Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Εκπληκτικό οπερατικό γκαλά στη Νάουσα - Τίμησαν την ελληνίδα πριμαντόνα Μαρια Κάλλας

Τη Μαρια Κάλλας, την σπουδαία ελληνίδα πριμαντόνα που υπήρξε μύθος εν ζωή και έγινε θρύλος μετά θάνατον, τίμησε ο Δήμος Ηρωικής πόλης Νάουσας το βράδυ της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου (αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποίησαν ανα την Ελλάδα όλοι οι μεγάλοι δήμοι και οι σπουδαιότεροι πολιτιστικοί φορείς όπως το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και παγκόσμιοι πολιτιστικοί Φορείς και Σύλλογοι της Ομογένειας), με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή της.


Συγκεκριμένα, ο Δήμος Νάουσας τίμησε την αιώνια ντίβα με ένα οπερατικό γκαλά, το οποίο άνοιξε το εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή δύο σπουδαίων, διεθνούς φήμης αοιδών, της Ελληνίδας σοπράνο Σοφίας Μητροπούλου και του Κροάτη Βαρύτονου Armando Puclavec, που καταχειροκροτήθηκαν. Στο σχήμα συμμετείχε η Ναουσαία ανερχόμενη σοπράνο Βασιλική Μπαξεβανίδου, ενώ στο πιάνο συνόδευε εξαιρετικά ο Δημήτρης Νέπκας.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη στολισμένη αίθουσα του 1ου ορόφου του κτιρίου ΕΡΙΑ, που κατακλύστηκε νωρίς από το μουσικόφιλο κοινό της Νάουσας και της ευρύτερης περιοχής.


Η Σοφία Μητροπουλου, ο Armando Puclavec και η Βασιλική Μπαξεβανιδου παρουσίασαν αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως μια από τις πιο διάσημες σοπράνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας. Η βραδιά έκλεισε με κρασί και χριστουγεννιάτικα κεράσματα.

Δείτε φωτογραφίες από τον Θωμά Τσιμπρή:






















3 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΚΥΡΙΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα και τους ομοίους σου , η κυρία ετεροδημότης σε έχει γραμμένο - η ξέρεις που .. !

      Διαγραφή
  2. ΧΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΣΑΣ. ΤΙ ΚΡΙΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ