Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σπιτικά νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς

Τα νιόκι πατάτας είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο, που σερβίρεται ως πρώτο πιάτο ή ως συνοδευτικό. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης και βασικά συστατικά, βραστές πατάτες, αυγό και αλεύρι.

Φτιάξετε σπιτικά νιόκι πατάτας με τις οδηγίες του σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά και συνοδεύστε τα με μια εξαιρετική σάλτσα ντομάτας που μας προτείνει.

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

Για τα νιόκι

• 300 γρ. πατάτες, βρασμένες, με τη φλούδα τους
• 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπορεί και λίγο παραπάνω
• 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
• 1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα ντομάτας

• 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
• 20 ml ελαιόλαδο
• 400 γρ. ντομάτες, καθαρισμένες από τη φλούδα τους και ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. τοματοπελτέ
• λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό
• 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
• 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
• 20 γρ. βούτυρο
• πιπέρι
• Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από μύλο ή τις τρίβουμε στον τρίφτη. Αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε στις πατάτες αλεύρι, αλάτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2 κ.σ. από το χτυπημένο αυγό. Ζυμώνουμε με ελαφρές κινήσεις, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αυγό ή αλεύρι. Αφήνουμε 10’ τη ζύμη στην άκρη, σκεπασμένη με πετσέτα και τη χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο με αλεύρι και πλάθουμε σε κορδόνια, τα οποία κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια 1 εκ. και με την ανάποδη πλευρά του πιρουνιού πατάμε την επιφάνειά τους δίνοντας το χαρακτηριστικό σχέδιο στα νιόκι.

Σάλτσα ντομάτας: Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις ντομάτες, τοματοπελτέ, βασιλικό, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει, προσθέτουμε παρμεζάνα, βούτυρο.

Βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό, και όταν ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Τα ρίχνουμε στη σάλτσα μαζί με 2-3 κ.σ. από το νερό που έβρασαν. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγα φύλλα βασιλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ