Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μη σκάτε που βρέχει... Φτιάξτε Βεροιώτικο φασουλονταβά και βάλτε και μια γράπα!


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Το κατεξοχήν παραδοσιακό πιάτο της Βέροιας που στέκεται εξίσου ως κυρίως αλλά και ως εξαίρετο ορεκτικό και συνοδευτικό για βεροιώτικη γράπα.

Μη σκάτε που βρέχει λοιπόν. Φτιάξτε έναν φασουλονταβά με την συνταγη που μας προτείνει ο σεφ του veriotis.gr Γιώργος Μεταξάς, βάλτε και μια γράπα ή ένα τσιπουράκι και... καλό Σαββατοκύριακο!

Δείτε τα υλικά και τη συνταγή:

Υλικά

1 πακέτο φασόλια χοντρά
4 κρεμμύδια ξερά
2 πράσα
2 κόκκινες πιπεριές
120ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Μαϊντανός (για το γαρνίρισμα)


Βράζουμε τα φασόλια μαζί με 2 ολόκληρα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, για περίπου 45’.

Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που τα βράσαμε.

Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά: τα πράσα σε ροδέλες, τις πιπεριές σε κυβάκια και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο στην κατσαρόλα σε περίπου 50 ml ελαιόλαδο, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και την πιπεριά, και στη συνέχεια τα φασόλια και την πάπρικα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για περίπου 3’.

Προσθέτουμε νερό συν το νερό από τα φασόλια και αλατίζουμε.

Μεταφέρουμε το φαγητό στον ταβά ή σε όποια γάστρα χρησιμοποιήσουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του.

Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ