Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στο συνέδριο μνήμης του καθηγητή Λάμπρου Μαργαρίτη βραβεύτηκε ο Παντελής Μαρκούλης

Ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ διοργάνωσε διήμερο συνέδριο (24-25/11) στη μνήμη του εκλιπόντος Ομότιμου Καθηγητή της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Λάμπρου Μαργαρίτη.


Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ. Στο συνέδριο συμμετείχαν δικαστικοί λειτουργοί, καθηγητές Ποινικού Δικαίου από όλες τις Νομικές Σχολές της χώρας και δικηγόροι, με εισηγήσεις σχετικά με σύγχρονα θέματα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας.


Τον Δεκέμβριο του 2022 ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ προκήρυξε διαγωνισμό συγγραφής επιστημονικών μελετών στη μνήμη του Καθηγητή Λάμπρου Μαργαρίτη. 


Ο Βεροιώτης δικηγόρος Παντελής Μαρκούλης, που αποφοίτησε με άριστα από το Μεταπτυχιακό Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών της Σχολής, βραβεύτηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου για τη συγγραφή της καλύτερης μελέτης στο αντικείμενο της Ποινικής Δικονομίας. 

Το θέμα της μελέτης του ήταν: «Η νέα διάταξη του άρθρου 343 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπό το φως της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του ενωσιακού δικαίου». 


Οι μελέτες στο αντικείμενο της Ποινικής Δικονομίας αξιολογήθηκαν από Επιτροπή απαρτιζόμενη από τον Ομότιμο Καθηγητή Αδάμ Παπαδαμάκη, τον Καθηγητή Γρηγόριο Καλφέλη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αθανάσιο Ζαχαριάδη.

4 σχόλια:

  1. Μπραβο σου παληκαρι μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όχι άλλο κάρβουνο......κουραστήκαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μέλλον του ανήκει. Πανέξυπνο παιδί που βγήκε 1ος σε ολη την ελλαδα στις πανελλαδικές εξετασεις!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άξιο,το παιδί μπράβο του.

    Υ.Γ μακριά από την πολιτική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ