Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Το φορολογικό χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση»

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής: «
Το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, για την ισότιμη κατανομή των βαρών και τη δίκαιη αντιμετώπιση των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής στη χώρα μας.

Επομένως όλες οι στρεβλώσεις ετών πρέπει να διορθωθούν και να απονεμηθεί στην πράξη φορολογική δικαιοσύνη, η οποία θα επιτρέψει και την μελλοντική φορολογική ελάφρυνση, σε αυτούς που αποκλειστικά και κατά τρόπο άνισο και σκανδαλώδη σηκώνουν τα περισσότερα βάρη. Παράλληλα, η εξυγίανση των φορολογικών ατελειών και αστοχιών ετών, θα πρέπει να έχει καθαρή στόχευση προκειμένου να ανακουφίσει τελικά όλο τον υγιή επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, δίδοντας τις προϋποθέσεις και τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη!

Εκεί που υπάρχουν εξαιρέσεις θα πρέπει να αναδειχθούν, εκεί που υπάρχουν αδικίες να εξαλειφθούν, εκεί όμως που υπάρχουν φαινόμενα ασυδοσίας και φοροδιαφυγής θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, με τη λήψη μέτρων για την επιβολή φορολογικής συνέπειας και αυτό αντανακλά σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι αφουγκράζονται και διεκδικούν ένα καλύτερο πλαίσιο φορολόγησης μέσω της συμμετοχής όλων ανεξαιρέτως, στο βαθμό που τους αναλογεί.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αλληλέγγυοι στους κλάδους εκείνους που αποδεδειγμένα πλήττονται από τις διατάξεις του νομοσχεδίου. Πιστεύουμε σε ένα δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα που πρέπει να αποτελεί εθνικό στόχο και προτεραιότητα».

6 σχόλια:

  1. Εκεί που υπάρχει αισχροκέρδεια τι θα κάνετε οι φαρμακοποιοί; Υγρό φακών επαφής που δε βρήκα στο κατάστημα οπτικών και στοίχιζε 10.50 ευρώ, σε φαρμακείο της πόλης είχε 19 ευρώ! Ταινίες μέτρησης σακχάρου 20 ευρώ σε φαρμακείο της πόλης και 11-13 ευρώ τις προμηθεύομαι σε διαδικτυακά καταστήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά όσα μας λέτε αλλά ελλιπή, θα μπορούσαν ίσως να συμπληρωθούν .
    «Το φαρμακευτικό σύστημα στη χώρα μας χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, για την ισότιμη και φθηνή κατανομή των φαρμακευτικών σκευασμάτων και τη δίκαιη αντιμετώπιση των νέων επιστημόνων επαγγελματιών φαρμακοποιών και των επιχειρήσεων που θέλουν να δημιουργήσουν, που θα πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της φαρμακευτικής ζωής στη χώρα μας. Παράλληλα, η εξυγίανση των φαρμακευτικών ατελειών και αστοχιών ετών, θα πρέπει να έχει καθαρή στόχευση τη διεύρυνση του επαγγέλματος προκειμένου να ανακουφίσει τελικά όλο τον πάσχοντα κόσμο της χώρας, δίδοντας τις προϋποθέσεις και τις βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και την εξασφάλιση της υγείας των πολιτών από περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου με σαφώς καλύτερες τιμές, λόγω ανταγωνισμού!
    Εκεί που υπάρχουν εξαιρέσεις θα πρέπει να καταργηθούν και να ανοίξει το (κλειστό επάγγελμα), εκεί που υπάρχουν αδικίες να εξαλειφθούν, εκεί όμως που υπάρχουν φαινόμενα συντεχνιακής συμπεριφοράς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, με τη λήψη μέτρων για την επιβολή κοινωνικής συνέπειας και εξασφάλισης του υγειούς ανταγωνισμού ώστε αυτό να αντανακλά σε όλους τους πολίτες και επιχειρηματίες την ίση μεταχείριση, οι οποίοι αφουγκράζονται και διεκδικούν ένα καλύτερο πλαίσιο φαρμακευτικής διαχείρισης και πρόσβασης στο φθηνό φάρμακο, μέσω της συμμετοχής όλων ανεξαιρέτως των νέων επιστημόνων φαρμακοποιών, στο βαθμό που τους αναλογεί. Οι νέοι φαρμακοποιοί που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ή να αγοράσουν άδεια φαρμακείου είναι σίγουρο ότι δηλώνουν αλληλέγγυοι στους κλάδους εκείνους που αποδεδειγμένα πλήττονται από τα όποια νομοσχεδίου προωθούν τα (κλειστά επαγγέλματα). Πιστεύουμε σε ένα δίκαιο και ανοικτό για όλους φαρμακευτικό σύστημα που πρέπει να αποτελεί εθνικό στόχο και προτεραιότητα» .
    (Οποιαδήποτε ομοιότητα με οτιδήποτε αποτελεί απλή σύμπτωση και δεν έχει σκοπό να θίξει κανένα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το επάγγελμα πότε θα το ανοίξετε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε και εμείς μαγαζί και να δουλέψουμε και εμείς οι απόφοιτοι φαρμακοποιοί ;
    Ήρεμα ρωτάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε φίλε ;
      Να ανοίξουμε το επάγγελμα να ανοίξετε όλοι εσείς οι νέοι Φαρμακεία και να χάσουμε εμείς τα εξασφαλισμένα κέρδη μας ; Και σε ποιους θα πουλήσουμε την άδεια του Φαρμακείου μας όταν βγούμε στη σύνταξη ;
      Σοβαρέψου. Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα, να πας αλλού.

      Διαγραφή
  4. Γάλα για βρέφος σε διαδικτυακό κατάστημα 11 ευρώ. Από το φαρμακείο 19 χωρίς απόδειξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ