Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαμός στην 1η Γιορτή Αγριογούρουνου στο Αρκοχώρι

Η πρώτη Γιορτή Αγριογούρουνου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αρκοχώρι Ημαθίας το Σάββατο 25 Νοεμβρίου. Οι επισκέπτες από όλη την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές συνταγές αγριογούρουνου, συνοδευόμενες από ζωντανή παραδοσιακή μουσική, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό περιβάλλον για τους επισκέπτες.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Βασίλης Λαφάρας, μίλησε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή "Περίμετρος", υπογραμμίζοντας τον ιστορικό ρόλο του αγριογούρουνου στην περιοχή. Εξήγησε πώς το αγριογούρουνο αποτελούσε παραδοσιακό γεύμα σε όλα τα σπίτια λόγω της μεγάλης κυνηγετικής περιόδου.

Η εκδήλωση προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες, με τους διοργανωτές να καλούν τον κόσμο να δοκιμάσει τις αξέχαστες συνταγές. Ο νέος δήμαρχος, Νίκος Κουτσογιάννης, έδωσε το παρών στην εκδήλωση, συνοδευόμενος από πολλούς δημοτικούς συμβούλους, ενισχύοντας έτσι τη συμβολή του δήμου στην παραδοσιακή εκδήλωση.

Το ενδιαφέρον των νέων για την παράδοση προκάλεσε εντύπωση, καθώς πολλοί νεαροί συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση, αναδεικνύοντας τον πολιτιστικό πλούτο που διατηρείται στο Αρκοχώρι.

Δείτε το video του Πρόδρομου Νίκου:

8 σχόλια:

  1. ΝΑΙ ΑΛΛΑ Η ''ΜΠΛΕ'' ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΔΕΝ ΠΗΓΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαρακοστή έχουμε. Κανεις δεν το γνωρίζει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ψιλά γράμματα" για κάποιους αυτό...

      Διαγραφή
    2. Τα καημένα τα ζώα δεν σε πείραξαν. Την Σαρακοστή σκέφτεσαι.

      Διαγραφή
  3. Φαίνεται ότι οι Έλληνες απορρίπτουν την εβραΐλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεντανοστιμο το Αγριογούρουνο!! Φοβεροί οι μουσικοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντα τέτοια ρε παιδιά, νέοι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους!! Σας έδειξε και ο Μάνεσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο συγχαρητήρια,να αλλάξετε ημερομηνία για να μπορούμε και εμείς που νηστεύουμε να συμμετέχουμε.(μεσα στο δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων ας πούμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ