Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με χορό, κέφι και πυροτεχνήματα άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Μακροχώρι

Η χαρά της οικογένειας το βράδυ της Τρίτης (19/12) στο Μακροχώρι, όπου και διοργανώθηκε μια ευχάριστη εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Η εκδήλωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το περασμένο Σάββατο (16/12), ωστόσο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους διοργανωτές να βρουν νέα μέρα.

Η κατάλληλη ήταν η σημερινή, αφού ο καιρός συνεργάστηκε και η θερμοκρασία ήταν σε πολύ καλά για την εποχή επίπεδα. Η τοπική κοινότητα Μακροχωρίου και ο Δήμος Βέροιας διοργάνωσαν στον προαύλιο χώρο του πρώην δημαρχείου μια εντυπωσιακή βραδιά για το άναμμα του δέντρου που τα είχε όλα. Χορός, τραγούδι, πυροτεχνήματα, ιπτάμενα φαναράκια, ξυλοπόδαρους, ξωτικά και ένας Άγιος Βασίλης να κάνει έκπληξη στους λιλιπούτειους επισκέπτες με δωράκια που δεν περίμεναν.

Τις χορευτικές τους ικανότητες στο κοινό παρουσίασαν οι χορευτές της σχολής LMS. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ενώ το σύνθημα για το άναμμα έδωσε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μακροχωρίου, Βαλάντης Κεχαΐδης.

Στον χώρο υπήρχαν πάγκοι με χειροκατασκευές και παραδοσιακά προϊόντα από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μακροχωρίου, το Λύκειο Μακροχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ψηφιδωτό», των Συλλόγων Ποντίων και Ντόπιων Μακροχωρίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Διαβατού.

Δείτε φωτογραφίες:




































4 σχόλια:

  1. Αυτό που κάνει τη διαφορά φέτος, σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, είναι η απουσία φάτνης. Τα Χριστούγεννα, δυστυχώς, τα έχει αλώσει ο αθεϊσμός, κατάντησαν σήμερα ένα παραποιημένο αντίγραφο ενός ένδοξου παρελθόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φάτνη είναι η ξύλινη μακρόστενη κατασκευή, ο χώρος όπου τοποθετείται η τροφή για το τάισμα των ζώων. Εσείς, όπως οι περισσότεροι υπερ-πιστοί, μάλλον, μπερδεύετε τη φάτνη με τον στάβλο. Κατά τας γραφάς, η φάτνη χρησιμοποιήθηκε ως κρεβατάκι, 'κούνια' για το βρέφος. Φυσικά, μπορείτε να συνεχίσετε να αποκαλείτε φάτνη όλη την κατασκευή που αναπαριστά τη γνωστή εικόνα με τους αναφερόμενους χαρακτήρες(βρέφος, γονείς, βοσκοί, μάγοι, ζώα)γιατί η λέξη στάβλος δεν ηχεί κ τόσο καλά στα ευσεβή ώτα σας. Όπως αντίστοιχα το κοπάδι κ το ποίμνιο. Στο κάτω κάτω, αυτή είναι ελάσσονος σημασίας ανακρίβεια μπροστά σε άλλες που έχετε υιοθετήσει κ επικαλείστε απερίσκεπτα.

      Διαγραφή
  2. Κέφι γλεντι χορός, τι ωραία στο πανιέμορφο μακρυχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ