Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ξεσήκωσαν όλη τη Βέροια οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης

Το πανάρχαιο δρώμενο των Μωμόγερων αναβίωσε στη Βέροια την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, Σάββατο 30/12, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. Η νύφη, η γριά, ο γέρος, η αρκούδα, ο κυνηγός, ο αστυνομικός, ο διάβολος, ο γιατρός και οι χορευτές της Λέσχης, ξεσήκωσαν όλο το κέντρο της Βέροιας χορεύοντας με συνοδεία λύρας, νταουλιού και άλλων παραδοσιακών οργάνων, με την γριά και την νύφη να πειράζουν τον κόσμο με φιλιά και μουτζουρώματα.


Οι Μωμόγεροι ξεκίνησαν στις 10 το πρωί από το Τσερμένι, κατέβηκαν προς πλατεία Ωρολογίου, μπήκαν στο κέντρο της Βέροιας και ξεσήκωσαν όσους βρέθηκαν στο διάβα τους, κάνοντας στάση και στήνοντας τον χορό σε πολλά σημεία της πόλης.

Έπειτα από την πολύωρη περιπλάνηση, το δρώμενο ολοκληρώθηκε στον πεζόδρομο της Βέροιας, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Πρ. Ηλία, με γλέντι με την συμμετοχή όλου του κόσμου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:






































4 σχόλια:

  1. Όλα ωραία αλλά την παράσταση την έκλεψε ο γιατρός ,,,!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο γιατρός μου φαίνεται οτι τα εχει τσούξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατρέ σε βλέπω με πολύμετρο.Τι χρώμα τιμολόγιο να διαλέξω για την ΔΕΗ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπλε και πρασινο. Αποφευγε το κιτρινο και το πορτοκαλι. Εγω δεν αλλαζω παροχο. Θα παω αυτοματα στο πρασινο.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ