Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αφιέρωμα της ΕΡΤ για την εκδήλωση με τα κλειστά καταστήματα της Βέροιας - Τι δήλωσαν Κουρουζίδης και Γρηγοριάδου

Στη Βέροια, καλλιτέχνες “ξαναζωντάνεψαν” τα κλειστά καταστήματα και τις παρατημένες βιτρίνες. Τοποθέτησαν έργα ντόπιων καλλιτεχνών στις βιτρίνες άδειων μαγαζιών σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Ο κ. Χάρης Κουρουζίδης εικαστικός, στον οποίο ανήκει η ιδέα, είπε ότι δεν άντεχε να βλέπει αυτή την αποκαρδιωτική εικόνα, στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης που άλλοτε έσφυζε από ζωή, και έκανε αυτή την πρόταση για να προβληματιστεί ο κόσμος και να ανασύρει μνήμες.

Σύμφωνα με την κα Κατερίνα Γρηγοριάδου, Γενική Διευθύντρια Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Βέροιας, κάθε κλειστό μαγαζί κρύβει στη βιτρίνα του ένα μήνυμα από την ιστορία της πόλης, αφού κάθε καλλιτέχνης προσέγγισε με τη δική του ματιά το θέμα που ήταν η καθημερινότητα στην οδό Κεντρικής, δείχνοντας σε κάθε περίπτωση την εξέλιξη και την πορεία της Βέροιας.

6 σχόλια:

  1. Δημοσιογραφια θα ήταν αυτό που έκανε η ΕΡΤ ,αν έβγαζε τηλεφωνικά τα παιδιά κατόχων των κλειστών μαγαζιών, απο τη γερμάνια να μας έλεγαν πως βλέπουν το μέλλον της Ελλάδας στον 21ο αιωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από στολίδι που ήτανε η Βέροια, την εγκαταλείψαμε σαν σκουπίδι. Προτείνω για τα ατημέλητα κλειστά μαγαζιά πρόστιμο από τον δήμο μας στους αδιάφορους ιδιοκτήτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωραία πρόταση, ας προσπαθήσει ο κάθε ιδιοκτήτης με λίγα λεφτά πχ ένα βάψιμο, ένα μερεμέτι να το κάνει το μαγαζί του λίγο καλαίσθητο για να μην είναι η Κεντρικής αποκρουστική και αφιλόξενη στους τουρίστες αλλά και σε μας τους Βεροιώτες, ίσως έτσι την διασχίζουμε πιο συχνά

      Διαγραφή
  3. Βλέποντας το ρεπορταζ θυμήθηκα το ....κουλτούρα να φύγουμε . Τι λέτε βρε παιδιά , ενα μνημόσυνο παρακολουθήσαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωρέ τι πίνετε και δε μας δινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και διηγώντας τα να κλαις....
    Αφού λοιπόν καταφέραμε να διαλύσουμε
    τις ζωές των ανθρώπων, να καταρρακώσουμε
    κάθε έννοια αξιοπρέπειας , δημιουργούμε μια
    εικονική πραγματικότητα με ολίγον από τέχνη
    εκεί που κάποτε κάποιοι έβγαζαν το ψωμί τους
    και όλο αυτό το ονομάσαμε "έμπνευση" και "κουλτούρα "
    Αιδως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ