Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σε έξαρση covid και γρίπη - Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας


Συναγερμό έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στον ΕΟΔΥ η αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού, γρίπης και αναπνευστικών ιών.

Έπειτα από συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω μέτρα για τον γενικό πληθυσμό και τις ευάλωτες ομάδες.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία του ιού SARS COV-2, καθώς και άλλων ιών του αναπνευστικού (γρίπη, αναπνευστικός συγκυτιακός ιός-RSV).

Μετά από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα, συστήνονται ισχυρά από τo Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ τα ακόλουθα:

1. Είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα με το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον COVID19, καθώς και με το εμβόλιο της γρίπης, τα άτομα ηλικίας ανω των 60 ετών και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα - όπως συστήνεται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

2. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιούμε μάσκα προστασίας σε όλους τους χώρους υγειονομικών μονάδων (π.χ. Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας), σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς και σε κλειστές Δομές που φιλοξενούν ευάλωτους πληθυσμούς.

3. Ειδικά για τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι, άτομα με υποκείμενα νοσήματα), επί συμπτωμάτων, να αναζητούν έγκαιρα ιατρικές συμβουλές, με σκοπό να γίνεται έγκαιρη διάγνωση και άμεση χορήγηση θεραπείας.

4. Είναι απαραίτητο τα άτομα που διαβιούν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπές κλειστές δομές ευάλωτου πληθυσμού να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και να εμβολιάζονται κατά της γρίπης και του COVID19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

5. Επιπλέον, συστήνεται ισχυρά να τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού: υγιεινή των χεριών, συστηματικος αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση επί συμπτωμάτων, συνεχή χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να επιτηρεί συστηματικά την πορεία των λοιμώξεων του αναπνευστικού, η κορύφωση των οποίων αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, εντατικοποιείται η γονιδιωματική επιτήρηση των παραλλαγών των ιών που κυκλοφορούν στην κοινότητα.

Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων, έτσι ώστε να αποφύγουμε σοβαρές περιπτώσεις νόσησης και να έχουμε απώλειες συνανθρώπων μας. Ειδικά, από τη στιγμή που έχουμε πλέον στη διάθεση μας αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης όπως τα εμβόλια και την αποτελεσματική θεραπεία, όπως η αντιική θεραπεία κατά του COVID19, είναι κρίμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

8 σχόλια:

  1. Στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας από 18 έως 24 Δεκ 2023, ΘΑΝΑΤΟΙ: 62!!! και 40000 (δηλωμένα) κρούσματα. Και προχωρούν μόνο σε συστάσεις;
    Ή δεν είναι σημαντικό πια, οπότε οκ αλλά τότε να μη μας δίνουν ούτε συστάσεις, ή είναι σημαντικό, οπότε πρέπει να πάρουν μέτρα....
    Παράλογο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι οπως εγιναν τα πραγματα θα απεφευγα να μπαινω σε κλειστους χωρους. Και δεν χρειαζεται να κανω και τεταρτο εμβολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι δεν θα χρειαστεί , ασε που μπορεί και να μην προλάβεις να κανεις και το 4ο βρε....

      Διαγραφή
  3. Μετά από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας δε χρειάζεται το Υπουργείο να κάνει συστάσεις. Όλοι έχουμε γνώση και ο καθένας κρίνει και πράττει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακρια απο νυχτερινα κεντρα. Ειναι ωρολογιακη βομβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχουμε πλέον καμία εμπιστοσύνη στο κράτος. Θα απέλυε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, σήμερα βλέπουμε νοσοκόμες στο ΙΚΑ χωρίς μάσκα με την ψυχολογία και συμπεριφορά νικητή επαναστάτη, να υποδέχονται για εμβολιασμό ηλικιωμένους με μάσκα που απορούν με την άναρχη εικόνα που αντικρίζουν. Ο καθένας είναι μόνος του σε αυτό το κράτος, οι δε Δ.Υ. στη απόλυτη ηρεμία της εξασφαλισμένης μονιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ολοι για την 5η την 6η την 7η δόση μην κολλήσετε κορωνομπαρούφα και πεθάνετε καλέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πανε σε κανα μοναστήρι για εξορκισμό να μη σε πιάνει κορονοιοσ..ψεκι

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ