τσαβδαρίδης για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας: «Θα αυστηροποιήσουμε το νομικό πλαίσιο»

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης ήταν ο μεγάλος καλεσμένος της χθεσινής (11/12) εκπομπής «Στο… Μαντρί», με αφορμή τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, φιλοξενήθηκε από τον Μανώλη Πεχλιβανίδη και τον Παναγιώτη Παντσερίδη και τοποθετήθηκε εκτενώς επί του θέματος, εκφράζοντας την πλευρά της κυβέρνησης στο πιο φλέγον ζήτημα του ελληνικού αθλητισμού διαχρονικά.

Μεταξύ άλλων είπε:

Το σχόλιό του για το περιστατικό με τον αστυνομικό στις εγκαταστάσεις του Ρέντη: 

«Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ένας νέος άνθρωπος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, ύστερα από μια δολοφονική ενέργεια που προκλήθηκε από τους οπαδούς κάποιας ομάδας. Να πω ότι συμπαρίσταμαι απολύτως και στον ίδιο και στην οικογένειά του και μακάρι ο άνθρωπος να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή του. Να πω, επίσης, ότι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία, που με άμεσες και επαγγελματικές ενέργειες κατάφερε να συλλάβει τον καθ’ ομολογίαν του φυσικό αυτουργό.

Σίγουρα υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί, όπως προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα. Θα πρέπει κι αυτούς να τους βρει, να τους ταυτοποιήσει η αστυνομία και να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο περιστατικό οπαδικής βίας. Έχουμε ζήσει στο παρελθόν κι άλλα περιστατικά. Και με τον συντοπίτη μας Άλκη Καμπανό και τον Μιχάλη Κατσούρη. Γενικώς είναι φαινόμενα που δικαιολογημένα προκαλούν την οργή της ελληνικής κοινωνίας και δεν είναι εικόνες που παραπέμπουν στον αθλητισμό.

Η κυβέρνηση και κατά το παρελθόν και τώρα έχει δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και ανακοίνωσε μια σειρά δυναμικών παρεμβάσεων, οι οποίες αφορούν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να δούμε πώς θα μπορέσουν αυτές οι παρεμβάσεις να δώσουν μια λύση επιτέλους στο πρόβλημα της οπαδικής βίας. 

Θα αξιολογηθούν οι παρεμβάσεις, θα περάσει το χρονικό διάστημα μέχρι 12 Φεβρουαρίου που προβλέπεται η διεξαγωγή αγώνων χωρίς φιλάθλους και να δούμε πώς θα λειτουργήσουν αυτές οι παρεμβάσεις που γίνονται, που δεν είναι μόνο η απαγόρευση φιλάθλων που θέλουν να παρακολουθήσουν αγώνες της Super League 1, είναι και η ένταση της αστυνομικής παρουσίας στα αθλητικά γεγονότα, είναι και παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με προσαγωγές και συλλήψεις τέτοιων εγκληματικών στοιχείων, ήταν οι έλεγχοι σε γήπεδα και συνδέσμους και η σφράγιση συνδέσμων κατά το προηγούμενο διάστημα. 

Υπάρχει αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισία, έτσι όπως υπήρχε… οι αναστολές έχουν μειωθεί, έχει γίνει πιο αυστηρό το πλαίσιο έκτισης των ποινών, έτσι ώστε να αποτρέψει από τα εγκληματικά στοιχεία το να διαπράττουν παράνομες πράξεις στα γήπεδα και υπάρχει και ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι σε διαβούλευση που θα δημιουργήσει ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο για όλα αυτά τα αδικήματα».

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε σε βίντεο όσα είπε στο sportsfan.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΛΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ.ΛΑΖΑΡΕ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ.Η ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ Μ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ