Ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, μάς προτείνει μια νηστίσιμη εκδοχή των παραδοσιακών λαχανοντολμάδων, γεμιστούς και ρύζι και τόνο και με εναλλακτικό νηστίσιμο... αυγολέμονο.
Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:
Καθαρίζουμε το λάχανο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό του βρασμού. Το κρυώνουμε και βγάζουμε ένα-ένα τα φύλλα του, αφαιρώντας το σκληρό μέρος τους.
Υλικά
2 κονσέρβες τόνο
1 άσπρο λάχανο
250γρ. ρύζι
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλ. λευκό κρασί
½ φλ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι δυόσμο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το λάχανο και το βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό του βρασμού. Το κρυώνουμε και βγάζουμε ένα-ένα τα φύλλα του, αφαιρώντας το σκληρό μέρος τους.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον τόνο, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου διπλώνοντας τις άκρες και τυλίγοντας σε ντολμά.
Τοποθετούμε στον πάτο της κατσαρόλας τα σκληρά κομμάτια και από πάνω τους ντολμάδες. Καλύπτουμε με τα υγρά του βρασμού, σκεπάζουμε με πιάτο και βράζουμε σε σταθερή χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα και 15’.
Αφαιρούμε τους ντολμάδες και αν θέλουμε μπορούμε να δέσουμε το ζωμό όπως το αυγολέμονο, αναμειγνύοντας έναν κρόκο αυγού με χυμό 1 λεμονιού ή αναμειγνύοντας με χυμό λεμόνι κ κορν φλαουρ (για νηστήσιμο).
Ελληνικό 🍣 σούσι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθόλου δεν πρέπει να τρώμε αυτές τις κονσέρβες. Μεγάλο κακό για την υγεία
ΑπάντησηΔιαγραφή