Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το φορολογικό - Τι δήλωσε ο Γαβρήλος, ποιοι ήταν στο Δημαρχείο;

Στη Βέροια βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου 2023 ο Βουλευτής Αργολίδας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γραβρήλος, όπου προσκεκλημένος της Ν.Ε. Ημαθίας, πραγματοποίησε στο Δημαρχείο, ομιλία με θέμα το νεο φορολογικό νομοσχέδιο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γρηγόρης Γεωργιάδης, λέγοντας πως η Ν.Ε. Ημαθίας είναι η πρώτη που διοργάνωσε εκδήλωση - ομιλία για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο δικηγόρος και μέλος της Ν.Ε. Νίκος Αυτζής, χαρακτηρίζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «ταφόπλακα» των μικρομεσαίων και ελευθέρων επαγγελματιών.

Στην ομιλία πραβρέθηκαν, ο πρώην βουλευτής Άγγελος Τόλκας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μαρκούλης, μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, ενώ παραβρέθηκαν και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας Στέργιος Σουροβίκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών-Εμπόρων Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Νάουσας Χρήστος Φραγκότσης.

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Γραβρήλος, συνεχάρη την Νομαρχιακή για την εξωστρεφή πρωτοβουλία, αναφέρθηκε στο πολύ αρνητικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τον μικρό αριθμό βουλευτών του κόμματος που πιθανότατα όπως είπε να μειωθεί και άλλο.

«Φαίνεται πως η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες παρουσιάζεται μια κρυφή ατζέντα και έρχεται με διατάξεις φοροεπιδρομής εναντίον της μεσαίας τάξης, ενώ, παρά τις διαψεύσεις, έχει "ανοίξει" και το ασφαλιστικό και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση κινείται επάνω "στις ράγες της έκθεσης Πισαρίδη".

Παρότι πρόσφατα αντιμετωπίσαμε τα θέματα του ασφαλιστικού και έχουμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με αύξηση των ορίων ηλικίας, σήμερα η κυβέρνηση φαίνεται πως βγάζει ως "λαγό" τον κ. Τσακλόγλου για να δει αντιδράσεις για μια νέα αλλαγή του αφαλιστικού τοπίου της χώρας, επικαλούμενη τις δεσμεύσεις των τριών μνημονίων.

Η κυβέρνηση, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, επιθυμεί να μειώσει κατά πολύ τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, να τους αφανίσει και επιχειρεί να βάλει απέναντί τους τους μισθωτούς, τους δημοσίους υπαλλήλους και τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, με διακύβευμά της την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής.

Στο νομοσχέδιο που έρχεται δεν γίνεται κανένας λόγος για το λαθρεμπόριο καυσίμων, την φορολόγηση των μερισμάτων των μεγάλων εταιρειών, για το "πάρτυ" των καρτέλ τροφίμων, την αισχροκέρδια στην ελληνική αγορά που η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να πατάξει.

Τι μας λέει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας; Ότι οι 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ είναι φοροφυγάδες και πως θα αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή βάζοντας ένα τεκμαρτό εισόδημα για όλους 10.900 ευρώ, είτε το εισπράτουν είτε όχι. Πρόκειται για ένα άδικο, οριζόντιο, εξοντωτικό μέτρο, από το παρελθόν, που προφανώς δεν θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή, κλείνει τα μάτια στη μεγάλη φοροδιαφυγή και είναι βέβαιο πως θα μπει λουκέτο στην πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που δεν φοροδιαφεύγουν, με απώτερο σκοπό της κυβέρνησης να μειώσει κατά πολύ αυτές τις δραστηριότητες.

Κλείνοντας ο κ. Γαβρήλος, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει. «Να φύγουμε από την σκιά των χαμηλών προσδοκιών για τον καθένα μας. Η χώρα έχει πλούτο και επιχειρηματικότητα και μπορεί να στηριχθεί στην νέα γενιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα στον κόσμο. Θα αφήσουμε πίσω την εσωστρέφεια που απογοητεύει τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο και θα σταθούμε στα προβλήματα του κόσμου και της κοινωνίας με συγκεκριμένες προτάσεις», σημείωσε ο κ. Γαβρήλος.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρεβρισκομένους.

Δείτε φωτογραφίες:



























5 σχόλια:

  1. Σύντροφοι, το μαγαζί έκλεισε, βάρεσε διάλυση.
    Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά σας εξαπάτησαν.
    Άντε τώρα να κολλήσετε κανένα ένσημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σύγχρονη πολιτική σκέψη διεκδικεί δικαιώματα χωρίς να δίνει με κανέναν τρόπο τα μέσα για να τα ασκήσουμε.Ακόμα κι αν αυτός που την έχει είναι άγιος, κάθε εξουσία τείνει προς την υπερβολή.

      Διαγραφή
  2. παλικαρι μου εμεις τα ενσημα τα κολλαμε οχι με γαλαζοπρασινο γλυψιμο ...κοιτα τα χαλια σου και πως θα βγαλεις τον χειμωνα εκτος αν περνεις επιταγες απο το κομμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να δούμε πότε θα βάλεις μυαλό.

      Διαγραφή
    2. Όταν ένας πέθανεί ,πάει παράδεισο, ελπίζω
      Τα ένσημα του που πάνε?

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ