Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ενθρονίστηκε ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πλήθος κόσμου
Με κάθε επισημότητα τελέστηκε στον καθεδρικό ναό Της Του Θεού Σοφίας, η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμου.

Ο νέος μητροπολίτης κ. Φιλόθεος έφτασε λίγο πριν τις 5 και τον υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κων. Ζέρβας και ο τοποτηρητής της μητρόπολης, μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, ενώ οι πιστοί φώναζαν «άξιος», «άξιος».


Στην ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη της Θεσσαλονίκης τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση  εκπροσωπεί ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Επίσης, παρίστανται ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, μητροπολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα, αντιπροσωπεία από το ‘Αγιο Όρος, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, στις 7 το πρωί, με την ακολουθία του όρθρου και το αρχιερατικό συλλείτουργο στον προσκυνηματικό ναό Αγίου Δημητρίου - Πολιούχου. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.


Ο επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος εξελέγη νέος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης από την Ιερά Σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με μεγάλη πλειοψηφία, ως διάδοχος του μητροπολίτη ‘Ανθιμου, ο οποίος μετά από 19 χρόνια ποιμαντορικής διακονίας υπέβαλε την παραίτησή του τον περασμένο Αύγουστο και πλέον εφησυχάζει. Ήταν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και αναλαμβάνει ως νέος μητροπολίτης Θεσσσαλονίκης να συνεχίσει το έργο των προκατόχων του. Ο κατά κόσμον Θεοχάρης Θεοχάρης γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1977 στη Χαλκίδα.

Στην Αγία Σοφία

Στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας εκατοντάδες πιστοί έχουν κατακλύσει το χώρο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες για να δουν το νέο μητροπολίτη. Οι πιστοί υποδέχτηκαν τον νέο Μητροπολίτη υπό βροχή και με τις ιαχές «άξιος», «άξιος».

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται περιμετρικά της περιοχής, αλλά και εντός του προαυλίου χώρου του ναού κάνοντας της παρουσία τους διακριτική.

Η είσοδος από την κεντρική πύλη του ναού δεν επιτρέπεται για τους πιστούς, καθώς φυλάσσεται και προορίζεται μόνο για τους επισήμους προσκεκλημένους και τα τιμώμενα πρόσωπα.

Δεξιά της πύλης, έχει στηθεί η Μουσική Μπάντα Στρατού, ενώ υπάρχει και άγημα.

Λίγο μετά τις τεσσεράμισι επίσημοι άρχισαν να καταφθάνουν και πολλοί επίσημοι. Από τους πρώτους ήταν ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρας και η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

















5 σχόλια:

  1. Ευτυχώς πήγε ένας νέος άνθρωπος με όραμα. Τι τους θέλετε τους ηλικιωμένους; Κι αυτοί βέβαια υπήρξαν κάποτε νέοι και πρόσφεραν πολλά στην Εκκλησία. Τώρα, καλή μετάνοια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ηλικιωμένοι πρέπει να διδάσκουν τους νέους, Στη Σοφία, στην ταπείνωση, στην πραότητα, στην εν δυναμι αγιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μητροπολιτης Βεροιας ειναι τοσο καλος ανθρωπος και την πατησε σαν αγραμματος πανω σε αυτο το γεγονως. Κριμα γιατι με την επιστολη που δημοσιευθηκε, αφησε μια μελανι σελιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλαζονεια ειναι μια ιδιαιτερη ασθενεια με το χειροτερο συμπτωμα. Αυτο της εντυπωσης οτι εισαι καλυτερος απο τους αλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, ο επίσκοπος πρέπει να είναι ή Θεόκλητος ή Δημόκλητος και ποτέ αυτόκλητος.
    Παλιότερα όταν ο λαός επέλεγε κάποιον επίσκοπο, αυτός κρύβονταν από πραγματική ταπείνωση και όταν τελικά γίνονταν έκλαιγε και στεναχωριόταν μήπως και φανεί ανάξιος έστω και για έναν της επισκοπίας του γιατί θα δώσει φρικτό λόγο.
    Τώρα αυτό που βλέπουμε είναι μεγαλοπρεπείς ενθρονίσεις, πανυγήρια, λάμψεις, φώτα, μεταφερόμενοι με πούλμαν οπαδοί για το "άξιος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ