Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βοργιαζίδης: «Η βελτίωση των οικονομικών της χώρας δεν φαίνεται στα οικονομικά των δήμων»


Καμία πρόβλεψη για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους - Μονόδρομος η αύξηση των δημοτικών τελών

Τα νέα δεδομένα που εισάγει το Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024 για την τοπική αυτοδιοίκηση συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Την συζήτηση αυτή μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, λέγοντας πως η βελτίωση που φαίνεται στην οικονομία της χώρας δεν φαίνεται να αντανακλάται και στα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η χώρα μας πέρασε δύσκολα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είχε απαιτήσεις για παραπάνω απολαβές. Ακούμε όμως ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί πολύ και πλέον έχουμε πάρει την βαθμολογία που πρέπει από τους ξένους οίκους και ότι η οικονομία μας αναπτύσσεται συνεχώς. Περιμένουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρει και αυτή το ποσοστό που της αναλογεί», ανέφερε αρχικά ο Δήμαρχος.

«Η κυβέρνηση με το ένα χέρι μας δίνει 203.000.000€ και με το άλλο μας παίρνει 210.000.000€»

Όπως εξήγησε ο κ. Βοργιαζίδης, «Για το 2024 τα έσοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι αυξημένα κατά 203.000.000 €, σημαντικό νούμερο θα έλεγε κανείς αλλά στην ουσία, με το ένα χέρι μας δίνει 203.000.000€ και με το άλλο χέρι μας παίρνει 210.000.000€ για τις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που ορθώς τις παίρνουν. Θα συζητηθεί περαιτέρω και θα υπάρξουν αντιδράσεις», σημείωσε.

«Οδηγούμαστε σε μονόδρομο, την αύξηση των δημοτικών τελών»

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ενδεχόμενη αύξηση των δημοτικών τελών, καθώς όπως εξήγησε, στο Προσχέδιο Προϋπολογισμού δεν υπάρχει πρόβλεψη κάλυψης της αύξησης του ενεργειακού κόστους για τους δήμους, με την αύξηση των τελών να αποτελεί μονόδρομο.

«Υπάρχει και το τέλος ταφής των απορριμάτων. Για το 2022 και 2023, λόγω της μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους, δεν αποδόθηκαν στο κράτος τα πέναλτι που αντιστοιχούσαν σε 20€/τόνο απορριμάτων για το 2022 και 25€/τόνο για το 2023. Για το 2024 το ποσό αυτό θα είναι 30€.

Για το 2022 και 2023 υπήρξε αναστολή, τα χρήματα όμως θα αναζητηθούν με κάποιο τρόπο και μαζί με τις αυξήσεις του ενεργεικού κόστους θα οδηγήσουν και σε αυξήσεις των δημοτικών τελών, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να εισπραχθούν τα χρήματα αυτά.

Από την μια δεν μας αποδίδουν χρήματα που θα έπρεπε να μας αποδοθούν και από την άλλη οδηγούμαστε σε μονόδρομο, αυτόν την αύξησης των δημοτικών τελών. Η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί καλύτερα κάποια πράγματα αν θέλει τους δήμους σε αναπτυξιακό ρόλο ή αν τους θέλει για να τους δίνει αρμοδιότητες χωρίς χρήματα και προσωπικό», ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας.

11 σχόλια:

  1. Τι να τα κάνεις τα λεφτά αφού δεν κάνεις τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δούμε πότε θα φτιάξουν κάνα δρόμο της προκοπής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τότε γιατί πληρώνω φόρους στον δήμο ούτε λάμπες δεν αλλάζετε,και θα σε έχουμε άλλα 5 χρόνια, περαστικά μας,να τον χαίρεστε εσείς που τον ψηφίσατε,και ακούστε θα ανεβάσει και τα δημοτικά τέλη, γιατί;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οικονομια στα εξοδα τοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι μισοί κάδοι δεν έχουν καπάκια και οι γάτες κάνουν πάρτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτελους αγαπηστε τον τοπο αυτον και αφηστε τις δικαιολογιες οραμα και αγαπη θελει ο τοπος μας εχετε ταξιδεψει στο εξωτερικο εχετε δει πολλα μην δικαιολογηστε.....στο εξωτερικο ο κοσμος ομως κι αυτος βοηθαει το καλο του τοπου του εδω ομως ειμαστε ολοι τομαριακοιταμαι ολοι το συμφερον μας δεν δουλευουμε ομαδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτοί τον εαυτό τους αγαπούν μόνο…. Δεν είδες στο συμβούλιο;;; Βασιλικότεροι του βασιλιά το παίζανε…. Τίποτα, περαστικά μας….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ακόμα και η σκέψη! Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ που έχουμε οικία, είχαμε νέα μείωση στα δημοτικά τέλη από 1ης Ιανουαρίου 2022 κατά 5% οριζοντίως για όλους έπειτα από τις μειώσεις από 12,5% που είχαν ισχύσει τόσο για το 21 και για το 20 ! Οι Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης οδήγησαν τα δημοτικά τέλη σε 0,93€/τμ !!! ΕΝΩ στη ΒΕΡΟΙΑ πληρώνουμε 1,60€ !!! ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΜΕΙΩΣΗ !!! ή κάτι δεν γίνεται σωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο δήμος με μηδες βελτίωση σε όλους τους τομείς..καλα να πάθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Τύπος της Βέροιας να κατακευραυνώσει τους "τύπους" εκεί στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί βρίσκονται σε άλλο κόσμο, ο κόσμος πεινάει και όλοι οι Δήμαρχοι μιλάνε για μειώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όλοι οι άρχοντες Βουλευτές και υποψ στην περιφέρεια ήθελαν Δήμαρχο ΠΑΣΟΚ όχι ΝΔ μπράβο σε όλους ντροπη καθόλου Μητσοτακη να τους χαίρεστε η ΝΔ πριν δυο μήνες 42/. Και τώρα 20/. Δεξιουλιδες μόνο ο μισθός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ