Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με επιτυχία το σεμινάριο αυτοάμυνας στο Φιλίππειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (12/11) το πρωί στο Φιλίππειο Γυμναστήριο το πρώτο Ανοιχτό Σεμινάριο Αυτοάμυνας Πολιτών Βεροίας

που διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος ΚΑΡΑΤΕ και KICK BOXING «ΜΑΚΕΔΩΝ» ΒΕΡΟΙΑΣ σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και το ΚΑΠΑ Δήμου Βεροίας.

Τεχνικές αυτοάμυνας ανδρών, γυναικών και παιδιών δίδαξε ο Πτυχιούχος Προπονητής Γ.Γ.Α. Σιδηρόπουλος Γιάννης μαζί με τον βοηθό του Κατσουγιαννόπουλο Αντώνη.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον προπονητή για τις μορφές του bullying (εκφοβισμός), αλλά κυρίως για τους τρόπους αντιμετώπισής του μέσω των τεχνικών αυτοάμυνας και ειδικών ασκήσεων που με πυγμή και σθένος διεκπεραίωσαν.

Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Τζήμα-Τόπη Συρμούλα, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, καθώς και ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας, Δέλλας Αθανάσιος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και τόνισαν τη σημασία τέτοιων πρωτοπόρων δράσεων για την πόλη της Βέροιας.

Το παρών έδωσε κα το Δημόσιο ΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου και με τους διοργανωτές να εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για την συνεργασία και την παρουσίαση μιας περίδεσης σε κάκωση αστραγάλου μετά το τέλος του σεμιναρίου

Λίγα σχόλια απ τον προπονητή και δάσκαλο του σεμιναρίου, κ. Σιδηρόπουλο Γιάννη:

«Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Ως προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου «ΜΑΚΕΔΩΝ» αλλά κυρίως ως πατέρας 2 ενήλικων και 2 ανήλικων παιδιών, πήρα την πρωτοβουλία να ξεκινήσω ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια αυτοάμυνας για όλους τους πολίτες της Βέροιας, καθώς κρίνω, απ’ όσα ακούμε και βλέπουμε να διαδραματίζονται γύρω μας, πως είναι άκρως απαραίτητα και στοιχειώδη.

Σήμερα ήταν για μένα και τον σύλλογο μας το βάπτισμα πυρός ωστόσο αυτή η προσπάθεια ευελπιστώ να γίνει θεσμός με τη δική μου βούληση αλλά και τη δική σας συμμετοχή.

Διανύουμε χαλεπούς καιρούς και οι κίνδυνοι είναι καθημερινοί και πολλές φορές μη αντιμετωπίσιμοι.

Τα σεμινάρια αυτοάμυνας σκοπό έχουν την καλλιέργεια της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων ώστε να μην έχουν ποτέ το ρόλο του θύματος και κατά συνέπεια ούτε και του θύτη –γνωρίζουμε άλλωστε πως ο θύτης κάποτε ήταν θύμα- αλλά την ανάπτυξη ενός ακέραιου και δυναμικού χαρακτήρα που δε θα χει λόγο να επιτεθεί αλλά πάντα θα γνωρίζει τρόπους να αμυνθεί, αν χρειαστεί!

Σας καλώ, λοιπόν, να αγκαλιάσετε όλοι αυτήν την προσπάθεια ώστε να εξαλείψουμε όσο μπορούμε το φαινόμενο του bullying ξεκινώντας απ το σπίτι μας, το σχολείο μας, τη γειτονιά μας, την πόλη μας και εντέλει να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας σε μια υγιή κοινωνία αλληλοσεβασμού και ορίων με γνώμονα το ρητό του Βίσμαρκ πως η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου….».
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ