Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΔΕΥΑΒ και Δήμος Βέροιας ενάντια στις συγχωνεύσεις: «Χάνουμε πολλά»

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου
Το πρωί της Τετάρτης (20/12), ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Στέργιος Διαμάντης , από κοινού με τον Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΔΕΥΑ (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ) Παύλο Δραγκόλα, εξέφρασαν την εναντίωσή τους με την προοπτική συγχώνευσης των ΔΕΥΑ που παρουσίασε το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση.

Τη συνέντευξη συντόνιζε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Γιώργος Μαυρίδης, ενώ συμμετείχε και ο Διευθυντής Θωμάς Αχτσής, καθώς και ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ Ηλίας Τσακτάνης.

Στην αίθουσα του Δημαρχείου παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και Λάζαρος Ασλανίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Θανάσης Δέλλας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, καθώς και νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι.

Πρώτος ο Δήμαρχος Βέροιας ξεκίνησε με έναν σύντομο λόγο λέγοντας χαρακτηριστική ότι «οι συγχωνεύσεις μόνο κακό θα φέρουν στις ΔΕΥΑ και κατ' επέκταση στον κόσμο... 

Περιμένουμε να δούμε τι έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες και είμαστε σε επιφυλακή διατρανώνωντας ότι σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι».


Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Κάθε ΔΕΥΑ έχει τα δικά της προβλήματα. Η δική μας είναι υγιής, δεν χρωστάει, δεν μας δώσανε ούτε μία δραχμή ενίσχυση. Αντέξαμε όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ ότι είμαστε από τις καλύτερες ΔΕΥΑ... Δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι, χάνουμε πολλά. Αυτή τη στιγμή, ό,τι πρόβλημα υπάρχει υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση σε αντίθεση με την ΔΕΥΑΘ και την ΔΕΥΑΠ».


Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο κ. Παύλος Δραγκόλας, εκφράζοντας την άποψή τους με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ. «Πρέπει να καταλάβετε ότι θα χαθεί ένα μεγάλο ποσό από την τοπική κοινωνία. Θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα... Δεν θα υπάρχουν ΔΕΥΑ, παραρτήματα θα είναι... 

Στην κάθε ΔΕΥΑ συνεδριάζει το ΔΣ με 50 θέματα, πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν... Θεωρούμε ότι όλα γίνονται εκ του πονηρού, γι' αυτό σας τα λέμε όλα αυτά... Τώρα μέσα στο νέο ΔΣ που σκέφτονται να κάνουν δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων. 

Είναι δυνατόν μετά από 43 χρόνια αφαιρείται αυτό το δικαίωμα; Αυτό δείχνει αδιαφορία πλήρη προς τους εργαζόμενους. Γίνονται όλα πρόχειρα, καταλαβαίνουν κι οι ίδιοι ότι κάτι δεν πάει καλά».


Ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους του τύπου και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ημαθίας που έδωσαν το παρών.

Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη τύπου:























10 σχόλια:

  1. Τώρα λέτε όχι στις συνχωνευσεις ..να καταλάβετε τι περνάνε οι πρώην καποδιστριακοι δήμοι με εσάς που τους έχετε γραμμένους και σε πλήρη εγκατάλειψη...που εδώ κ 13 χρόνια δεν βαρεσατε ούτε ένα καρφί που με το ζόρι ακόμα και τα σκουπίδια να πάρετε με μια φορά την εβδομάδα να τα τραβάνε τα σκυλιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σοβαρέψου και μη βγάζεις τα κόμπλεξ σου χωρίς να σκεφτείς.
      Τα χωριά για πρώτη φορά είδαν έργα ανάπλασης, ύδρευσης αποχέτευσης, τηλελέχου των δικτύων τους κλπ από τη δημιουργία τους, δηλ εδώ και 20-300 χρόνια.

      Διαγραφή
  2. Αυτούς εμμέσως και αμεσως στηρίξατε στις εκλογές...ας χάσετε και τα προνομοιας σας...όποιος σκάβει το λάκκο αλλονων πέφτει ο ίδιος στον λάκκο Παυλάκη, Στεργιουλη...μακάρι όχι αλλά τον βγάλατε τον Κούλη με τις πολλές επιλογές και κακίες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 20 ευρώ το νερό στο δίμηνο με μηδενική κατανάλωση στη Βέροια και 8 το ευρώ το νερό στο τετράμηνο με μηδενική κατανάλωση στη Θεσσαλονίκη. Εσείς ίσως να χάσετε πολλά, όπως λέτε. Ο Βεροιαίος Δημότης μόνο να κερδίσει έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σύγκριση είναι αδόκιμη.
      Η εταιρεία ύδρευσης αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και Αθήνας για τα έργα που κάνει παίρνει χρήματα από το κράτος δηλαδή από όλους τους Έλληνες, έτσι δεν βάζει χρήματα δικά της, άρα έχει λιγότερα έξοδα άρα και χαμηλότερο τιμολόγιο. Σε αντίθεση με τις ΔΕΥΑ που δεν επιδοτούνται από το κράτος για τα έργα, άρα έχουν και μεγαλύτερα έξοδα, τα οποία επιβαρύνουν και το τιμολόγιο.
      Στη διαμόρφωση των τιμών ουσιαστικό ρόλο παίζει και το πλήθος των πελατών καταναλωτών, όσο περισσότεροι πελάτες καταναλωτές τόσο ποιο χαμηλή τιμή μπορεί να εξασφαλιστεί. Αυτό λέει η αγορά σε όλα τα προϊόντα, είναι νόμος της αγοράς. Δηλ. με πελάτες καταναλωτές 1 εκατομμύριο πχ στη Θεσσαλονίκη ή 3 εκατομμύρια πχ στην Αθήνα μπορεί μια επιχείρηση να έχει καλύτερη τιμή στο προϊόν της από μια άλλη που έχει πελάτες 20 ή 30 χιλιάδες πελάτες καταναλωτές.
      Αυτοί είναι λίγοι από τους πολλούς παράγοντες τιμολόγησης του προϊόντος.
      Ένας άλλος βασικός παράγοντας τιμολόγησης του προϊόντος είναι και οι παρεχόμενες υπηρεσίες πχ έργα σε πληγές, δεξαμενές, κατασκευή νέων δικτύων, έργα διαχείρισης δικτύων τηλέλεγχος, δίκτυα αποχέτευσης, δίκτυα των νερών της βροχής, βιολογικός, φωτοβολταϊκά, αντλιοστάσια κλπ. στον τομέα αυτό η Βέροια υπερτερεί αποδεδειγμένα σε σχέση με τις άλλες πόλεις που αναφέραμε. Πολύ πριν από αυτές στη Βέροιας είχαμε τα έργα αυτά.
      Έτσι έχουν τα πράγματα σε γενικές γραμμές.
      Για να είμαστε δίκαιοι.

      Διαγραφή
    2. Παντα οι συνενωσεις εχουν προοπτικη εαν εχουν υγειη προσανατολισμο, στελεχωση ικανων και οχι να μην πατανε το ποδι τους , οσο και να κακοφαινεται ειναι ενα σαρακι που τρωει σωθικα.....Ο συνδικαλισμος γινεται εκτος εργασιμων ωρων για αυτους που ενστερνιζονται τα ζητηματα....Συνεπως, ειναι εταιρειες ΝΑΙ η ΟΧΙ;;; ειναι .. αρα στελεχωση μεγαλο πελατολογιο που να ελαχιστοποιει το καστος της μοναδας παραγωγης (εδω το λιτρο)...Οικονομικος κανονας Μικραινει το αποτελεσμα οταν ο αριθμητης (σταθερες δαπανες) διαιρειται με μεγαλο αριθμο παρονομαστη...για οσους καταλαβαινουν....Ομως σωστη διαχειρηση και με σοβαρο και εντιμο ελεγχο διαχειριστικο....Γεια σας.

      Διαγραφή
  4. Σε Βέροια-Μέση-Λαζοχώρι-Ταγαροχώρι τιμολόγιο με υδρομέτρηση και πάγια αξία νερού 18 κυβικά μέτρα υποχρεωτικά. Σε όλες τις άλλες περιοχές 62,15 ευρώ κατ΄έτος. Νερό σε αφθονία να ποτίζετε το μπακτσέ σας, τα δέντρα σας, να γεμίζετε τη πισίνα σας και τα λοιπά και τα λοιπά. ΜΠΡΑΒΟ Μητσοτάκη. Βάζεις ΤΑΞΗ. Σε ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ενιαία τιμολόγηση όλων στα χωριά είναι άδικη και δημιουργεί σπατάλη νερού.
      Λάθος της επιχείρησης αυτή η πρακτική.
      Άλλο αυτό που μπορεί να διορθωθεί με μια απόφασή της και άλλο η ιδιωτικοποίηση που φέρνει η Κυβέρνηση και την οποία έχει εγκαταλείψει όλη η Ευρώπη (Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Σόφια κλπ).

      Διαγραφή
    2. Και τώρα ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ τι θα κάνει χωρίς μαγαζί τώρα θα τα πάρει άλλος τα κλειδιά

      Διαγραφή
    3. Να το πάρει κάποιος που ξέρει πέντε πράγματα μπας και στρώσει η επιχείρηση, αλλιώς τη βλέπω και αυτή να πέφτει κατηγορία όπως έριξε την ομάδα.
      Μα είναι δυνατόν να βάζει τον ανίδεο σρ τέτοιο πόστο ο πρώτος πολίτης;

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ