Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απ' όλα είχε το συμβούλιο της Δευτέρας: Αποχαιρετισμοί, ευχαριστίες, σπόντες και... ψυχασθενείς!

Δείτε το φωτορεποράζ του veriotis.gr από την συνεδρίαση
Η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας (εκτός απροόπτου και εκτάκτου συνεδρίασης), ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11/12 στο Δημαρχείο της πόλης.

Ένα τελευταίο συμβούλιο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ένα τελευταίο συμβούλιο για το 2023 και ένα τελευταίο συμβούλιο για πολλούς από τους επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους, αφού από την νέα χρονιά αναλαμβάνει η νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι στις 18/12 ορκίζεται το νέο δημοτικό συμβούλιο που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Αυτό σημαίνει πως, όσοι δεν επανεκλέχθηκαν ή δεν ήταν εκ νέου υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, την Δευτέρα ήταν η τελευταία φορά που κάθισαν στα δημοτικά έδρανα, ενώ κάποιοι εξ αυτών... χαιρέτισαν νωρίς, αφού δεν παρίσταντο στην τελευταία (επαναλαμβάνουμε εκτός απροόπτου) συνεδρίαση.


Βέβαια, υπήρχαν και αυτοί που ξεκίνησαν τις παρουσίες από νωρίς και μιλάμε για τους νεοεκλεγέντες, τα «πρωτάκια» του δημοτικού συμβουλίου, που βρέθηκαν στην αίθουσα για να πάρουν μια γεύση, ένα μάθημα προετοιμασίας για την νέα χρονιά.

Όπως ήταν φυσικό, οι επικεφαλής παρατάξεων και σύμβουλοι που δεν θα ξαναβρεθούν, ως αιρετοί τουλάχιστον, στα δημοτικά έδρανα, θέλησαν να αποχαιρετίσουν συναδέλφους, συνεργάτες και... καρέκλες, στο «τελευταίο τους τρίλεπτο», όσο χρόνο δικαιούται δηλαδή ο κάθε σύμβουλος για να τοποθετηθεί στην προ ημερησίας συζήτηση.

«Δεν θα κάνω μνημόσυνο...»


Στο τελευταίο του τρίλεπτο λοιπόν, ο Παύλος Παυλίδης, επικεφαλής της παράταξης «Συνδημότες» που δεν κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές, αποχαιρέτισε με ευχαριστίες και κριτική. «Το τελευταίο μου τρίλεπτο. Δεν θα κάνω μνημόσυνο. Δεν θα αλλάξουμε τον τίτλο μας "Συνδημότες". Θα παραμείνουμε ενεργοί και θα καταθέτουμε την άποψή μας για τον δήμο», ανέφερε ενώ σχολιάζοντας την «επιτυχία» του δήμου για μη συγχώνευση της ΚΕΠΑ, πέταξε και την σποντα του λέγοντας «εύχομαι να δικαιωθείτε και να μην έρθει η ώρα, η ΚΕΠΑ να παρακαλάει για συγχώνευση».


Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες, αντιδημάρχους, τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης και όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο, ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό.

«Ευχαριστώ τους υπαλλήλους που τους "φορτώθηκα" και τους ταλαιπώρησα...»


Ο Γιώργος Μελιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», επίσης αποχωρεί από τα δημοτικά έδρανα καθώς η παράταξη κατέβηκε με επικεφαλής τον Παναγιώτη Χατζησάββα (που παρακολουθεί επιμελώς τα μαθήματα που λέγαμε).


Ο κ. Μελιόπουλος ευχαρίστησε τους εργαζομένους του δήμου, του πρωτοκόλλου, του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής κτλ. που ήταν όπως είπε πάντα πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να παρέχουν στοιχεία που τους ζητούσε ως δημοτικός σύμβουλος, ευχαριστώντας και κάποιους υπαλλήλους και κλητήρες του δήμου ονομαστικά που όπως είπε, τους φορτώθηκε και τους ταλαιπώρησε.


Πριν την έναρξη της συνεδρίασης έβγαλε και μια αναμνηστική φωτογραφία με την ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης, με φωτογράφο τον Θανάση Δέλλα.

Εμπειρία, φιλίες και... ψυχασθενείς


Περίεργα μας τα είπε ο Θανάσης Σιδηρόπουλος, ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος που επέλεξε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Αφού και ο ίδιος ευχαρίστησε συνεργάτες και όσους στήριξαν την εκλογή του, έκανε λόγο για κάποια τοξικά και νοσηρά άτομα τα οποία γνώρισε κατά τη διάρκεια της θητείας του.


«Η θητεία μου σταματάει κάπου εδώ. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και όσους στήριξαν την εκλογή μου, καθώς και τους υπαλλήλους του δήμου. Ήταν μια εμπειρία ζωής. Έκανα φιλίες. Γνώρισα όμως και τοξικά και νοσηρά άτομα, που χρήζουν ψυχιατρικής φροντίδας, κακούς ανθρώπους. Αυτούς, τους αφήνω πίσω». Για ποιους χτυπάει η καμπάνα;

Πρόωρο αντίο δύο παρατάξεων - Αδειανά τα δεξιά (αριστερά και ανεξάρτητα) έδρανα




Πρόωρο αντίο είπε σύσσωμη η παράταξη του Αντώνη Μαρκούλη «Προτεραιότητα στον Πολίτη» -που δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές- καθώς ούτε ο ίδιος ούτε οι σύμβουλοί του εμφανίστηκαν στην συνεδρίαση. 


Πλήρως απούσα και η παράταξη του Δημήτρη Τσανακτσίδη «Δικαίωμα για νέα Βέροια», που επίσης δεν ξανακατέβηκε στις εκλογές. Ούτε ο επικεφαλής ούτε κάποιος δημοτικός σύμβουλος εμφανίστηκε στη συνεδρίαση, αποχαιρετώντας εξ αποστάσεως τα δημοτικά έδρανα.


Από τους παριστάμενους, τελευταία θητεία ήταν και για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Πυρινό, την αντιδήμαρχο Γεωργία Μπατσαρά, τον Γιώργο Γουλτίδη, τον Χρήστο Τσιούντα και τον Γιάννη Τσαναξίδη, οι οποίοι δεν έθεσαν ξανά υποψηφιότητα σε ψηφοδέλτια του δήμου Βέροιας.

Δείτε φωτογραφίες από την συνεδρίαση:
































6 σχόλια:

  1. καλά τα είπες εξαιρετικέ κ. Θανάση Σιδηρόπουλε για αρρώστια και ψυχασθένεια και καλά κάνεις και τ αφήνεις πίσω σου, ενώ αυτοί μένουν πίσω να εκτίθενται καθημερινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανένας -πλην ψυχιάτρων - δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιον ψυχασθενή...Κρίμα για τον "απόστρατο" μηχανικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σοβαρά μιλάτε;;;σας πείραξε αυτό κι όχι κάποιες αρρωστημένες συμπεριφορές;;για να το λέει και ο συγκεκριμένος που είναι πολύ μετρημένος άνθρωπος ποιός ξέρει τί είδαν τα ματάκια του και τί άκουσαν τ' αυτιά του, όχι οτι εμείς δεν γνωρίζουμε βέβαια


      Διαγραφή
  3. Μπράβο Κώστα Παλουκίδη, δεν μασάς τα λόγια σου, τα είπες όπως έπρεπε και όπως έγιναν. Ήσουν ακριβής και τα σχόλια σου στοχευμένα…ειδικά αυτό τον «δήμαρχο και αντιδήμαρχο μαζί»…….. και ο νοών νοείτο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες μας και ότι ο κ. Παλιυκιδης ψήφισε υπέρ της συγχώνευσης της ΔΕΥΑΒ (Της ιδιωτικοποίησης με δυο λόγια)

      Διαγραφή
  4. Ας κανω και καποιο σχολιο για συμβουλους που μπροστα εχουν την ισορροπια και πισω εχουν την δολοφονια χαρακτηρων οταν μιλουν με προσταγμα το προσωπικο συμφερον....Τετοιοι δυστυχως ειναι πολλοι που την μια μερα τους βριζουν και την αλλη τους γλυφουν...Ντροπη τους ειτε ειναι τοπικοι αρχοντες ειτε ανωτερας κλιμακας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ