Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Γιορτινό τραπέζι με γουρουνόπουλο ψητό σε κρούστα αρωματικών


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Οι ημέρες των Χριστουγέννων περιλαμβάνουν πολλά γιορτινά τραπέζια, με την οικογένεια, φίλους και συγγενείς. 

Το γουρουνόπουλο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να εντυπωσιάσετε και να ευχαριστήσετε τους καλεσμένους σας, ειδικά αν το ετοιμάσετε με την συνταγή που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, ψημένο σε κρούστα αρωματικών.

Υλικά

• 2 - 2.5 κιλά χοιρινή σπάλα, τυλιγμένη από τον κρεοπώλη μας σε δίχτυ
• 1 μικρό φινόκιο
• από 2 κοφτές κ.σ. θυμάρι, δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, φασκόμηλο, φρέσκια ρίγανη
• 5 σκ. σκόρδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ το φινόκιο κομμένο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε στον πολτό τα αρωματικά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Το αλατίζουμε προσεκτικά και κατόπιν τρίβουμε επάνω τον πολτό των αρωματικών, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα παχύ περίβλημα σε όλο το κρέας. Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες (ακόμη και όλη τη νύχτα, αν θέλουμε).

Ανάβουμε το φούρνο στους 180. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο μισή ώρα πριν, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Το βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος και το ψήνουμε για 1.30'- 2 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί 20', πριν αφαιρέσουμε το δίχτυ προσεκτικά. Το κόβουμε σε παχιές φέτες και το σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ