Ο κ. Χάρης Κουρουζίδης εικαστικός, στον οποίο ανήκει η ιδέα, είπε ότι δεν άντεχε να βλέπει αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα, στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης που άλλοτε έσφυζε από ζωή, και έκανε αυτή την πρόταση για να προβληματιστεί ο κόσμος και να ανασύρει μνήμες.
Σύμφωνα με την κα Κατερίνα Γρηγοριάδου, Γενική Διευθύντρια Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Βέροιας, κάθε κλειστό μαγαζί κρύβει στη βιτρίνα του ένα μήνυμα από την ιστορία της πόλης, αφού κάθε καλλιτέχνης προσέγγισε με τη δική του ματιά το θέμα που ήταν η καθημερινότητα στην οδό Κεντρικής, δείχνοντας σε κάθε περίπτωση την εξέλιξη και την πορεία της Βέροιας.
Δημοσιογραφια θα ήταν αυτό που έκανε η ΕΡΤ ,αν έβγαζε τηλεφωνικά τα παιδιά κατόχων των κλειστών μαγαζιών, απο τη γερμάνια να μας έλεγαν πως βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας στον 21ο αιωνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό στολίδι που ήτανε η Βέροια, την εγκαταλείψαμε σαν σκουπίδι. Προτείνω για τα ατημέλητα κλειστά μαγαζιά πρόστιμο από τον δήμο μας στους αδιάφορους ιδιοκτήτες τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία πρόταση, ας προσπαθήσει ο κάθε ιδιοκτήτης με λίγα λεφτά πχ ένα βάψιμο, ένα μερεμέτι να το κάνει το μαγαζί του λίγο καλαίσθητο για να μην είναι η Κεντρικής αποκρουστική και αφιλόξενη στους τουρίστες αλλά και σε μας τους Βεροιώτες, ίσως έτσι την διασχίζουμε πιο συχνά
ΔιαγραφήΒλέποντας το ρεπορταζ θυμήθηκα το ....κουλτούρα να φύγουμε . Τι λέτε βρε παιδιά , ενα μνημόσυνο παρακολουθήσαμε .
ΑπάντησηΔιαγραφήΩρέ τι πίνετε και δε μας δινετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι διηγώντας τα να κλαις....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού λοιπόν καταφέραμε να διαλύσουμε
τις ζωές των ανθρώπων, να καταρρακώσουμε
κάθε έννοια αξιοπρέπειας , δημιουργούμε μια
εικονική πραγματικότητα με ολίγον από τέχνη
εκεί που κάποτε κάποιοι έβγαζαν το ψωμί τους
και όλο αυτό το ονομάσαμε "έμπνευση" και "κουλτούρα "
Αιδως..