Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ημερίδα ενημέρωσης για ΚΑΡΠΑ και χρήση απινιδωτή έγινε στο ΚΕΜΑΕΔ


«Με το χέρι στην καρδιά» και με μεγάλο ενδιαφέρον
Μια μεγάλου ενδιαφέροντος ημερίδα για ενημέρωση και επίδειξη ΚΑΡΠΑ, με την ονομασία «Με το χάρι στην καρδιά», πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Νοεμβρίου 2023 στο Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες, από το εξαιρετικό team της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας.


Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπροσώπους συλλόγων και δομών της Βέροιας αλλά και σε όποιον πολίτη ήθελε να ενημερωθεί για την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση αλλά και την χρήση του εξωτερικού απινιδωτή.


Το τελευταίο διάστημα έχουν τοποθετηθεί, έπειτα και από ιδιωτικές πρωτοβουλίες, εξωτερικοί απινιδωτές σε διάφορα σημεία, τόσο στην πόλη της Βέροιας όσο και στα ορεινά χωριά του δήμου μας, σε σχολεία, σε γήπεδα, στο Δημαρχείο κτλ, ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση για να σωθεί μια ζωή με τον απινιδωτή, είναι η γνώση λειτουργίας του και η γνώση της ΚΑΡΠΑ.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την υψηλή εποπτεία του Dr. Ιωάννη Βογιατζή, Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας και ομιλητής ήταν ο Ευάγγελος Σδόκος, Επιμελητής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας.

Στην ενημέρωση και επίδειξη των τεχνικών ΚΑΡΠΑ συνέβαλαν και οι ειδικευόμενοι της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας, Ελευθέριος Μαρδίκης και Παναγιώτα Θεοδοσίου. 


Την ημερίδα χαιρέτισαν η εθελόντρια Διευθύντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου, καθώς και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας Ηλίας Πλιόγκας.


Μια σύντομη εισήγηση έκαναν στη συνέχεια ο Νευρολόγος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΜΑΕΔ Γιώργος Τσαλέρας και ο Dr. Ιωάννης Βογιατζής.


Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Σδόκος, που μέσα από τις διαφάνειες και την εξαιρετικά περιγραφική και επεξηγηματική του παρουσίαση, κατάφερε να ενημερώσει τους παρεβρισκομένους τον σωστό τρόπο παροχής πρώτων βοηθειών σε κάποιον συνάνθρωπό μας, είτε σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής είτε σε περίπτωση πνιγμού από ξένο αντικείμενο και την σωστή χρήση ΚΑΡΠΑ και την χρήση του εξωτερικού απινιδωτή, τον οποίο πρόσφερε για τις ανάγκες της ημερίδας η 11η ΤΟΜΥ του Προμηθέα.

Δείτε το βίντεο από την ημερίδα και φωτογραφίες:







































3 σχόλια:

  1. Κρίμα που είναι καρδιολόγοι!!Πόσα λάθη έχουν παρουσιαστεί ακόμα κ στα χέρια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικός κύριος Σδογκος.Τον γνώρισα σε άλλη σχετική ενημέρωση.Πάθος και αγάπη γι αυτό που κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ