Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Fire Dragon: Στη Βέροια ο σύγχρονος εξομοιωτής πυρκαγιάς


Εκπαιδεύτηκαν οι Πυροσβέστες της Ημαθίας σε κατάσβεση και απεγκλωβισμό από φλεγόμενο διαμέρισμα

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο αυτοκινούμενος εξομοιωτής πυρκαγιάς «Fire Dragon» στο πλαίσιο εκπαίδευσης των Πυροσβεστών, όλων των υπηρεχιών της Ημαθίας, σε συνθήκες αστικής πυρκαγιάς και διαμερισματοποιημένους χώρους.


Ο εξομοιωτής πυρκαγιάς «Fire Dragon» είναι ο μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα, κατασκευάστηκε το 2016 και διατίθεται για εκπαίδευση σε όλες τις υπηρεσίες της Ελλάδας. Στην ουσία πρόκειται για διαμερισματοποιημένους χώρους περίπου 40 τ.μ. που εκτείνονται σε δύο ορόφους, όπου εκτελούνται τα διάφορα σενάρια πυρκαγιάς.


Συγκεκριμένα, οι Πυροσβέστες, με τη βοήθεια του «Fire Dragon», εισέρχονται σε ένα διαμέρισμα δύο ορόφων και έρχονται αντιμέτωποι με πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς στους κλειστούς χώρους του διαμερίσματος όπου και κάθε φορά θα κληθούν να αντιμετωπίσουν διάφορα σενάρια κατάσβεσης φωτιάς και διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων.


Το πρωί της Πέμπτης 30/11 την εκπαίδευση του «Fire Dragon» πέρασαν Πυροσβέστες της Νάουσας και των Ριζωμάτων, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατάσβεση εστιών σε ηλεκτρική κουζίνα, ψυγείο, συστοιχία φιαλών, σε ηλεκτρικό πίνακα κτλ, καθώς απεγκλωβισμό ενός μωρού από το φλεγόμενο διαμέρισμα και όλα αυτά σε συγκεκριμένο χρόνο.


Όπως ανέφερε στο
veriotis.gr ο αντιπύραρχος Δημήρης Πάντσιος, Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, όπου και φιλοξενείται αυτές τις ημέρες ο «Fire Dragon», οι συνθήκες του συμβάντος είναι ρεαλιστικές, ωστόσο ο καπνός δεν είναι τοξικός, υπάρχουν άπειρες δικλείδες ασφαλείας και καθ' όλη τη διάρκεια του συμβάντος, τόσο μαζί με τους πυροσβέστες στο «διαμέρισμα» όσο και στο κέντρο ελέγχου μέσω καμερών, βρίσκονται έμπειροι Πυροσβέστες της επίλεκτης ομάδας εκπαιδευτών του «Fire Dragon».

Παράλληλα, καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, στο χώρο της Π.Υ. Βέροιας υπήρχε και ασθενοφόρο με δύο διασώστες του ΕΚΑΒ.


Η εκπαίδευση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Ημαθίας ολοκληρώνεται την Παρασκευή 1/12, όπου και θα αποχωρήσει ο «Fire Dragon».

Δείτε φωτογραφίες:










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ