Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το χωριό της Βέροιας με τον γερασμένο πληθυσμό που περιμένει την επιστροφή των «ξενιτεμένων»

Τι δήλωσε ο 
Ηλίας Καραμήτσος στην ΕΡΤ3
H Συκιά είναι χωριό της Ημαθίας, χτισμένο στα 370 μέτρα, το οποίο υπάγεται στον Δήμο Βέροιας. Είναι γνωστό ως χωριό των μεταναστών και ζωντανεύει τα καλοκαίρια με την επιστροφή των ξενιτεμένων. Τότε διοργανώνονται πλούσιες εκδηλώσεις για το Αντάμωμα από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Συκιάς Ημαθίας «ΒΑΝΤΑ». Στο Αντάμωμα συγκεντρώνονται κάτοικοι και επισκέπτες και γλεντούν με παραδοσιακή μουσική και χορό.

Ο κ. Ηλίας Καραμήτσος, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, λέει ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, σε ποσοστό 70%, έφυγαν για τη Γερμανία και στη συνέχεια η δεύτερη και τρίτη γενιά δεν επέστρεψε ποτέ. Πολλοί έφυγαν και την περίοδο του μνημονίου, ενώ ακόμη και κάποιοι που είχαν επιστρέψει πριν από την οικονομική κρίση, γύρισαν πίσω. Αυτή τη στιγμή δεν ζουν νέοι άνθρωποι εκεί και η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι παππούδες και γιαγιάδες.

15 σχόλια:

  1. τι θα λέγατε για ενα ρεπορτάζ με τίτλο: Το χωριό Βέροια με τον γερασμένο πληθυσμό που περιμένει την επιστροφή των «ξενιτεμένων».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και των αμέτρητων υποψηφίων

      Διαγραφή
    2. Πόσο αγράμματος παίζει να είσαι για να λες μία πόλη 45.000 κατοίκων χωριό! Άντε τράβα να μάθεις Γεωγραφία και μην ξανασχολιάσεις!

      Διαγραφή
  2. Γεια σου πρόεδρε Λιάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το. Χωριό. Των. Πασοκον. Που. Τρυπωσανε. Σε. Όλες. Της. Υπηρεσιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω φίλο τον μοναδικό μαλακα που δεν μπήκε στο δημόσιο

      Διαγραφή
    2. 7.29 Το απύθμενο θράσος των αγράμματων-αμόρφωτων, που έχουν άποψη και σχολιάζουν αντί να εγγραφούν στην Α' Δημοτικού μπας και μάθουν τη στοιχειώδη ορθογραφία και πάψουν να προσβάλλουν την Ελληνική γλώσσα.

      Διαγραφή
  4. Oi misoi denilanee tus alous misous. Oloi malomenoi metaxh tous. Oi nekroi ine parapano apo tus katoikous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι νεκροί είναι πιο μορφωμένοι από εσένα. Προλαβαίνεις να γραφτείς στην Α' Δημοτικού.

      Διαγραφή
    2. Και λιγότερο ΜΑ....ΕΣ από σένα.Σε πείραξε η ορθογραφία κομματοσκυλο??

      Διαγραφή
    3. 7.03 Ναι,ρε ντιγκιντάνγκα!!Που με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40(όριο αυτισμού) έβγαλες συμπέρασμα ότι είμαι κομματόσκυλο!Αλλά τι να περιμένεις από λειψό που πιάνεται από κλαδί σε κλαδί και αναφωνεί ΟΥΓΚ ΟΥΓΚ!Δεν παρεξηγώ...Όπως μεγάλωσε ο καθένας.

      Διαγραφή
    4. Πονάει η αλήθεια, είτε ανορθόγραφη είτε ενορθόγραφη. Για αυτό βρίζεις; Αυτά σου τα μάθανε στο σχολείο; Που πήγανε οι καλοί τρόποι ; Χάθηκαν με την αύξηση του IQ σου μάλλον. Ή μήπως δεν έχεις επιχειρήματα να αντικρούσεις την άλλη άποψη...

      Διαγραφή
    5. 7.31 Έχεις κάνει το μυαλό(???)σου πλυντήριο και δεν αδυνατείς να αντιληφθείς κάποια πράγματα όσο ξεκάθαρα κι αν είναι. Οπότε, επιβεβαιώνομαι πανηγυρικά!1ον από που ακριβώς προκύπτει ότι είμαι κομματόσκυλο;;Και 2ον )έχεις σοβαρότατο θέμα αντίληψης, ανάγνωσης και κατανόησης λέξεων και φράσεων. Στο 7.03 σχόλιο το ΜΑ...ΕΣ αν δεν είναι βρισιά, τι ακριβώς σημαίνει αητέ μου χρυσοφτέρουγε;!!

      Διαγραφή
  5. Πέρα από τα ορθογραφικά , τα κομματικά ( που ειναι κάπως έτσι!!), τα προσωπικά κτλ πειράγματα η αλήθεια, τόσο για τα χωριά μας, αλλά δυστυχώς και για τη Βέροια ειναι αυτή, ειναι πικρή και θα τη βρούμε... μπροστά μας σαν έθνος. ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ