Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έντονη δυσαρέσκεια της Τσιπουρίδου για τη νέα φορολογία της κυβέρνησης

«Άδικα και οριζόντια μέτρα που δεν 
βοηθούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής - Ζητάμε την άμεση εξαίρεση του λιανεμπορίου»

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, κα Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες δήλωσε τα εξής:

«Οι μικρομεσαίοι έμποροι πληρώνουν πολύ παραπάνω από τους φόρους όλων των υπολοίπων. Το νέο φορολογικό σύστημα υποχρεώνει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους σε αέναη κερδοφορία 10.000 ευρώ κατ’ ελάχιστο.

Το δε ερώτημα, «πώς ζουν με εισοδήματα μικρότερα των 10.000 ευρώ», είναι ανόητο να υφίσταται καθώς όλοι υπόκεινται σε τεκμήρια διαβίωσης. Άρα ή πληρώνουν φόρο μέσω των τεκμηρίων, ή έχουν άλλα εισοδήματα που εξασφαλίζουν τον βιοπορισμό τους.

Επιπλέον, καθώς έχουμε εισέλθει στην ψηφιακή εποχή των συναλλαγών δεν μπορούμε να μιλάμε για κλοπή του ΦΠΑ. Το 85% των συναλλαγών γίνονται ήδη με κάρτα και όλα τα στοιχεία διασταυρώνονται από τράπεζες και εφορία και πολύ σύντομα από την ΑΑΔΕ. Οπότε, σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η παραβατικότητα στο εμπόριο τείνει να μηδενίσει.

Το στεγασμένο εμπόριο ελέγχεται. Παρουσιάζονται έσοδα, έξοδα, κόβονται τιμολόγια, αποδείξεις. Ας ψάξουν αλλού να βρουν από πού πραγματικά προέρχεται η φοροδιαφυγή. Είναι πολλά τα επαγγέλματα που θα πρέπει να ελεγχθούν γι’ αυτό. Δεν ευθύνεται για όλα το εμπόριο.

Με τα νέα μέτρα το μόνο που θα επιτευχθεί, είναι ΝΕΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ στα φορολογικά και ασφαλιστικά ταμεία και ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ στις επιχειρήσεις που δεν έχουν προλάβει ακόμα να ανακάμψουν από τα προηγούμενα συσσωρευμένα χρέη.

Για το λόγο αυτό, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας προς τη νέα φορολογική λαίλαπα που εξαπολύει η κυβέρνηση, θεσπίζοντας τέτοια άδικα και οριζόντια μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά αντίθετα μεροληπτούν υπέρ των μεγάλων και δυνατών ,γι’ αυτό ζητάμε την άμεση εξαίρεση του λιανεμπορίου».

10 σχόλια:

  1. Τώρα ειναι αργά για δάκρυα εσεις οι ελευθεροι επαγγελματίες ψηφίσατε πάνω από 50% τον Μητσοτακη τωρα τα κεφαλια μεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ζητάτε αποδείξεις και να μην σας τουμπάρεις ο καθένας ελεύθερος επαγγελματίας.Μία τρύπα μαγαζί και εξοχικό με πισίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι αγρότες γιατί έξω; Μόνο τα ατομικά τσίπουρα και τσιγάρα ξεπερνούν το όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά στην χώρα μάς ο μπατιρης συμπεριφέρεται σαν εφοπλιστής
    Κ κάποιοι εφοπλιστές κάνουν λες κ θ πεινάσουν...
    Όσο για τα μέτρα: Ο πλούσιος πάντα ξέρει πού είναι τ νόμιμο παράθυρο κ παρόλο Που βγάζει εκ. Παρουσιάζει ζημιά κ παίρνει κ επίδομα Για το τζακούζι .
    Αλλά όταν λένε: καταλυροτερος ο τατε κ δημοφιλέστερος ο άλλος εσείς τι καταλαβαίνεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψηφίσατε 41%ΝΔ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καιρός ήταν να πληρώσετε, άντε δε ντρέπεστε που κλαίγεστε κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους και κάτι σωστό από την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο Μητσοτάκη.

    Να σβήσουν όλοι.
    Θα μείνουν, μόνο δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι.
    Θα μειωθεί και η ακρίβεια, με την αύξηση φορολικων βαρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ με την κυρία , αλλά μιλάει για εμπόρους και όχι για ελεύθερους επαγγελματίες ! Την ενημερώνω ότι οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι σας , τους πληρώνει ο καταναλωτής..... εσείς , παράδειγμα , στον πελάτη πολλές φορές του λέτε με μετρητά ή με κάρτα .....και στην πορεία του πουλάτε με μετρητά και χωρίς απόδειξη , για να ικανοποιηθεί (ένοχοι και οι δυο έναντι του κράτους) ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιοι βλέπουν τον ιδιωτικό τομέα σαν μια σαρκοβόρα τίγρη που πρέπει να τη σκοτώσουμε. Άλλοι τον βλέπουν σαν μια αγελάδα που μπορούμε να αρμέξουμε. Δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που τον βλέπουν σαν ένα γερό άλογο που τραβάει ένα σαραβαλιασμένο κάρο.
    Ποιος τα έλεγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ