Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επιστημονικές έρευνες, το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι μία από τις κρυφές πηγές μόλυνσης. Ειδικότερα, από την επιφάνειά του περνούν περισσότερα από 10.000.000 βακτήρια. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, οι νοικοκυρές, θα πρέπει να το αντικαθιστούν συχνά. Από εκεί και πέρα, αυτό που επίσης μπορούν να κάνουν, οι νοικοκυρές, είναι να το απολυμαίνουν, μέσω εύκολου και γρήγορου τρόπου.
- Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι σας, με κρύο νερό, κάνοντας χρήση απορρυπαντικού πιάτων.
- Αφού πρώτα στραγγίξετε, το σφουγγάρι σας, μπορείτε να το βάλετε σε ένα μπολ με κρύο νερό.
- Τοποθετήστε το συγκεκριμένο μπολ στο φούρο από τα μικροκύματα και να το ζεστάνετε σε υψηλή θερμοκρασία για δύο, με τρία λεπτά.
- Έτσι, το σφουγγάρι θα απαλλαγεί από τα μικρόβια.
- Έπειτα, πρέπει να βγάλετε, το σφουγγάρι, από το φούρνο μικροκυμάτων και να το αφήσετε να κρυώσει.
- Με αυτό τον τρόπο, το σφουγγάρι θα καθαριστεί και σε χρονικό διάστημα λιγότερο των τριών λεπτών, θα είναι έτοιμο για νέα χρήση, όντας απόλυτα ασφαλές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.