Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συναρπαστικοί αγώνες μπάσκετ για να δείτε τον Δεκέμβριο

Ο Δεκέμβρης είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου και αναμένεται γεμάτος μπασκετικές συγκινήσεις. Μπορεί να είμαστε ακόμα στην κανονική διάρκεια, αλλά έρχονται συγκλονιστικές αναμετρήσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και ΝΒΑ.

Από παραδοσιακά ντέρμπι μέχρι νέες αντιπαλότητες, αναμένουμε έναν εντυπωσιακό Δεκέμβρη που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της σεζόν.

Αγώνες στη Basket League

Στη Basket League θα πραγματοποιηθούν 4 αγωνιστικές μέσα στο Δεκέμβρη, με το πρόγραμμα να είναι γεμάτο, αφού δεν υπάρχουν υποχρεώσεις της Εθνικής για την ΕΟΚ. Όπως είναι λογικό, σε αυτές τις 4 αγωνιστικές θα υπάρχουν αγώνες για όλα τα ενδιαφέροντα.

Από το ντέρμπι για την παραμονή μεταξύ Καρδίτσας και Απόλλωνα Πάτρας για τη 12η αγωνιστική μέχρι το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, ένα παιχνίδι με τεράστια ιστορία, το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Η αναμέτρηση Ολυμπιακού - ΑΡΗ, στις 30 Δεκεμβρίου, είναι επίσης ένα ματς μεταξύ δύο εκ των κορυφαίων ομάδων στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Κορυφώνεται η δράση στην Euroleague

Το φορμάτ της Euroleague οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολλά ντέρμπι κάθε εβδομάδα. Ακόμα και έτσι όμως, κάποιοι αγώνες κουβαλούν διαφορετική βαρύτητα. Ξεκινάμε με το Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης στις 5 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για επανάληψη του περσινού τελικού, όπου οι ερυθρόλευκοι θα προσπαθήσουν να πάρουν ρεβάνς για την περσινή ήττα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει με διαφορετικό τρόπο, με τη Ρεάλ να κυριαρχεί στο ξεκίνημα και τον Ολυμπιακό να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Η αναμέτρηση αυτή μπορεί εύκολα να αποτελέσει προάγγελο και για το Final Four του Βερολίνου.

Στις 20 Δεκεμβρίου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Μονακό εκτός έδρας και είναι μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Αταμάν να αποδείξει ότι ο στόχος της είναι ο φετινός τίτλος της Euroleague. Οι δύο ομάδες έχουν παρόμοιους στόχους, διαθέτουν εξαιρετικά guard και το παιχνίδι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην τελική κατάταξη.

Στις 27 Δεκεμβρίου, η Εφές αντιμετωπίζει τη Φενέρ σε ένα από τα πιο εκρηκτικά ντέρμπι της Ευρώπης. Η Εφές έχει χάσει σημαντικά κομμάτια του οργανισμού, στα πρόσωπα των Αταμάν και Μίσιτς και δείχνει ότι βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο. Οι αναμετρήσεις όμως με τη Φενέρ είναι πάντα διαφορετικές και αναμένεται ένας συναρπαστικός αγώνας με πολύ υψηλό κίνητρο. Στο stoixima basket συναντάμε πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές για κάθε γούστο.

Στην ίδια αγωνιστική η Μονακό υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα σε μια σύγκρουση μεταξύ δύο εκ των φαβορί της διοργάνωσης. Οι αθλητικοί Μονεγάσκοι, με την εξαιρετική περιφερειακή γραμμή και τον ξέφρενο ρυθμό, αναμετρώνται με τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι έχουν μια από τις καλύτερες frontline στην ιστορία της Euroleague. Πρόκειται για μια σφυγμομέτρηση και για τις δύο ομάδες και σίγουρα η ατμόσφαιρα θα θυμίζει παιχνίδι των playoff.



In season tournament και Chistmas Day στο ΝΒΑ

Ο Δεκέμβρης φέτος θα είναι μοναδικός για το ΝΒΑ καθώς, εκτός από τους προγραμματισμένους αγώνες, φέτος θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το in season tournament. O τελικός του in season tournament θα λάβει χώρα στις 9 Δεκέμβρη και όλα τα φώτα της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του πλανήτη θα είναι στραμμένα στο συγκεκριμένο γεγονός. Οι ομάδες του τελικού θα προκύψουν από τις νοκ άουτ αναμετρήσεις.

Το πείραμα του NBA έχει στεφθεί με επιτυχία, καθώς το τουρνουά έχει ήδη δώσει νέο αέρα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Ειδικές φανέλες, αλλαγή στο σχεδιασμό των παρκέ και υψηλότερο κίνητρο για τις ομάδες είναι μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα του τουρνουά. Η νικήτρια ομάδα του τουρνουά θα λάβει τίτλο και οι παίκτες θα κερδίσουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Η μέρα των Χριστουγέννων είναι, ίσως, η πιο εντυπωσιακή ημέρα της κανονικής διάρκειας στο NBA. Είναι μια μέρα γεμάτη ντέρμπι και μάλιστα σε βολικές ώρες και για το ελληνικό κοινό. Η λίστα των φετινών αγώνων είναι πραγματικά εντυπωσιακή:

Bucks - Knicks: Τα ελάφια του Γιάννη Αντετοκούνμπο παίζουν σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα μπάσκετ του κόσμου, το Madison Square Garden, απέναντι στους Νικς.

Warriors - Nuggets: Οι περσινοί πρωταθλητές αντιμετωπίζουν τους Πολεμιστές του Στεφ Κάρι και θέλουν να αποδείξουν ότι η επιτυχία της τελευταίας χρονιάς δεν ήταν τυχαία. Με ηγέτη τον Γιόκιτς, η πιο καλοκουρδισμένη ομάδα της λίγκας αντιμετωπίζει την τελευταία μεγάλη δυναστεία του ΝΒΑ.

Celtics - Lakers: Το πιο ιστορικό ντέρμπι του ΝΒΑ, οι δύο ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα και, φυσικά, ο Λεμπρόν Τζέημς δε θα μπορούσαν να λείπουν από την Christmas Day.

Sixers - Heat: Ο MVP, Joel Embiid, καλείται να οδηγήσει τους Sixers σε νίκη απέναντι στους περσινούς νικητές της ανατολικής περιφέρειας. Το Miami όμως έχει δείξει ότι είναι το πιο επικίνδυνο αουτσάιντερ στο ΝΒΑ.

Mavericks - Suns: Πρόκειται για δύο ομάδες με ίδιο στόχο, το δαχτυλίδι του πρωταθλητή. Το Ντάλας του Ντόντσιτς και του Ίρβινγκ έρχεται αντιμέτωπο με τους “Ήλιους” των Ντουράντ και Μπούκερ σε μια αναμέτρηση με πολύ υψηλό κίνητρο.

Ο Δεκέμβρης έρχεται γεμάτος συναρπαστικές αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Αποχαιρετούμε ένα πλήρες μπασκετικό έτος και ανυπομονούμε για το επόμενο, το οποίο περιλαμβάνει και Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους ελπίζουμε να δώσουμε το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ