Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πεντανόστιμο Κυριακάτικο γεύμα με κουνέλι στη γάστρα


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Αν θέλετε να απολαύσετε ένα υπέροχο Κυριακάτικο γεύμα, η πρόταση του σεφ του veriotis.gr Γιώργου Μεταξά είναι κουνέλι στη γάστρα. 

Η προετοιμασία πρέπει να γίνει από σήμερα, γιατί το μυσικό της νοστιμιάς είναι το καλό μαρινάρισμα από βραδίς, όπως φυσικά όλα τα κυνήγια.

Υλικά

1 κουνέλι
1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
10 μανιτάρια(ότι ποικιλία θέλετε)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
1 κλωνάρι δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Αποβραδίς πλένετε το κουνέλι, το κόβετε σε μερίδες και το τοποθετείτε στη γάστρα. Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, το δενδρολίβανο, το κρασί και το λάδι. Σκεπάζετε με το καπάκι και αφήνετε στο ψυγείο όλη νύχτα.

Το πρωί το βγάζετε από το ψυγείο, προσθέτετε τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι, νερό και το ζωμό λαχανικών. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά , καπακώνετε τη γάστρα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ½ περίπου ώρες.

Tips: τα κυνήγια γενικά θέλουν καλό μαρινάρισμα

Αν το κουνέλι έχει βαριά μυρωδιά το βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και ξύδι για μια ώρα, κατόπιν ξεπλένετε και το μαρινάρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ