Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Ναι» στον Δημόσιο Θηλασμό είπαν και φέτος οι μαμάδες στη Βέροια


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2023 στο πάρκο της Ελιάς, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, ο 14ος Δημόσιος Δημόσιος Ταυτόχρονος Θηλασμός στη Βέροια, παράλληλα πολλές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Στην πόλη μας, την εκδήλωση διοργάνωσε η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας, με την διαχειρίστρια της ομάδας και εκπαιδευτικό Δήμητρα Αποστόλου, να υποδέχεται τις μητέρες και να αφιερώνει λίγα λόγια για τα οφέλη του θηλασμού.

Εκμεταλλευόμενοι και την ηλιόλουστη μέρα, μανούλες και μπαμπάδες έφτασαν με τα παιδιά τους στην Ελιά, όπου συμμετείχαν σε μια εκδήλωση - γιορτή για τον μητρικό θηλασμό, μεταφέροντας το μήνυμα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσιολογικό και αναγκαίο από το να θηλάζει μία μητέρα το παιδί της.


Μικροί και μεγάλοι κεράστηκαν γλυκά και αλμυρά εδέσματα από τον μπουφέ, οι μανούλες πήραν και μικρά δωράκια, όπως ξύλινα μπρελόκ που απεικονίζουν μια θηλάζουσα μητέρα, βραχιολάκια κτλ., ενώ τα παιδιά μπορούσαν να ζωγραφίσουν και να κάνουν κατασκευές με πλαστελίνη.


Στις 12, πραγματοποιήθηκε ο ταυτόχρονος δημόσιος θηλασμός, με τις θηλάζουσες μητέρες που συμμετείχαν να σηκώνουν τα χέρια τους για την καταμέτρηση. Φέτος, στη δράση συμμετείχαν 17 μητέρες, οι οποίες και έλαβαν μέρος στην κλήρωση για 4 δωράκια.
















9 σχόλια:

  1. Μπράβο σας και οι μέλλουσες μαμάδες να θηλάζουν σε δημόσιο χώρο, εγω ντρεπόμουν για το τι θα πουν οι ξένοι αντρες όχι τόσο οι γυναίκες γύρω μου,αλλά οι νύφες μου δεν τις νοιάζει καλά κάνουν,και πάλι μπράβο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια για την εκδήλωση. Οι εξωστρεφείς εκδηλώσεις ήταν είναι και θα είναι ο καλύτερος τρόπος αφύπνισης του κοινού. Απλά έχω μία απορία.. Αυτές οι δραστηριότητες σε όλη την χώρα λαμβάνουν χώρα με πρωτοβουλία των Μαιών. Δεν έχει η Ημαθία Μαίες??? (Νοσοκομεία Κέντρα Υγείας πρώη ΙΚΑ κτλ) Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να είναι μπροστάρηδες σε τέτοιες εκδηλώσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν γυναίκα και σαν μάνα η γνώμη μου είναι ότι ο θυλασμος είναι κάτι πολύ προσωπικό μάνας κ. Παιδιού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτονόητο δεν ειναι; πραγματικά υπάρχει κόσμος ακόμα που ενοχλείται; Για θηλασμό μιλάμε, το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου. Κάθε γυναίκα όπως θέλει και μπορεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το γιατί πρέπει να γίνεται δημόσιος ο θηλασμός δεν κατάλαβα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δημόσιος θηλασμός δεν γίνεται με την έννοια την οποία εσείς πιστεύετε. Έχει σκοπό να ενισχύσει την πράξη του θηλασμού και να ενθαρρύνει τις μητέρες να θηλάζουν. Πολλές γυναίκες επειδή θηλάζουν μένουν στο σπίτι και στερούνται την κοινωνική τους ζωή και αυτό γίνεται πολλές φορές η αιτία να διακόπτουν τον θηλασμό. έτσι λοιπόν πολύ απλά με τέτοιες δράσεις στέλνουν το μήνυμα οτι η γυναίκα που θηλάζει μπορεί να έχει μία κανονική ζώη με το παιδί της να βγαινει και να πηγαίνει όπου θέλει με το μωρό της και να μην ντρέπεται όταν αυτό πεινάει να το θηλάζει όπου βρίσκεται.. Αυτό θέλει να πει αυτή η κίνηση και όχι φυσικά οτι πρέπει να μαζευονται σε πλατείες και ολες μαζί να θηλαζουν.. Δεν είναι επίδειξη αλλά ένα μήνυμα ενθάρρυνσης.

      Διαγραφή
    2. Σωστά τα λες , έτσι είναι ....Θεόδωρος !

      Διαγραφή
  6. Όταν συμβαίνουν τέτοιες εκδηλώσεις μάλλον βρίσκεται σε κρίση η έννοια της μητρότητας και οι σχέσεις που άπτονται με αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα δυστυχισμένα τα βρέφη τα ρώτησαν αν θέλουν να φάνε έξω?Τα βρέφη για να θηλάσουν θέλουν ηρεμία ησυχία.καθαρο περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ