Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τέλος εποχής. Πατρίδα που βαδίζεις...


Από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ημαθίας

Πέρασαν χρόνια και καιροί αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι πηγή χαράς και προόδου της κοινωνίας μας είναι η οικογένεια. Με αυτό το σκεπτικό η πρώτη Κυριακή κάθε Νοέμβρη, που φέτος συμπίπτει στις 5 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το Ν. 3454/2006, γιορτάζεται η ετήσια επέτειος της παγκόσμιας ημέρας οικογένειας που είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τη σπουδαιότητα της οικογένειας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Κάθε παιδί χρειάζεται την παρουσία, την προστασία, την αγάπη και την υποστήριξη του πατέρα και της μητέρας για να αναπτυχθεί σωστά, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να ενδυναμωθεί ως προσωπικότητα, για να ανοίξει σιγά-σιγά τα φτερά του, δημιουργώντας το δικό του δρόμο ζωής, τη δική του προσωπική διαδρομή.

Προβάλλοντας την αξία της οικογένειας και στηρίζοντας έμπρακτα το θεσμό του σωστού γάμου, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή, φροντίζουμε έμπρακτα τη διαγενεακή αλληλεγγύη, μειώνουμε τα προβλήματα των παιδιών, αυξάνουμε τη χαρά στην καθημερινή μας ζωή, δίνουμε προοπτική ευτυχίας στους γονείς και τα παιδιά.

Αυτή η οικογένεια, που κράτησε όρθια την κοινωνία στην περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης, που στήριξε το έθνος σε δύσκολες στιγμές, που παράγει τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας, πρέπει να τιμήσουμε με λόγια και με πράξεις. Με δημογραφικές και οικογενειακές πολιτικές που νοιάζονται για την ποιότητα ζωής της οικογένειας και της δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσει όσα παιδιά μπορεί, χωρίς το κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού να απειλεί καθημερινά τον πατέρα, την μητέρα και τα παιδιά. Τέτοιες πολιτικές δεν έχουμε ακόμη δει στην Ελλάδα από κανένα φορέα.

Τα όσα καλά βήματα πολιτικής επέφεραν γεννήσεις από το 1990 ως το 2009 καταργήθηκαν σχεδόν όλα με αποτέλεσμα τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι πολύτεκνες οικογένειες που πρόσφεραν και προσφέρουν ανθρώπινο κεφάλαιο στην Ελλάδα, δεν αποτελούν αντικείμενο στήριξης σε μια γνήσια δημογραφική λογική όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες πλέον χώρες που παραμένει χωρίς κεντρική κατεύθυνση για δημογραφική πολιτική και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για κάτι σχετικό, ενώ τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων από όλους τους φορείς μένουν στις καλές προθέσεις και στα παχιά λόγια.

Καλούμε την πολιτεία, τον πολιτικό κόσμο, τα ΜΜΕ, τον πνευματικό κόσμο της χώρας αλλά και όποιος ανησυχεί για αυτή την πραγματική δυσάρεστη κατάσταση να βοηθήσει από τη δική του θέση, ώστε η οικογένεια στην Ελλάδα να ευημερεί, τα νέα παιδιά να αποκτήσουν και πάλι ως όραμα και στόχο ζωής την ιδιότητα του πατέρα ή της μητέρας, τον υψηλότερο και σπουδαιότερο ρόλο που μπορεί να αναλάβει στη ζωή κάθε άνθρωπος. Ας ξανακάνουμε την σωστή οικογένεια πρότυπο για κάθε νέο άνθρωπο και θεμέλιο για την κοινωνία.

Η Ελλάδα κινδυνεύει και δεν θα υπάρχει αύριο για την πατρίδα μας χωρίς ελληνόπουλα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο δημογραφικό πίνακα που επισυνάπτουμε. Θέλουμε ηγεσία και ηγέτες που πραγματικά στηρίζουν την οικογένεια, τον βασικό πυλώνα της ύπαρξης και προόδου της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας και περιμένουμε από τους κατέχοντες εξουσία και θέσεις ευθύνης, να ενεργοποιηθούν και να δώσουν με γενναιότητα λύσεις στα αιτήματα των πολύτεκνων οικογενειών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Με τιμή
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Βελέντζας Ιωάννης
Ο Γ. Γραμματέας Τουμπουλίδης Νικόλαος

9 σχόλια:

  1. Εγώ που είμαι πολύτεκνη μητέρα δεν ζήτησα τίποτα ούτε και τα παιδιά μου.Οποια θέση έχουν στη εργασία τους την κατέχουν με πτυχία και 2 πληρώμενα μεταπτυχιακά. Όπως όλα τα παιδιά αξιοκρατικά.
    Αλλά να πληρώνουμε 20 ευρώ το ποιστοποιητικο στο σύλλογο τη στιγμή που το ίδιο μας χορηγεί ο Δήμος δωρεάν.Τα προνόμια που αναφέρουν δεν ισχύουν. Οι μεταγραφές ισχύουν για όλους τους φοιτητές αλλά οι σχολές κλείνουν.Οι κάρτες μέσων μεταφοράς είναι άχρηστες γιατί τα μέσα μεταφοράς καταργήθηκαν. Τα τρόφιμα που μας ξεγελουσαμ τα πληρώναμε στην ετήσια συνδρομή..Πολύτεκνοι με αξιοπρέπεια είμαστε Όχι ζητιάνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου, όπως λες, τα προνόμια που αναφέρουν δεν ισχύουν. Αφού,όπως λες, οι μεταγραφές ισχύουν για όλους τους φοιτητές. Αφου, όπως λες, οι κάρτες μέσων μεταφοράς είναι άχρηστες κι ολα τα υπόλοιπα, θα ήθελα να μάθω γιατι ζητάς πιστοποιητικό και το πληρωνεις καθώς δεν εχει αξία; Καλα ειναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

      Διαγραφή
    2. Γιατί έχει άδικο σε όσα λέει; Είμαστε μόνο πολύτεκνοι στο όνομα.Κατα τα άλλα αστο.

      Διαγραφή
    3. Καλή μου ΄΄ανώνυμη΄΄ πολύτεκνη εσείς δεν έχετε ανάγκη γιατί είστε το ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και έχετε πανέξυπνα παιδιά. ΔΙΑΓΡΑΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ αλλά το ΔΣ του συλλόγου σας περιμένει να τους τα πείτε από κοντά τα παράπονα σας μα πάνω από όλα να μπείτε στο διοικητικό συμβούλιο και να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και ΟΧΙ να γράφετε κατηγορίες ανώνυμα.Δεν είναι όλοι οι πολύτεκνοι σαν εσάς. Ο σύλλογος γράφει όλα αυτά που αφορούν γενικά την οικογένεια και ιδιαίτερα τις πολύτεκνες οικογένειες.Σας παρακλώ διαβάστε ξανά το ΔΤ . ΚΑΛΗ ΝΥΚΤΑ.

      Διαγραφή
  2. Να στείλετε την επιστολή και στον Κασσελάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας ενδιαφέρει η οικογένεια,
    δεν μας ενδιαφέρει το δημογραφικό πρόβλημα.
    Δεν μας ενδιαφέρει η διαιώνιση του είδους.
    Εμείς είμαστε ζωόφιλοι και λοάτκι, μας αρκούν αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ένα ζευγάρι ιδίου φυλου, Γονεας Α,γονεας Β,που έχει βρει παρένθετες μητέρες και έχει παιδιά, γίνεται δεκτό στον συλλγο?
    Για εναν φιλο ρωτάω, α στεφανω το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν σε ένα νησί αφήσουν 10 άνδρες και 10 γυναίκες, μετά από 100 χρόνια θα βρούμε έναν πολιτισμό.
    Αν σε ένα νησί αφήσουν 20 γκέι, μετά από 100 χρόνια θα βρούμε μόνο κόκαλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ακούτε βουλευτές της κυβέρνησης; Αλλά τι σας νοιάζει; 41% λέμε, κυκλοφορείτε και καμαρώνετε αντί να ντρέπεστε. Γειά σου Έλληνα ΡΑΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ