Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πέθανε ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς

Σίγησε η φωνή της καψούρας - Έδινε μάχη με τον καρκίνο
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Καρράς είχε εισαχθεί πριν δύο ημέρες με κορωνοϊό στο Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη.

Ο μεγάλος ερμηνευτής του λαϊκού ρεπερτορίου γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Είχε δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο "Πρόσφυγας" στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του "Εγώ αγάπη μου, εγώ". 

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ' έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Είχε συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. 

Είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωϊδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. 

Με τους περισσότερους από αυτούς είχε συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, ήταν συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

8 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε μπιλαρα.καλο ταξίδι καλό παράδεισο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό παράδεισο μπιλαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να είχε τις παραξενιές του αλλά βοήθησε πολύ κόσμο ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Καλό ταξίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορεί να έφυγες μα ακόμα είσαι εδώ. Τώρα χαμηλώστε τα φώτα. Καλή αντάμωση Άρχοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλοι έχουμε ένα τραγούδι του που θα μας θυμίζει κάποια παλιά μας καψούρα», «Καλό Ταξίδι στο φως άρχοντα της νύχτας και... κανω ενα τσιγαρο κ φευγω το εχω ξαναδει το εργο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφήστε τις υπερβολές, απόψε όλα τα μπουζούκια θα κονομίσουν στο όνομά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουμε την μαρτυρία του Μάνου Ξυδούς των Πυξ Λαξ για ένα γεγονός του 1993 : - «Θέλω να πω κάτι που έζησα όσον αφορά στον άνθρωπο. Αν κάποιος γεμίζει ένα μαγαζί, δε λέει τίποτα. Όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος ο Βασίλης Καρράς εμφανιζόταν σε μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Ένα βράδυ στο καμαρίνι έτυχα μάρτυρας μιας σκηνής που αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια τη θυμάμαι πολύ έντονα. Ήρθαν τρία άτομα από Σύλλογο παιδιών της Βέροιας με προβλήματα, για να μιλήσουν για μια συναυλία που θα συγκέντρωναν χρήματα. Τους άκουσε και στο τέλος τους ρώτησε με πόσα χρήματα θα ήταν ευχαριστημένοι από τα έσοδα της συναυλίας. Τα παιδιά θα ήταν ικανοποιημένα με 300.000 δραχμές. Τότε εκείνος φωνάζει τον συνεργάτη του, τον Λέλεκα, και του λέει «κόψε ένα χαρτί». Όταν λέμε «ένα χαρτί» εννοούμε ένα εκατομμύριο. Έδωσε την επιταγή στο ένα παιδί και είπε «αν μάθει κανείς τίποτα θα σου κόψω το λαρύγγι»....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Turbo καρκίνους έχουν φυτέψει στους ανθρώπους και δε μπορούν οι γιατροί να τους αντιμετωπίσουν με τά φάρμακα και τίς αγωγές που εφαρμόζουν με επιτυχία εδώ και χρόνια στις πρώην υπάρχουσες μορφές......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ