Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κλείνει για κάποιες ώρες τμήμα της Εγνατίας Βέροιας - Κοζάνης για μεταφορά ανεμογεννήτριας


Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της Εγνατίας Οδού στην Ημαθία, λόγω διέλευσης συρμού υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας).

Συγκεκριμένα:

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διέλευση υπερμεγέθους φορτηγού μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων (τμήματα ανεμογεννήτριας), διαμέσου τμήματος της Εγνατίας Οδού, αποφασίζουμε:

Α. Τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων την Τρίτη 19-12-2023 στο οδικό τμήμα της Εγνατίας Οδού από τον Α/Κ Βέροιας έως τον Α/Κ Πολυμύλου, με έναρξη αποκλεισμού της κυκλοφορίας, από την χρονική στιγμή διέλευσης του εν λόγω φορτηγού από τον Α/Κ Βέροιας (πιθανολογούμενη ώρα από 07:05΄ έως 07:15΄), έως την χρονική στιγμή διέλευσης και του από τον Α/Κ Πολυμύλου (πιθανολογούμενη ώρα από 07:45΄ έως 07:55΄).

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, τα οχήματα που θα εξέλθουν της Εγνατίας Οδού στον Α/Κ Βέροιας, θα συνεχίσουν τον προορισμό τους προς Κοζάνη διαμέσου της Ν.Π.Ο. Βέροιας Νάουσας και της Ε.Ο. Βέροιας-Έδεσσας-Δρεπάνου και επανείσοδος αυτών στην Εγνατία Οδό μέσω του Α/Κ Κοίλων Κοζάνης.

Α. Κατά την διέλευση στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Α/Κ Κλειδίου έως τον Α/Κ Βέροιας, το εν λόγω φορτηγό θα κινείται στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και θα καταλαμβάνει μέρος της Λ.Ε.Α.. Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχει συνεχώς διαθέσιμη για την κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων μία (01) λωρίδα κυκλοφορίας και σε καμία περίπτωση δεν θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί του εν λόγω τμήματος του αυτοκινητόδρομου.

Το ανωτέρω φορτηγό δεν θα κινείται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, εξαιρουμένων των απολύτως απαραίτητων περιπτώσεων (π.χ. ακινητοποιημένο όχημα στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας ή Λ.Ε.Α.).

Α. Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση οι εγκεκριμένες Μελέτες σήμανσης εκτροπής κυκλοφορίας, μελέτες οι οποίες εκπονήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων ΟΜΟΕΣΕΕΟ ΦΕΚ 905/Β΄/20-05-2011 και εγκρίθηκαν για εφαρμογή από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και από την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βέροιας.

Οι ανωτέρω εγκεκριμένες σημάνσεις επί της Εγνατίας Οδού, θα τοποθετούνται μετά την ανατολή του ηλίου και πριν την έναρξη της εκτροπής, και θα απομακρύνονται μετά τη διέλευση του φορτηγού από τον Α/Κ Πολυμύλου, με μέριμνα και ευθύνη της «ΑΝΕΜΟΣ RES Α.Ε.», υπό την εποπτεία της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», τα δε εφαρμοζόμενα μέτρα προσωρινής σήμανσης θα θεωρούνται «μικρής διάρκειας». Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού από Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφτούν όποιες πινακίδες και λοιπές σημάνσεις αντίκειται στις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για να αποφευχθεί σύγχυση των οδηγών.

2 σχόλια:

  1. Αλίμονο. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που κατασκευάστηκε ο συγκεκριμένος δρόμος.Στα επόμενα χρόνια Η Μακεδονία μόνο ενέργεια θα παράγει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ανεμογενητριες ειναι για παραθαλασσιες περιοχες γιατι εκει συμφρερει. Και οσο περνανε τα χρονια θα χρειαστουν και συντηρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ