Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στην Γευγελή για ψώνια οι Βεροιώτες

Στα «ύψη» βρίσκονται οι τιμές των βασικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, ελέω ακρίβειας, γεγονός που έχει αναγκάσει αρκετούς κατοίκους στη παραμεθόριο να ταξιδέψουν στα Σκόπια, για να τα προμηθευτούν.

Πληροφορίες του Alpha κάνουν λόγο ότι τα ίδια προϊόντα στην γειτονική χώρα πωλούνται στη μισή τιμή σε σχέση με την Ελλάδα. Κάτοικοι της παραμεθορίου μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό και είπαν τα εξής: «Και εγώ έχω πάει στα Σκόπια και είναι πολύ πιο φθηνά, όλα τα είδη».

Αρκετοί ταξιδεύουν από τη Βέροια προς τη Γευγελή και διαπιστώνουν από κοντά τη διαφορά στις τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν είδη υγιεινής, όπως τα αποσμητικά.

Οι διαφορές στις τιμές

Πιο συγκεκριμένα, το ανδρικό αποσμητικό 500 ml πωλείται εκεί στα 2 ευρώ και 60 λεπτά, ενώ στην Ελλάδα το βρίσκει κανείς στα 5 ευρώ και 18 λεπτά.

Αντίστοιχα, το καθαριστικό για τα τζάμια 750 ml εντοπίζεται στα σούπερ μάρκετ της γειτονικής χώρας στο 1 ευρώ και 88 λεπτά, σε σχέση με την Ελλάδα που είναι στα 3 ευρώ και 48 λεπτά, δηλαδή αύξηση κατά 85%.

Σε ό,τι αφορά τα γλυκά και την πραλίνα φουντουκιού συγκεκριμένα, κυμαίνεται στα 3 ευρώ και 40 λεπτά, ενώ στη χώρα μας στα 4 ευρώ και 62 λεπτά, αυξημένη κατά 35%.

Το ρόφημα κακάο 400 γραμμαρίων το βρίσκει κανείς στα 2 ευρώ και 25 λεπτά, σε αντίθεση με την Ελλάδα που η τιμή του φτάνει τα 3 ευρώ και 82 λεπτά.

Πρόκειται για μία χώρα 1.830.000 κατοίκων, το νόμισμά της είναι το δηνάριο, ενώ ο κατώτατος μισθός αντίστοιχει στα 330 ευρώ.

12 σχόλια:

  1. Πολύ καλά κάνετε.γυρηστε την πλάτη στη Ελλάδα.μηπως έτσι και κάποτε ξυπνήσουν αυτοί που πρέπει.για την ώρα πολύ καλά κάνετε πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. zito i voria makedonia
    ego pao psonizo apo eki 2 fores to mina fularo venzini pino to OUZO mu me mezedaki gia 1,50 evrulaki kurevome gia 2,50 euro se kommotria parakalo... stin veria ola afta ta mu kostiza 300 evropula parapano ton mina zito i VORIA makedonia lipame poly i ellinares mas to anagazun afto aaa re mitso k taki ....ke i all malakoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..oxi ta ta doso ston ...masuti ...vassilopulo ke tus ypolipus xeftiles patriotes..afti imaste k den alazume...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού πας να πας και σε κάνα φροντιστήριο να μάθεις σλαβικα.. γιατί απο ελληνικά γίδα

      Διαγραφή
  4. Δεν πειράζει πάτε στα Σκόπια εσείς θα λιμοκτονειται σε λιγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε νταγαρια 41% δώσατε και πάτε Γευγελή. Ντρέπομαι που έχουμε ίδια εθνικότητα. Iq αμοιβαδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν διαμαρτυρόμαστε...είναι άχρηστο....42% δύο φορές το καλοκαίρι...Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται....μήπως μας δώσουν και Skopia Pass?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζαρζαβατικα παμε στο παζαρι,καλυτερες τιμες.
    Καφε φτιαχνουμε στο σπιτι,ενα γαλλικο και καλυτερος αφου αν πας βεροια θελεις 2 με 3.5 ευρω.
    Φαγητο μαγειρευουμε για δυο μερες,
    Τα πιτογυρα 4 ευρω.
    Ψωμι δε τρωμε 1.20,καλυτερα για ισοροπημενη διατροφη.
    Το λαδι στα υψη,καλυτερα να αποφευγουμε τα τηγανιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Stegnose to skato mas. Kuli ego leo na metakomisume oloi sta skopia na minis monos su edo me ta filarakia su

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 50% έκπτωση κάνουν οι Μακεδόνες στους Συριζαίους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψώνια Δόντια Καύσιμα. άσταδιαλααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. είμαστε άξιοι της μοίρας μας. καλά να πάθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ