Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας σε... τίτλους


Γενέθλια, αποχαιρετισμοί, αύξηση δημοτικών τελών, υιοθεσίες σκύλων και οι 300 της Νάουσας


Η 36η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για το 2023, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Νοεμβρίου 2023 στο Δημαρχείο της πόλης. Μια από τις τελευταίες, όχι μόνο του έτους αλλά και της υφιστάμενης σύνθεσης του δημοτικού συμβουλίου, καθώς από το νέο έτος στα έδρανα θα καθίσουν οι νέοι (νεοεκλεγέντες και μη) δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συνεδρίαση ξεκινάει πάντα με την προ ημερησίας συζήτηση, στην οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούν να τοποθετηθούν με ελεύθερη θεματολογία και που συνήθως παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

• Γενέθλια για την Γεωργία Μπατσαρά, η οποία έφερε και ένα κουτί γλυκά να... γλυκάνει τους δημοτικούς συμβούλους και δέχθηκε ευχές από την πλειοψηφία όσων πήραν τον λόγο.

• Στο point system, με το οποίο θα γίνεται η χρηματοδότηση των δήμων, αναφέρθηκε ο Παύλος Παυλίδης, καθώς και στους 300 της Νάουσας, του 300 σπουδαστές της Σχολής Αστυνομίας της Νάουσας, που όπως είπε σε λίγα χρόνια θα γίνουν 900, λέγοντας «απορώ που δεν ζηλεύουμε τέτοια και ψάχνουμε αλλού».

• Την ενδεχόμενη αύξηση των δημοτικών τελών σχολίασε ο Γιώργος Μελιόπουλος (δείτε εδώ σχετικά), λέγοντας πως «το φοροχαράτσι της κυβέρνησης το συνεχίζει και η δημοτική αρχή που σχεδιάζει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη».

• Την πρόθεσή του να υιοθετήσει σκυλί από το κυνοκομείο Βέροιας, ανακοίνωσε Γιώργος Γουλτίδης, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την δουλειά που γίνεται εκεί.

• Την αύξηση των δημοτικών τελών και τον νέο φόρο των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών σχολίασε ο Γιάννης Τσαναξίδης. «Οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν εκατομμύρια στην φορολογία, άδικο να χρεωθούν και με δημοτικά τέλη. Απροκάλυπτο χαράτσωμα, που θα οδηγήσει σε περιπέτειες, χρέη και λουκέτα στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους».

• Την 37ετή του πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση έκλεισε ο Χρήστος Τσιούντας, κάνοντας μια σύντομη αναδρομή από το 1986 που συμμετείχε στις κοινοτικές εκλογές, μέχρι και σήμερα. «Πιστεύω πως έβαλα ένα λιθαράκι», σημείωσε ενώ έκανε έναν πιο... βαθύ απολογισμό της τελευταίας τετραετίας, ζητώντας λίγο παραπάνω χρόνο καθώς όπως είπε «θα απαλλαχθείτε από εμένα». «Σκοπός μου δεν ήταν να φύγω πλουσιότερος αλλά να φύγω ενδοξότερος και αυτό νομίζω έγινε», είπε κλείνοντας.

• Το ψήφισμα που συνέταξε 3μελής επιτροπή και που καταδικάζει την αιματοχυσία και βία, ειδικά εναντίον αμάχων στον πόλεμο Χαμάς - Ισραήλ, διάβασε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άρης Λαζαρίδης. «Ντροπιαστικό» το χαρακτήρισε ο Γιώργος Μελιόπουλος, λέγοντας πως ξεχάστηκαν πολλά στο κείμενο του ψηφίσματος.

Μετά τα έκτακτα θέματα, ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, με το πρώτο και πιο «τζιζ» να είναι αυτό της ΚΕΠΑ (δείτε εδώ σχετικά) και την συνεδρίαση να ολοκληρώνεται μισή ώρα αργότερα με λίγο πιο συνοπτικές διαδικασίες.

7 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΣΕΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ? ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΡΑΝΙΣΚΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 37 χρόνια Τσιούντας στην πολιτική. γιατι δεν έμεινε αλλα 5 χρονια; το δσ τον χρειαζεται, ποιος θα λεει τωρα πως ειμαστε το χειροτερο δημοτικο συμβουλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα δημοτικα τελη είναι ανταποδοτικα και δε βλεπω να κανει οικονομια ο Δημος Βέροιας. Ουτε το φωτισμο δεν άλλαξε με LED Τι περιμένετε ρε; Να καούν οι παλιές λάμπες και να μας ξεπαραδιάσετε με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη στο εν τω μεταξύ; Να μειώσετε τα έξοδα, δεν έχουμε λεφτά, όλοι ζητάνε .Νισάφι πχια!! Και σύ έλα να πάρεις κανά σκυλί από το πάρκο της Ελιάς διότι το πραγματικό κυνοκομείο είναι στο κέντρο της πόλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΣΙΟΥΝΤΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΜΕ. ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμενα παλι θα μου λειψεις ο γουλτιδης, αυτος που ηταν πασοκ και εγινε νδ στα γεραματα και βγηκε τελευταιος στο ψηφοδελτιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άσχετο.
    ΚΑΙ γιατί δεν ήρθε ο Παλουκίδης και οι δικοί του στη συνεδρίαση;
    Για να μην πάρουν θέση για την ΚΕΠΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο δεν πας να υιοθετήσεις κανένα παιδί , μάθατε όλοι το ποίημα ...κάθε σπίτι και ένα σκυλί , να μας ζαλίζουν ....έλεος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ