Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φτιάχνουμε... ζουμεροπικάντικα σουτζουκάκια γιαουρτλού!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Δεν είναι και το πιο ελαφρύ φαγητό αλλά ξεχειλίζει άρωμα και γεύση! Τα σουτζουκάκια γιαουρτλού ακούγονται και είναι ένας μερακλίδικος μεζές, για να τα απολαύσετε σε πιάτο αλλά και τυλιγμένα σε πίτα.

Δείτε πώς να τα ετοιμάσετε, με την συνταγή που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς.

Υλικά:

1½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
δύο φορές περασμένο από τη μηχανή
500 γρ. κιμάς αρνίσιος
3 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 φλ. φρυγανιά
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι καυτερό
1/4 κ.γ. κύμινο
αλάτι

Για το γιαουρτλού

300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ πάπρικα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπόλ ρίχνουμε τον κιμά (και τα δύο είδη) καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε το μείγμα, σκεπασμένο, να σταθεί 2 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε σουτζουκάκια και τα πατάμε στις παλάμες µας, να γίνουν πλακέ. Τα ψήνουμε στη σχάρα (στα κάρβουνα 5΄ από κάθε πλευρά) ή σε ταψάκι µε σχάρα στο φούρνο, στους 200οC, για 20΄. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια γιαουρτλού πάνω σε πίτα (την οποία ψήνουμε ή στη σχάρα ή την περνάμε λίγο από το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο) και περιχύνοντας την σώς γιαουρτιού ή τη συνοδεύουμε σε ένα μικρό μπόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ