Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Άναψαν τα κέδρα στη Φυτειά!

Το Άναμμα των Κέδρων, αναβίωσε όπως κάθε χρόνο το βράδυ της 23 προς 24 Δεκεμβρίου στη Φυτειά, συγκεντρώνοντας πολύ κόσμο από όλη την Ημαθία, που ανέβηκε στο γραφικό χωριό του δήμου Βέροιας για να βιώσει το παλιό τοπικό έθιμο.

Το δρώμενο ξεκίνησε στις 12 τα μεσάνυχτα, με τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτικών αρχών να σημαίνουν την έναρξη με μυσταγωγικό τρόπο.


Ο 
βουλευτής Τάσος Μαρτζώκας, ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Συρμούλα Τζήμα, ο πρόεδρος της Φυτειάς Κώστας Βύζας, ο ιερέας του χωριού, αντιδήμαρχοι και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Φυτειάς, συνοδευόμενοι από παραδοσιακά όργανα, ανέβηκαν στην πλατεία του χωριού, με τρόπο ιεροτελεστικό, κρατώντας αναμμένες δάδες, πήραν τις θέσεις του γύρω από τον σωρό με τα κέδρα και τα έβαλαν φωτιά, με τους νέους του χωριού να φωνάζουν «Κόλιντα κόλιντα και Χριστός γεννιέται».


Αν και ο αέρας δεν επέτρεψε αρχικά τον κόσμο να απολαύσει την φωτιά, καθώς η παραμονή εντός της πλατείας ήταν αδύνατη, λίγο αργότερα, ο αέρας κόπασε, το ίδιο και η φωτιά, όχι όμως και το κέφι, η καλή διάθεση και ο χορός.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στον κόσμο προσφέρθηκαν δωρεάν άφθονο κρασί και μεγάλη ποικιλία από τοπικά εδέσματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:








































11 σχόλια:

  1. Αυτοί με τα λάβαρα που έβαλαν φωτιά στα κέδρα έδωσαν κολιντα στον πρόεδρο για το χωριό η μόνο φωτό και τζάμπα λεζάντα μάλλον τζάμπα γιατί όλοι είναι χουβαρδαδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και του χρόνου ....καλή συνέχεια , καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά , μας έλειψε ο λεβέντης Νίκος Αγγέλου , με αγάπη ο συμπέθερος Θεόδωρος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια κουκούλα κουκ-κλουξ-κλαν λείπει από τους πυρομανείς. Τι κάνει ο κόσμος για τα ψηφαλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πούμε και μια πικάντικη είδηση.......μέσα στον κακό χαμό παντρεμένη σύζυγος γνωστού επιχειρηματία πιάστηκε επ αυτοφώρω λίγο έξω από τον χωριό από τον σύζυγό της μέσα στο αμάξι με τον εραστή της......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ήσουν το φανάρι;

      Διαγραφή
    2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ στον Ανώνυμος26 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:25 μ.μ.
      Κερατούκλι δεν άντεξες και εκδηλώθηκες χαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. Σκληρή διαμάχη για το ποιοι ειναι χειρότεροι. βλάχοι ή τσορνοβίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ήταν η ζήλια ψώρα να κόλλαγε όλη η χώρα !!!! Φιλακια από τους αυθεντικούς τσορνοβητες και χρόνια πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φούλη καλή θητεία ως ΠΡΟΕΔΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η καπνα που εστελνε ο αερας στον κόσμο εδιωξε τους μισους.....βρωμισαν τα ρουχα ολων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ