Πρώτος ο Δήμαρχος Βέροιας ξεκίνησε με έναν σύντομο λόγο λέγοντας χαρακτηριστική ότι «οι συγχωνεύσεις μόνο κακό θα φέρουν στις ΔΕΥΑ και κατ' επέκταση στον κόσμο...
Περιμένουμε να δούμε τι έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες και είμαστε σε επιφυλακή διατρανώνωντας ότι σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι».
Τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Στέργιος Διαμάντης, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Κάθε ΔΕΥΑ έχει τα δικά της προβλήματα. Η δική μας είναι υγιής, δεν χρωστάει, δεν μας δώσανε ούτε μία δραχμή ενίσχυση. Αντέξαμε όλα αυτά τα χρόνια και θεωρώ ότι είμαστε από τις καλύτερες ΔΕΥΑ... Δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι, χάνουμε πολλά. Αυτή τη στιγμή, ό,τι πρόβλημα υπάρχει υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση σε αντίθεση με την ΔΕΥΑΘ και την ΔΕΥΑΠ».
Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο κ. Παύλος Δραγκόλας, εκφράζοντας την άποψή τους με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ. «Πρέπει να καταλάβετε ότι θα χαθεί ένα μεγάλο ποσό από την τοπική κοινωνία. Θα χαθούν πολλές θέσεις εργασίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό θέμα... Δεν θα υπάρχουν ΔΕΥΑ, παραρτήματα θα είναι...
Στην κάθε ΔΕΥΑ συνεδριάζει το ΔΣ με 50 θέματα, πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν... Θεωρούμε ότι όλα γίνονται εκ του πονηρού, γι' αυτό σας τα λέμε όλα αυτά... Τώρα μέσα στο νέο ΔΣ που σκέφτονται να κάνουν δεν θα υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Είναι δυνατόν μετά από 43 χρόνια αφαιρείται αυτό το δικαίωμα; Αυτό δείχνει αδιαφορία πλήρη προς τους εργαζόμενους. Γίνονται όλα πρόχειρα, καταλαβαίνουν κι οι ίδιοι ότι κάτι δεν πάει καλά».
Ακολούθησε διάλογος με τους εκπροσώπους του τύπου και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ημαθίας που έδωσαν το παρών.
Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο με ολόκληρη την συνέντευξη τύπου:
Τώρα λέτε όχι στις συνχωνευσεις ..να καταλάβετε τι περνάνε οι πρώην καποδιστριακοι δήμοι με εσάς που τους έχετε γραμμένους και σε πλήρη εγκατάλειψη...που εδώ κ 13 χρόνια δεν βαρεσατε ούτε ένα καρφί που με το ζόρι ακόμα και τα σκουπίδια να πάρετε με μια φορά την εβδομάδα να τα τραβάνε τα σκυλιά ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοβαρέψου και μη βγάζεις τα κόμπλεξ σου χωρίς να σκεφτείς.
ΔιαγραφήΤα χωριά για πρώτη φορά είδαν έργα ανάπλασης, ύδρευσης αποχέτευσης, τηλελέχου των δικτύων τους κλπ από τη δημιουργία τους, δηλ εδώ και 20-300 χρόνια.
Αυτούς εμμέσως και αμεσως στηρίξατε στις εκλογές...ας χάσετε και τα προνομοιας σας...όποιος σκάβει το λάκκο αλλονων πέφτει ο ίδιος στον λάκκο Παυλάκη, Στεργιουλη...μακάρι όχι αλλά τον βγάλατε τον Κούλη με τις πολλές επιλογές και κακίες σας
ΑπάντησηΔιαγραφή20 ευρώ το νερό στο δίμηνο με μηδενική κατανάλωση στη Βέροια και 8 το ευρώ το νερό στο τετράμηνο με μηδενική κατανάλωση στη Θεσσαλονίκη. Εσείς ίσως να χάσετε πολλά, όπως λέτε. Ο Βεροιαίος Δημότης μόνο να κερδίσει έχει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σύγκριση είναι αδόκιμη.
ΔιαγραφήΗ εταιρεία ύδρευσης αποχέτευσης Θεσσαλονίκης και Αθήνας για τα έργα που κάνει παίρνει χρήματα από το κράτος δηλαδή από όλους τους Έλληνες, έτσι δεν βάζει χρήματα δικά της, άρα έχει λιγότερα έξοδα άρα και χαμηλότερο τιμολόγιο. Σε αντίθεση με τις ΔΕΥΑ που δεν επιδοτούνται από το κράτος για τα έργα, άρα έχουν και μεγαλύτερα έξοδα, τα οποία επιβαρύνουν και το τιμολόγιο.
Στη διαμόρφωση των τιμών ουσιαστικό ρόλο παίζει και το πλήθος των πελατών καταναλωτών, όσο περισσότεροι πελάτες καταναλωτές τόσο ποιο χαμηλή τιμή μπορεί να εξασφαλιστεί. Αυτό λέει η αγορά σε όλα τα προϊόντα, είναι νόμος της αγοράς. Δηλ. με πελάτες καταναλωτές 1 εκατομμύριο πχ στη Θεσσαλονίκη ή 3 εκατομμύρια πχ στην Αθήνα μπορεί μια επιχείρηση να έχει καλύτερη τιμή στο προϊόν της από μια άλλη που έχει πελάτες 20 ή 30 χιλιάδες πελάτες καταναλωτές.
Αυτοί είναι λίγοι από τους πολλούς παράγοντες τιμολόγησης του προϊόντος.
Ένας άλλος βασικός παράγοντας τιμολόγησης του προϊόντος είναι και οι παρεχόμενες υπηρεσίες πχ έργα σε πληγές, δεξαμενές, κατασκευή νέων δικτύων, έργα διαχείρισης δικτύων τηλέλεγχος, δίκτυα αποχέτευσης, δίκτυα των νερών της βροχής, βιολογικός, φωτοβολταϊκά, αντλιοστάσια κλπ. στον τομέα αυτό η Βέροια υπερτερεί αποδεδειγμένα σε σχέση με τις άλλες πόλεις που αναφέραμε. Πολύ πριν από αυτές στη Βέροιας είχαμε τα έργα αυτά.
Έτσι έχουν τα πράγματα σε γενικές γραμμές.
Για να είμαστε δίκαιοι.
Παντα οι συνενωσεις εχουν προοπτικη εαν εχουν υγειη προσανατολισμο, στελεχωση ικανων και οχι να μην πατανε το ποδι τους , οσο και να κακοφαινεται ειναι ενα σαρακι που τρωει σωθικα.....Ο συνδικαλισμος γινεται εκτος εργασιμων ωρων για αυτους που ενστερνιζονται τα ζητηματα....Συνεπως, ειναι εταιρειες ΝΑΙ η ΟΧΙ;;; ειναι .. αρα στελεχωση μεγαλο πελατολογιο που να ελαχιστοποιει το καστος της μοναδας παραγωγης (εδω το λιτρο)...Οικονομικος κανονας Μικραινει το αποτελεσμα οταν ο αριθμητης (σταθερες δαπανες) διαιρειται με μεγαλο αριθμο παρονομαστη...για οσους καταλαβαινουν....Ομως σωστη διαχειρηση και με σοβαρο και εντιμο ελεγχο διαχειριστικο....Γεια σας.
ΔιαγραφήΣε Βέροια-Μέση-Λαζοχώρι-Ταγαροχώρι τιμολόγιο με υδρομέτρηση και πάγια αξία νερού 18 κυβικά μέτρα υποχρεωτικά. Σε όλες τις άλλες περιοχές 62,15 ευρώ κατ΄έτος. Νερό σε αφθονία να ποτίζετε το μπακτσέ σας, τα δέντρα σας, να γεμίζετε τη πισίνα σας και τα λοιπά και τα λοιπά. ΜΠΡΑΒΟ Μητσοτάκη. Βάζεις ΤΑΞΗ. Σε ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ενιαία τιμολόγηση όλων στα χωριά είναι άδικη και δημιουργεί σπατάλη νερού.
ΔιαγραφήΛάθος της επιχείρησης αυτή η πρακτική.
Άλλο αυτό που μπορεί να διορθωθεί με μια απόφασή της και άλλο η ιδιωτικοποίηση που φέρνει η Κυβέρνηση και την οποία έχει εγκαταλείψει όλη η Ευρώπη (Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη, Σόφια κλπ).
Και τώρα ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ τι θα κάνει χωρίς μαγαζί τώρα θα τα πάρει άλλος τα κλειδιά
ΔιαγραφήΝα το πάρει κάποιος που ξέρει πέντε πράγματα μπας και στρώσει η επιχείρηση, αλλιώς τη βλέπω και αυτή να πέφτει κατηγορία όπως έριξε την ομάδα.
ΔιαγραφήΜα είναι δυνατόν να βάζει τον ανίδεο σρ τέτοιο πόστο ο πρώτος πολίτης;