Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τα πρώτα κρύα έφεραν αύξηση των παραγγελιών στα καυσόξυλα

Αναζωπυρώθηκε με τα πρώτα κρύα η αγορά των καυσόξυλων που μέχρι τώρα κινούνταν σε υποτονικούς ρυθμούς.

Με την θερμοκρασία μέσα Δεκέμβρη ακόμη και στους 20 βαθμούς Κελσίου, κανείς δεν αισθανόταν έως τώρα την ανάγκη να αναζητήσει τρόπους για να ζεσταθεί. Ωστόσο η ψυχρή εισβολή που επηρέασε τη χώρα μας αυτό το Σαββατοκύριακο έκανε πολλούς πολίτες που θερμαίνονται με καυσόξυλα να τρέξουν στα μαγαζιά για να προμηθευτούν.

Κάπως έτσι, έστω και με καθυστέρηση η ζήτηση στα καυσόξυλα σημείωσε αύξηση. Σημειώνεται ότι τα καυσόξυλα αποτελούν έναν οικονομικό τρόπο θέρμανσης για τα νοικοκυριά και ειδικά για φέτος καθώς οι τιμές κυμαίνονται περίπου 10% φθηνότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο προνοητικοί που έχουν προμηθευτεί τα καυσόξυλα τους από τις αρχές του φθινοπώρου, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που έχοντας ως βασική πηγή θέρμανσης τα ξύλα, προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες.

Όσο για τις τιμές; Τα βασικά είδη καυσόξυλων έχουν:

  • Οξιά: 120-140€
  • Δρυς: 130-140€
  • Πεύκο: 100 – 130€
  • Ελιά: 140-160€

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην επιλογή των καυσόξυλων. Ιδιαίτερα, συμβουλεύουν τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς, να διευκρινίζουν την ποιότητα των ξύλων, ενώ τονίζουν πως τα ξύλα δεν θα πρέπει να είναι νωπά και οι καταναλωτές να πηγαίνουν στα σημεία πώλησης.

Οι έμποροι ξυλείας συνιστούν στους πελάτες να προτιμούν ξύλα που είναι πιο διαδεδομένα και να αποφεύγουν εκείνα που προέρχονται απο δέντρα όπως λεύκα, ευκάλυπτο και κυπαρίσσι.

Πηγή

4 σχόλια:

  1. Και πολύ είναι αυτοί που θα παγώσουν..
    Γιατί η ξυλεία για κάψιμο να είναι σε αυτές τις τιμές κυρίες και κύριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από την 1.11.2010 ή αργότερα, τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται σύμφωνα με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (gr CO2/χλμ)

    Πράσινο μέτρο που προστατεύει το περιβάλλον απο παλαιά οχήματα που εκπέμπουν ρύπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς κύριε πόσα πιστεύετε ότι είναι τα παλιά οχήματα?
      Επειδή βλέπετε παλιά αγροτικά? Είναι επειδή βγάλανε καλά οχήματα τότε! Γιατί δεν λέτε ότι το δημόσιο χρέος θα το πληρώσει ο λαός Και κυρίως ο φτωχός

      Διαγραφή
  3. Μετα απο χρονια που δεν θα χρησιμοποιουμε πετρελαιο πελλετ και καυσοξυλα για θερμανση θα υπαρχουν μονο τα κλιματιστικα και οι αντλιες θερμοτητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ