Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με μια μεγάλη έκπληξη τιμήθηκε η Γιώτα Φωτιάδου Μπαλαφούτη στη Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το απόγευμα της Δευτέρας (11/12) τα βλέμματα στράφηκαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, εκεί όπου διοργανώθηκε αφιερωματική βραδιά στη Βεροιώτισσα λογοτέχνη κ. Γιώτα Φωτιάδου Μπαλαφούτη. 

Φίλοι και λάτρεις της περίφημης λογοτέχνου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, με σκοπό να τιμήσουν μια ζωντανή θρύλο της βεροιώτικης τέχνης.

Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης την κ. Φωτιάδου περίμενε μια συγκινητική έκπληξη, αφού έσβησε τα κεράκια της με τούρτα που της ετοίμασαν και της παρέδωσαν δια χειρός της κ. Έλσυς Ρέπα. 

Πρώτη στο βήμα ανέβηκε η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης, Κατερίνα Σίμπου, η οποία δήλωσε ότι είναι τιμή για τη Βιβλιοθήκη της πόλης μας να φιλοξενεί μια προσωπικότητα σαν την κ. Φωτιάδου.

Ακολούθησε η εθελόντρια Πρόεδρος του ΚΕΜΑΕΔ, Μελίνα Μιχαηλίδου Δαμιανίδου, η οποία εκθείασε την κ. Φωτιάδου για το έργο της και την προσφορά της τόσο στον λογοτεχνικό κόσμο της Ελλάδας, όσο και με τον χαρακτήρα της στην κοινωνία της Βέροιας, με εθελοντικές δράσεις. Μεταξύ άλλων, η κ. Δαμιανίδου ανέφερε ότι «εγώ δεν μπορώ να την προσφωνώ με το επίθετό της γιατί τη νιώθω σαν μικρή μου αδερφή... αυτή είναι η αλήθεια. Την ευχαριστώ, εύχομαι να είναι δημιουργική και να δίνει σε όλους μας αυτή την ατελείωτη ψυχή που έχει μέσα της».

Για την Γιώτα Φωτιάδου Μπαλαφούτη μίλησε και η φιλόλογος, Κούλα Αδαλόγλου, η οποία αναφέρθηκε στο λογοτεχνικό έργο της τιμώμενης. Χαρακτηριστικά δήλωσε «αν από την λογοτεχνία ψάχνουμε στήριγμα στα προβλήματα, ο λόγος της Γιώτας είναι ο κατάλληλος»

Ακολούθησε θεατρική αφήγηση αποσπασμάτων από τα έργα που έχει συγγράψει η κ. Φωτιάδου. Η μουσικός Ελένη Αναγνώστου παρέα με τη φιλόλογο Κούλα Αδαλόγλου, τη νομικό Ελένη Αμανατίδου, την ερασιτέχνη ηθοποιό Όλγα Κιουρτσίδου και τον εκπαιδευτικό Μάνο Βαρακλή, διάβασαν αποσπάσματα από το συγγραφικό έργο της τιμώμενης, ενώ η κ. Αναγνώστου ολοκλήρωσε παίζοντας στο πιάνο ένα αυτοβιογραφικό της ποίημα.

Τέλος, η βραδιά έκλεισε με έναν σύντομο λόγο της Γιώτας Φωτιάδου Μπαλαφούτη, με την οποία είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι.

Την εκδήλωση συντόνισε η Δημοσιογράφος κ. Δέσποινα Βογιατζόγλου.

Δείτε φωτογραφίες:

























































1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε όσους τίμησαν την μεγάλη μας λογοτέχνη. Ας μελετήσουν όσοι, ιδίως σε δημόσια αξιώματα, δεν γνωρίζουν την σπουδαία αυτήν κυρία της Βέροιας και να είναι έτοιμοι να την τιμήσουν ανάλογα όταν και όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ